icon

Tetovanie obočia - áno/nie

zuzanita1609
3. sep 2025

Otázka za milión 🤭. Ináč pekný večer už 😊.
Rozhodujem sa veľmi dlho,doteraz som kreslila, maľovala,pudrovala a fixovala. Je pravda, že nikdy nevypadalo zle,no po čase už ma to prestáva baviť (starnem,za chvíľu 40). Tetovať obočie ?! Nemala som na to odvahu doteraz,videla som pár "pokusov",ani jeden nevypadal ok. Som "špinavá blond",nikdy som mala obočie, husté ako Brežnev,už od puberty,keď som sa chcela začať páčiť,dokteslujem,dakedy pokusy ceruzkou,teraz už stačí iba púder v ceruzke (nevypadá to tak orezane,tvrdo). Existujú ženy, ktoré mi túto sprostosť vyhovoria a stále nemajú tetované obočie? Dofarbujú? 🤭. Ďakujem a prosím, buďte trošku milučké 😉☺️.

mondolina
3. sep 2025
@jajanka31

Ja som bola a nebola som spokojna, dokonca mi vratili peniaze lebo to vobec nebolo ako malo byt.. rada by som isla zas ale netusim ku komu. BA ak niekto poradi, dakujem

@jajanka31
skús Natali Tarkos v Hájskom, po diaľnici to máš z Ba chvíľku 😉

natalka13
3. sep 2025

Vzdy vidno kto ma tetovane obocie.
Hlavne pudrove a tie seknute fajky tiez.

natalka13
3. sep 2025
@really8

@zuzanita1609 napr v bb sa mi velmi paci praca tejto holky https://www.instagram.com/terezteriart?igsh=MXE...
Najlepsie je podla mna hladat na insta, pozriet si pracu a podobne

@really8 peknu pracu ma kocka

natalka13
3. sep 2025
@zuzanita1609

@really8 od Lm po Po. Úprimne, nevyhľadávala som doteraz žiadne odborníčky v tomto smere. Ale dnes ma to akosi už "dožralo",za pár dní budem mať 40,tak reku, buď si uľahčim ranný rituál,alebo sa načisto "dodžubkám" 🤭. Mihalnice,sa nesťažujem,ale to obočko ma už akosi začína štvať,asi vek 😁.

@zuzanita1609 pozri moj profil som sa tu pytala a odpovedala tam kocka tu z kona co robi obocko uz dlho v BA.

veronikasomja
3. sep 2025

@zuzanita1609 Aj spoko aj nespoko, záleží od šikovnosti dotyčnej/ého

natalka13
4. sep 2025
@veronikasomja

@zuzanita1609 Aj spoko aj nespoko, záleží od šikovnosti dotyčnej/ého

@veronikasomja zalezi aj ako komu to chyti. Niekomu sa to zleje o 2roky inemo o polroka...a mozu byt v rovnakom salone

zuzanita1609
autor
4. sep 2025
@natalka13

@veronikasomja zalezi aj ako komu to chyti. Niekomu sa to zleje o 2roky inemo o polroka...a mozu byt v rovnakom salone

@natalka13 veď práve som mala, mám obavy z toho,ako to bude vypadať po rokoch. Mám svetlé vlasy, chĺpky,ale zasa vždy ma opáli do hneda,nie červena. Jedna bývalá kolegyňa z práce si dala tetovať,no neviem,ale podľa mňa sa jej to nepodarilo, vypadalo to veľmi neprirodzene. Naozaj záleží asi od každej jednej,ktorá sa tomu venuje a aj od dotyčnej, ktorá si to nechá urobiť. A úprimne,keď len trošku dofarbím, vždy sa to dá upraviť,ale tetovanie to už asi ťažko. Plus sa bojím aj farbu,či dá správnu a či aj chytí tak, akú by som mala predstavu. Žiadne hrubé, či výrazné nechcem. Len trošku jemne prifarbiť a dať tomu tvar na dlhšie 🙂.

natalka13
4. sep 2025
@zuzanita1609

@natalka13 veď práve som mala, mám obavy z toho,ako to bude vypadať po rokoch. Mám svetlé vlasy, chĺpky,ale zasa vždy ma opáli do hneda,nie červena. Jedna bývalá kolegyňa z práce si dala tetovať,no neviem,ale podľa mňa sa jej to nepodarilo, vypadalo to veľmi neprirodzene. Naozaj záleží asi od každej jednej,ktorá sa tomu venuje a aj od dotyčnej, ktorá si to nechá urobiť. A úprimne,keď len trošku dofarbím, vždy sa to dá upraviť,ale tetovanie to už asi ťažko. Plus sa bojím aj farbu,či dá správnu a či aj chytí tak, akú by som mala predstavu. Žiadne hrubé, či výrazné nechcem. Len trošku jemne prifarbiť a dať tomu tvar na dlhšie 🙂.

