icon

Strihanie dcér doma verzus strihanie u kaderníčky

30. dec 2025

ahojte, od noveho roka nastupujem do práce a dcéra jedna do škôlky (5r.), druhá už chodí na prvý stupeň a už ich pár dní pripravujem, že dlhé vlasy takmer cez celý chrbát pôjdu dole minimalne 15cm, lebo rozčesávanie, všade vlasy, často bude umývať a starať sa manžel, vrkoče nosiť nechcu.

zajtra mame termin u kadernicky, dcery ale zacali dnes bojkotovat, ze povedia kadernicke len podstrihnut, manzel povedal, ze v pohode mozu, ale potom ich doma ostriha on a viac nez by mali tam, lebo uz vystrajaju a nedaju si povedat s ucesom, zapletenim .. trocha sa bojim zajtrajsieho dna, ci vobec ist k tej kadernicke alebo to urobit doma ja ak tam bude cirkus? trufli by ste si strihat dlhe vlasy?

anonym_69a0e8
31. dec 2025

Koľké z vás dávali strihať na krátko bez vášho názoru, aj mňa a žiadnu traumu nemám, som psychicky silný jedinec narozdiel od dnešných tínedžerov.

beronsche
31. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_965260 len sa bojim, ze muz ich osmyka doma raz dva, je dost prisny

@anonym_autor tak toto by som s ním prebrala hneď teraz. Nech sa nepovažuje toto dcéram urobiť! Toto nie je prísnosť, toto je úplne nepochopenie úlohy rodiča a direktiva.
A najlepšia cesta ako si s dcérami pokaziť vzťah.

Ak máte obavy, ako to budete zvládať, porozprávaj sa s dcérami, dohodnite kompromis - vlasy skrátiť, nie ostrihať na krátko. To predsa môžeš urobiť kedykoľvek, nie?

ria_sprout
31. dec 2025
@anonym_69a0e8

Koľké z vás dávali strihať na krátko bez vášho názoru, aj mňa a žiadnu traumu nemám, som psychicky silný jedinec narozdiel od dnešných tínedžerov.

@anonym_69a0e8 mňa teda ostrihala bez môjho názoru na hribika. Mala som 11rokov, na Prahu puberty a spolužiaci sa mi smiali že som chalan. Áno z toho traumu mám. Nikto sa ma nepýtal aký chcem mať účes, tým že má ostrihali bez porady somnou mi urobili peklo z detského života, lebo začala šikana. Zaprisahala som sa že to svojim deťom nikdy nespravím nech si na hlave nosia čo chcú. Už sú pubertiaci a je mi uplne suma fuk čo so svojimi hlavami robia. A sú určite odolnejsi ako som bola ja. Teda ak nemáš na myslí byť silnejší = zakríknuty jedinec čo bez slova posluchne hocijaký rozkaz, pretože taká som mala byť podľa predstáv. Mám 43rokov

anonym_5dca4c
31. dec 2025
@anonym_69a0e8

@anonym_69a0e8 ja presne nad tym rozmyslam od zaciatku temy kde je tu tolko ospevovana trauma, ze ked tu su schopne dospele zeny pisat ze maju traumu z toho ako ich pred 30, 40, rokmi a pod.... rodicia ostrihali, tak to musi byt fakt tazky zivot, ak toto clovek riesi po takej dobe ako obrovsku krivdu. Hovorim o normalnom podstrihnuti vlasov (tak, ako o tom hovori autorka) este k tomu, nie vystrihani dohola a pod. Ja neviem kam to uz ludstvo doslo. Tu z toho robite fakt tyranie deti + jej manzela ste zvozili pod ciernu zem ze az ziram. Ja teda poznam ine traumy z detstva, ktore ludia chudaci maju ...

autor
31. dec 2025

inak odporucam na taketo "premeny" Al .. presne podla fotky som ukazala p. kadernicke, dceram som ani nevravela, co a kolko, trosku ruzoveho tuzidla odlahcilo atmosku

anonym_219bab
31. dec 2025

Ja som mala takeho otca vzdy som chodila na chlapca ostrihana lebo nasim sa nechcelo mi rano robit cop. Na foto z 1 triedy zs som uplne ako chlapec. Raz ich aj kadernicka presviedcala nech mi nechqju aspon mikado ze do copu ale kdeze. Od 12r asi az mi dovolili polodlhe vlasy...tvoj muz je pako a aj ty s tvojou policajnou vychovou a pravidlami a to pracujem s detmi takze viem posudit nevhodnu vychovu

anonym_219bab
31. dec 2025

Ak uz chcete vlasy skratit tak sa rozpravajte s dcerami o tom aby to prijali a nie stylom pana otca "ja vam ich skratim a este viac ako kadernicka". Preco idete stylom zastrasovania?

estellas
Autor odpoveď zmazal
domculik
31. dec 2025

@anonym_autor Sak sa dohodni s kadernickou nech im smikne tych 15 a nech im povie ze to sa musi lebo to maju uz znicene. Urcite sa nikomu z 15 cm nic nestane. Mna moja mama tak podstrihavala az mi z toho vzdy spravila "hribika", nadavala som jak drak a potom som sa uz podstrihavala sama alebo ku kadernicke 😸.

