Strihanie dcér doma verzus strihanie u kaderníčky
ahojte, od noveho roka nastupujem do práce a dcéra jedna do škôlky (5r.), druhá už chodí na prvý stupeň a už ich pár dní pripravujem, že dlhé vlasy takmer cez celý chrbát pôjdu dole minimalne 15cm, lebo rozčesávanie, všade vlasy, často bude umývať a starať sa manžel, vrkoče nosiť nechcu.
zajtra mame termin u kadernicky, dcery ale zacali dnes bojkotovat, ze povedia kadernicke len podstrihnut, manzel povedal, ze v pohode mozu, ale potom ich doma ostriha on a viac nez by mali tam, lebo uz vystrajaju a nedaju si povedat s ucesom, zapletenim .. trocha sa bojim zajtrajsieho dna, ci vobec ist k tej kadernicke alebo to urobit doma ja ak tam bude cirkus? trufli by ste si strihat dlhe vlasy?
@anonym_965260 len sa bojim, ze muz ich osmyka doma raz dva, je dost prisny
@anonym_autor tak toto by som s ním prebrala hneď teraz. Nech sa nepovažuje toto dcéram urobiť! Toto nie je prísnosť, toto je úplne nepochopenie úlohy rodiča a direktiva.
A najlepšia cesta ako si s dcérami pokaziť vzťah.
Ak máte obavy, ako to budete zvládať, porozprávaj sa s dcérami, dohodnite kompromis - vlasy skrátiť, nie ostrihať na krátko. To predsa môžeš urobiť kedykoľvek, nie?
Koľké z vás dávali strihať na krátko bez vášho názoru, aj mňa a žiadnu traumu nemám, som psychicky silný jedinec narozdiel od dnešných tínedžerov.
@anonym_69a0e8 mňa teda ostrihala bez môjho názoru na hribika. Mala som 11rokov, na Prahu puberty a spolužiaci sa mi smiali že som chalan. Áno z toho traumu mám. Nikto sa ma nepýtal aký chcem mať účes, tým že má ostrihali bez porady somnou mi urobili peklo z detského života, lebo začala šikana. Zaprisahala som sa že to svojim deťom nikdy nespravím nech si na hlave nosia čo chcú. Už sú pubertiaci a je mi uplne suma fuk čo so svojimi hlavami robia. A sú určite odolnejsi ako som bola ja. Teda ak nemáš na myslí byť silnejší = zakríknuty jedinec čo bez slova posluchne hocijaký rozkaz, pretože taká som mala byť podľa predstáv. Mám 43rokov
Koľké z vás dávali strihať na krátko bez vášho názoru, aj mňa a žiadnu traumu nemám, som psychicky silný jedinec narozdiel od dnešných tínedžerov.
@anonym_69a0e8 ja presne nad tym rozmyslam od zaciatku temy kde je tu tolko ospevovana trauma, ze ked tu su schopne dospele zeny pisat ze maju traumu z toho ako ich pred 30, 40, rokmi a pod.... rodicia ostrihali, tak to musi byt fakt tazky zivot, ak toto clovek riesi po takej dobe ako obrovsku krivdu. Hovorim o normalnom podstrihnuti vlasov (tak, ako o tom hovori autorka) este k tomu, nie vystrihani dohola a pod. Ja neviem kam to uz ludstvo doslo. Tu z toho robite fakt tyranie deti + jej manzela ste zvozili pod ciernu zem ze az ziram. Ja teda poznam ine traumy z detstva, ktore ludia chudaci maju ...