@zuzanita1609 ja uz mam dost rokov cize kamosky co maju tetovanie 10 a viac rokov a prave je to zliate chlpky ziadne tetovane nevidno je to ako popolom farbene.
Ja chcem chlpky lebo TO je obocie.
A nik ti to len nedotetuje kde chyba ale bude tetovat cele obocie.
Mrkni teraz telerano- moderatorka hned udriecdo oci obocie. Za mna prirodzenost nikde

anonym_28f43a
4. sep 2025

Baby, NEROBTE TO. Mam skusenost v jednom velmi dobrom salone, prevedenie super, odchadzala som spokojna. Prvy pol rok / rok to vyzeralo naozaj fajn. Potom to zacalo blednut do siva a teraz mam uz tretim rokom svetlosivy neprirodzeny pasik namiesto obocia. Samozrejme, musim dokreslovat aby som tu ostaru zakryla a dala jej aspon trochu hnedej farby.

babushkaem
4. sep 2025

Ja mam pudrove a najlepsie rozhodnutie, teraz pojdem po 3 rokoch na pretetovanie. Nic s nim nemusím robit, vyzera to prirodzene. Ale vsetko závisí od prace, použitého materiálu.

anonym_b2989f
4. sep 2025

Rozhodne odporúčam, netreba sa toho báť. Ja som sa dlho na to chystala, odhodlala som sa až tento rok (mám 44) a zatiaľ som veľmi spokojná, mám to už cca pol roka. Dala som si PMU - púdrové obočie. Dôležité je však vybrať si kvalitný salón. Držím palce.

enya00
4. sep 2025
@zuzanita1609

Ďakujem baby, trošku "sotiť" som potrebovala ☺️. Len treba nájsť niekoho,kto sa do toho ozaj vyzná.
@mondolina kuknem, ďakujem veľmi 😊.

@zuzanita1609 len vybrat ozaj dobre.Ja som bola na odstraneni mojich striesok 🤦‍♀️ Chystam sa tiez k Natalii Tarkos a ta konecne na to nasla to spravne slovo- vy vyzerate tak zacudovane 😂 presne take bolo moje obocie po tetovani.

enya00
4. sep 2025
@anonym_28f43a

Baby, NEROBTE TO. Mam skusenost v jednom velmi dobrom salone, prevedenie super, odchadzala som spokojna. Prvy pol rok / rok to vyzeralo naozaj fajn. Potom to zacalo blednut do siva a teraz mam uz tretim rokom svetlosivy neprirodzeny pasik namiesto obocia. Samozrejme, musim dokreslovat aby som tu ostaru zakryla a dala jej aspon trochu hnedej farby.

@anonym_28f43a da sa to odstranit.Ja som bola v BA u Alexeya Korsha 2x a po strieskach ani stopy

natalka13
4. sep 2025

napriklad toto obocko mi vobec nepride prirodzene,

zuzanita1609
autor
4. sep 2025
@natalka13

napriklad toto obocko mi vobec nepride prirodzene,

@natalka13 áno, tiež sa mi zdá príliš hrubé,ale je pravda,že na čiernovláskach to vyznie ináč,ako na blondínkach. (Blond to majú o niečo ťažšie, trafiť odtieň).

babushkaem
4. sep 2025

Toto je moje po vyše 3 rokoch

zuzanita1609
autor
4. sep 2025
@babushkaem

Toto je moje po vyše 3 rokoch

@babushkaem pekná práca,aj mi k tebe pasuje 😊a vravíš,po 3 rokoch? Tak to si mala ozaj šťastie na pani odborníčku 😌.

babushkaem
4. sep 2025
@zuzanita1609

@babushkaem pekná práca,aj mi k tebe pasuje 😊a vravíš,po 3 rokoch? Tak to si mala ozaj šťastie na pani odborníčku 😌.

@zuzanita1609 pretos om pisala, ze zavisi, ku komu ides. toto je napriklad majsterka a ona sama aj skolenia robi. mam od nej aj pery a linky.

moonlight1210
4. sep 2025

Moja skusenost je, ze po tych rokoch obocie uz malujem inak, ako za mladi. Hlavne konce. Aby davali tvari otvoreny vyraz (konce ak potiahnem len o 1-2mm nizsie, uz to vyzera, ze mi klesaju kutiky oci, celu vizas to “taha” nadol. Co od isteho veku je lahke dosiahnut, aby tvar vyzerala zvadnuto/ovisnuto 😁 ).