anonym_9a5a14
31. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_361105 ale ako na ich nazore nezalezi? ked si cmulala vlasy v ustach v skolke, doma, ucesane, nezabralo napomenutie jedno, druhe, tretie, jasne, ze sla na kratko .. okej, sposob bol od muža rázny, ale videli sme ako jej zrazu vlasy nikde nepadali, mala lahsi chrbat, len bojkotovala lebo aby bojkotovala, na konci dna sama vedela, ze jej to vlastne prospelo .. ake ovce? napisala som 15cm, co pri ich dlze su stale relativne polodlhe

@anonym_autor ešte vlasy v polievke sú super 🫣

senta_sofia
31. dec 2025

@anonym_autor prepac, trestat deti strihanim, lebo su vsade vlasy a nechcu copy? To sme v ktorom storoci? Kupte poriadnu kefu, co netaha a v ich veku sa uz musia vediet rozcesat same. Moja dcera ma vlasy pod zadok, copy neznesie, ale od skolky je naucena, ze vecer a rano sa rozcese. Ked si nebudu chciet umyvat zuby, tak spravite co?

pimpa12
31. dec 2025

@anonym_autor nestrihat, poučiť o tom ako sa starať o dlhé vlasy a ako ich upravovať. V prvom rade muža a v druhom dcéry.

anonym_67ce6a
31. dec 2025
@pimpa12

@anonym_autor nestrihat, poučiť o tom ako sa starať o dlhé vlasy a ako ich upravovať. V prvom rade muža a v druhom dcéry.

Už je neskoro, aj tak to urobila
@pimpa12

dadis
31. dec 2025
@biba_18

@ria_sprout záleží to od vlasu. ja osobne som mala aj krátke, aj polodlhé, aj extrémne dlhé - najviac starostí som mala s dlhými, najmenej s krátkymi. prehrabala som prstami, trochu gelu a bolo. do minúty 🤷‍♀️

@biba_18 Kazdy to mame inak. Ja som bola ostrihana nakratko iba raz v zivote (z vlastneho presvedcenia), dala som si hribik a vsetci si mysleli, ze som chlapec 😅. Odvtedy som mala parkrat vlasy po plecia, ale vzdy mi nejako dorastu do dlhych. Ja by som sa necitía ja, ak by som si teraz dala kratky uces a uz vobec si neviem predstavit, ze mi niekto ostriha moje vlasy bez mojho vedomia. Moja dcera mala odmalicla dlhe vlasy tiez a nevidim v tom absolutne ziaden problem so starostlivostou. Fakt. Nikdy. Ako dieta nosila 90% v cope, teraz ako teenagerka v cope len pocas sportu. Ja rovnako, nosim rozpustene vlasy a zapinam do copu iba na sport. Teraz mam vlasy asi po lopatky..

anonym_efb7da
31. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_efb7da dcery maju s otcom pekny vztah, len ked ho dieta vitalo v skolke s vlasmi v ustach a napominali aj p.ucitelky, nebolo o com, ano prisnost a pravidla su, ale deti mi aspon neskacu po hlave, maju povinnosti, obmedzeny cas na mobile, tresty za neskore prichody, drzost, ale nerobte tu prosim policajny rezim

@anonym_autor tresty za prkotiny? To je policajny rezim. Musia mat velmi pekny vztah. Budu starsie, potom sa prejavi to, ako ho maju rady a su doma stastne.

anonym_efb7da
31. dec 2025
@anonym_autor

inak odporucam na taketo "premeny" Al .. presne podla fotky som ukazala p. kadernicke, dceram som ani nevravela, co a kolko, trosku ruzoveho tuzidla odlahcilo atmosku

@anonym_autor toto nemyslis vazne?😱. Ze deti ani nevedeli co im bude robit na hlave. A ruzove tuzidlo odlahcilo atmosku. No ty si strelenejsia ako muz.

zazka666
1. jan 2026

@anonym_autor ja som strihla syna do 6 rokov. Ale že fakt zle. Mal celkom divné účesy😛 Raz to okomentoval jedna ucka v ZŠ , tak som ho zaviedla k u kadernícke.. celkovo to stále tak beriem. Sú to len vlasy. Dorastú

anonym_965260
1. jan 2026

Tu v podstate ani neide o to strihanie, ale o ten princip a sposob, ako k tomu sa pristupuje, ako sa dohadujete.. ze ci sa viete normalne o tom porozpravat, vcas vopred, nezastrasujete, aby ste dosiahli svoje, zvazit druhu stranu.. lebo ved ked neviete o tomto v klude hovorit, co bude az pridu vaznejsie problemy
A vlasy su pekne dlhe aj kratke, ak je o ne starane, ucit k tomu od malicka

johanka21
1. jan 2026
@biba_18

všetky sa idete pokakať z tých dlhých vlasov 😏 pritom je to také nepraktické…

@biba_18 Najideálnejšia dĺžka - vlasy po plecia... Zavolaj si niekoho domov. A tvoje dcéry sú asi pekne rozmaznané, vždy si im asi robila po vôli, povedala by som im, že nech si vyberú, buď o plecia, alebo nakrátko😉 a že keď sa raz budú schopné samy postarať o svoje vlasy, nech si ich potom nechajú narásť aké dlhé budú chcieť.

anonym_c0b6b6
1. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor muž je debil

dadis
1. jan 2026
@johanka21

@biba_18 Najideálnejšia dĺžka - vlasy po plecia... Zavolaj si niekoho domov. A tvoje dcéry sú asi pekne rozmaznané, vždy si im asi robila po vôli, povedala by som im, že nech si vyberú, buď o plecia, alebo nakrátko😉 a že keď sa raz budú schopné samy postarať o svoje vlasy, nech si ich potom nechajú narásť aké dlhé budú chcieť.