Obcas sa zabavim tym, ze si dam u kozmeticky farbu na obocie (ale nie v lete, aby mi neostalo neopalene miesto). Vydrzi to asi mesiac (aspon mne), nez sa vymyje. A dobre a lahko sa to doplna ceruzkou, ked farba zacina blednut, lebo sa drzim naznacenej kontury, takze tomu predlzim “zivotnost” aj o dalsi mesiac.

A presne pre toto si nedavam a neplanujem nikdy nic tetovat na tvari. Lebo kontury sa vekom posuvaju (nadol) a vytetovane veci klesaju spolu s tym, ako vadne a slabne pruznost svalstva.
Nechce sa mi potom chodit trapit odstranovanim laserom, pretetovavanim a spol.

zuzanita1609
autor
4. sep 2025
@moonlight1210

Moja skusenost je, ze po tych rokoch obocie uz malujem inak, ako za mladi. Hlavne konce. Aby davali tvari otvoreny vyraz (konce ak potiahnem len o 1-2mm nizsie, uz to vyzera, ze mi klesaju kutiky oci, celu vizas to “taha” nadol. Co od isteho veku je lahke dosiahnut, aby tvar vyzerala zvadnuto/ovisnuto 😁 ).

Obcas sa zabavim tym, ze si dam u kozmeticky farbu na obocie (ale nie v lete, aby mi neostalo neopalene miesto). Vydrzi to asi mesiac (aspon mne), nez sa vymyje. A dobre a lahko sa to doplna ceruzkou, ked farba zacina blednut, lebo sa drzim naznacenej kontury, takze tomu predlzim “zivotnost” aj o dalsi mesiac.

A presne pre toto si nedavam a neplanujem nikdy nic tetovat na tvari. Lebo kontury sa vekom posuvaju (nadol) a vytetovane veci klesaju spolu s tym, ako vadne a slabne pruznost svalstva.

@moonlight1210 vidíš,to mi nenapadlo,že to časom bude všetko ťahať dole gravitácia,aj tie línie tváre 🤔. Pretoze to potom môže úplne inak vypadať.Ďakujem

michaela329
4. sep 2025
@moonlight1210

@moonlight1210 ale to nie je argument. Úplne rovnako budú klesať kontúry aj s Tvojim obočím, ale je rozdiey, keď klesá obočie súmerné a obočie, ktoré už od prírody nie je súmerné - tam sa tá asymetria ešte prehlbuje a vyzerá to ešte horšie. To odstránenie laserom je navyše záležitosť jedného - dvoch sedení, možno po 10 spokojných rokoch. Ja teda mám obočie rovnako 8 rokov a žiadne dramatické zmeny na tonuse pleti, aby som musela odstrániť. A nie, farbenie mi nikdy - nikdy, nevydržalo viac ako týždeň (som vyučená kozmetička, farbila som od svojich 15).

moonlight1210
4. sep 2025
@michaela329

@moonlight1210 ale to nie je argument. Úplne rovnako budú klesať kontúry aj s Tvojim obočím, ale je rozdiey, keď klesá obočie súmerné a obočie, ktoré už od prírody nie je súmerné - tam sa tá asymetria ešte prehlbuje a vyzerá to ešte horšie. To odstránenie laserom je navyše záležitosť jedného - dvoch sedení, možno po 10 spokojných rokoch. Ja teda mám obočie rovnako 8 rokov a žiadne dramatické zmeny na tonuse pleti, aby som musela odstrániť. A nie, farbenie mi nikdy - nikdy, nevydržalo viac ako týždeň (som vyučená kozmetička, farbila som od svojich 15).

@michaela329 pre teba to nie je argument, pre mna ano.
Ak si to vezme aj niekto iny ako jeden z dovodov na rozhodnutie, je to jeho rozhodnutie.

Ja nikoho nepresviedcam. Za mna tetovanie nie je najlepsi napad, a napriek tomu, ze som ho kedysi zvazovala, nakoniec som ho zamietla.

michaela329
5. sep 2025
@moonlight1210

@michaela329 pre teba to nie je argument, pre mna ano.
Ak si to vezme aj niekto iny ako jeden z dovodov na rozhodnutie, je to jeho rozhodnutie.

Ja nikoho nepresviedcam. Za mna tetovanie nie je najlepsi napad, a napriek tomu, ze som ho kedysi zvazovala, nakoniec som ho zamietla.

@moonlight1210 Takže s tetovaním ani nemáš skúsenosť. Ja som roky fungovala bez a roky fungujem aj s ním. To pohodlie sa nedá porovnať. Kontúry tváre to nijako neovplyvňujú.

natalka13
5. sep 2025
@michaela329

@michaela329 8 rokov mas ciarkovane obocie uplne bez zmeny?

moonlight1210
5. sep 2025
@michaela329

@moonlight1210 Takže s tetovaním ani nemáš skúsenosť. Ja som roky fungovala bez a roky fungujem aj s ním. To pohodlie sa nedá porovnať. Kontúry tváre to nijako neovplyvňujú.

@michaela329 neberies to nejak zbytocne osobne?

eeffka
5. sep 2025
@michaela329

@michaela329 no neviem... mam 47 a vlastne obocie ale ako pisala kocka nadomnou uz si ho upravujem inak ako v 20ke
Pozerqla som tie fotky co tu dali ale chlp proste farbou nevyrobis. Ak ti to nevadi nedala by si fotku svojho (len) obocia?

terina25
5. sep 2025

@zuzanita1609 ja mam teraz tetovane obocie 2x. Prvy krat mi vydrzalo asi rok,rok a pol. Teraz som bola opat v juli ale uz u inej. Dala som si phishading. Po zahojeni nevidim ziadnu zmenu.absolutne mi nevidno,ze by som mala tetovane obocko.mam to ako pred tetovanim.spokojna nie som sbsolutne. Vcera som bola na korekciu,tak som zvedava,ci mi aj nieco ostane alebo nie. A cenovo to bolo za mna dost drahe,lebo co som pozerala ine salony mali lacnejsie. No u tejto sa mi velmi pacila praca tak som si povedala ze si priplatim ak to bude vyzerat super. A teda za mna sklamanie

michaela329
5. sep 2025
@moonlight1210

@michaela329 neberies to nejak zbytocne osobne?

@moonlight1210 neberiem, ale reálne si neviem predstaviť ako veľmi by niekomu musela za tie tri - štyri roky upadnúť tvár, aby toto bol argument proti. A s maľovaním za mlada to ako súvisí? Za mlada som ja mala dve tenké čiarky - lebo tak sa to vtedy robilo, no autorka nemá 20 rokov a predpokladam, že každá žena po 30 už výstrelky až tak nerieši.

michaela329
5. sep 2025
@eeffka

@michaela329 no neviem... mam 47 a vlastne obocie ale ako pisala kocka nadomnou uz si ho upravujem inak ako v 20ke
Pozerqla som tie fotky co tu dali ale chlp proste farbou nevyrobis. Ak ti to nevadi nedala by si fotku svojho (len) obocia?

@eeffka ja mám púder, ja chlpy nemám, ale mám rada nalíčený efekt- a chlp nevyrobis ani licidlom, takže ak má niekto husté a dobre formované obočie, ja rozumiem, že mu to príde zbytočné. Ak má niekto riedke a biedne, nesymetrické, tak má zbytočné presudky. A oapkujem - kontúry klesajú aj prirodzenému obočiu a to sa líčením nejako extra zdvihnúť teda nedá.

moonlight1210
5. sep 2025
@michaela329

@moonlight1210 neberiem, ale reálne si neviem predstaviť ako veľmi by niekomu musela za tie tri - štyri roky upadnúť tvár, aby toto bol argument proti. A s maľovaním za mlada to ako súvisí? Za mlada som ja mala dve tenké čiarky - lebo tak sa to vtedy robilo, no autorka nemá 20 rokov a predpokladam, že každá žena po 30 už výstrelky až tak nerieši.

@michaela329 neviem, kolko mas rokov. V 30+ alebo 35+ ani nie.
Ja som do 30 vyzerala na 20 uplne bez namahy, a do 40 na 30. Bez pomocok a bez kozmetiky. Stacilo si rano a vecer umyt tvar vodou a upravit oci. Ani kremy som extra nepouzivala (okrem spf). Stale pekne pruze mlade crty.
Vyhrala som geny.

No po 45+ to uz je zjavnejsie kazdym rokom (vidim na fotkach, lebo takto ma clovek pocit, ze sa toho az tak vela nezmenilo od jari do jesene). Aj ked je to individualne u kazdeho. Ale vacsina zien uz registruje ochabovanie svalstva tvare a poklesavanie crt.
Da sa to zastavit botoxom este na nejaky cas (nepouzivam ani ten. Nechcem. Aj na ten som si robila prieskum, zvazovala ho a usudila, ze nechcem.)

Oci si teraz uz licim inak (inak robim linku a tiene. Uz sa s nimi zastavim na inych miestach, nedotiahnem ich az tam, kde som ich napr. este par rokov dozadu davala. Aby som dosiahla ten isty efekt, nemozem sa drzat starych sposobov), obocie upravujem tiez uz inak.

Pozri, mladsie kolegyne tetovanie maju vsetky (vacsina len pre pohodlie, lebo inak maju obocie huste). Urcite im to este par rokov pristane. Maju na to este cas si to uzit.

Ja nikomu nehovorim - nedaj si to.
Ja som si urobila svoj prieskum, zvazila a rozhodla sa, ze nie. A uviedla som svoje dovody.