@johanka21 Z akeho pohladu idealna?

martinadomianova
1. jan 2026
@anonym_a886ea

@anonym_autor Prepáč, ale to čo máš za debila 🤮 by som mu strojčekom kríž na tej sprostej hlave strojčekom prebehla. Kks to v akom storočí žije.
Zajtra vlasy len podstrihnút a kúpiť napr. Glisskur sprej na rozcesavanie.
Podstrihavať pravidelne, ale krátky strih u dievčat je otras. A aj v konečnom dôsledku ťažší na údržbu.

@anonym_a886ea záleží od toho aký krátky. A inak si nemyslím, že je ťažší na údržbu.

martinadomianova
1. jan 2026

@anonym_autor starať sa o dlhé vlasy je kríž a o jemné obzvlášť. Daj ich normálne podstrihnúť tak, aby obe dcéry boli spokojné.

estellas
1. jan 2026
@martinadomianova

@anonym_autor starať sa o dlhé vlasy je kríž a o jemné obzvlášť. Daj ich normálne podstrihnúť tak, aby obe dcéry boli spokojné.

@martinadomianova Nakoniec ich ostrihala na krátko dala to už fotku.

martinadomianova
1. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor no strašné. Toto by som dcére teda nespravila. Vľavo to vyzeralo teda lepšie.

snowflakenel
1. jan 2026

Moja mala vlasy po zadok,,ked nastupila do skoly. Ale neskor sama zistila, ze ich treba trochu skratit. Telesna, prezliekanie, v zime.ciapky,,sportove kruzku.... .vlasy ako ,, hrom do pazitky,, 🙂 sama si ich nevedela take dlhe upravit. Dali sme.skratit troska aby ostali dlhe a pekne. Sama doma som nikdy nestrihala.....

anonym_4dacd3
1. jan 2026

@anonym_autor samozrejme...robím to celý čas...dcéra mala vlasy pod zadok...husté až moc....kým som vládala som umývala, ale keďže som mala takú prácu na kríže...som ju ostrihala na kratšie mikado....najskôr nechcela plakala, ale nakoniec prišla sama a bola veľmi spokojná....a doteraz ju striham ja a nie kaderníčka ....

anonym_96b938
1. jan 2026

@anonym_autor Treba ich nechať.Je to už veľmi, veľmi veľa rokov,nosila som vrkoče ako dieťa.Mama išla do nemocnice a otec ma nevedel ucesat,tak mi ich dal odstrihnúť.Na druhý deň mama prišla domov.Cely život som mu to pripomínala.Rodicia sú už viac ako 40 rokov po smrti, ale mi príde ľúto niekedy aj teraz, že to urobil pre svoje pohodlie.Moje dcéry nosili dlhé vlasy a pamätám sa ako mi učiteľka tej mladšej na rodičku vytkla, že jej padá ofina do očí.Aj teraz keď to spomíname,tak sa čudujem, že som na ňu vyletela, že vlasy dorastú.Nikdy by som to dcére neurobila.Teraz sú krásne sponky, gumičky a tatino nech sa prekoná.

estellas
1. jan 2026
@anonym_96b938

@anonym_autor Treba ich nechať.Je to už veľmi, veľmi veľa rokov,nosila som vrkoče ako dieťa.Mama išla do nemocnice a otec ma nevedel ucesat,tak mi ich dal odstrihnúť.Na druhý deň mama prišla domov.Cely život som mu to pripomínala.Rodicia sú už viac ako 40 rokov po smrti, ale mi príde ľúto niekedy aj teraz, že to urobil pre svoje pohodlie.Moje dcéry nosili dlhé vlasy a pamätám sa ako mi učiteľka tej mladšej na rodičku vytkla, že jej padá ofina do očí.Aj teraz keď to spomíname,tak sa čudujem, že som na ňu vyletela, že vlasy dorastú.Nikdy by som to dcére neurobila.Teraz sú krásne sponky, gumičky a tatino nech sa prekoná.

@anonym_96b938 Už je to neaktuálne, myslím že už ich autorka ostrihala lebo tu dala fotky.

princezna_bosorka
1. jan 2026
@anonym_autor

@anonym_autor co si si vzala za muza, to mas. mne keby niekto spizdil dieta svojimi kadernickymi pokusmi, tak mu ruky dolamem. On chce od malych deti, aby sa znierili s niecim takam? mal sa naucit cesar ich tak, ako sa im to paci.