Účinné krémy na strie pre dospievajúcich chlapcov
Ahojte, syn má 16 rokov. Za posledný rok dosť vyrástol a na chrbte sa mu vytvorili strie. Vedeli by ste mi, prosím, poradiť nejaký účinný krém alebo prípravok, ktorý by ich aspoň trochu zmiernil? Budem vďačná za vaše skúsenosti a odporúčania. Ďakujem.
ja som používala bioil. ale vidno ich tak či tak, len vybledli ... decko to nerieši ...
Tak neriešila som to ani ja, len včera ma upozornila na to pediatrička. Inak ja som pri tehotenstve tiež používala rôzne oleje...a strie mám stále. Síce také jemnejšie, ale stále ich vidno.
@anonym_faf5bb je aktívny hokejista, tréningy každý pracovný deň + zápasy cez víkend+navyše niektoré dni posilňovňa. Ale tak snáď mu to časom vybledne.
@ivka79 Čerstvé strie (červené až fialové): Vznikli len nedávno a stále v nich prebieha zápalový proces. V tejto fáze reagujú na liečbu najlepšie, pretože krvné cievy sú ešte aktívne.
Staré strie (biele až strieborné): Sú už v podstate „jazvami“, ktoré vybledli a stiahli sa. Sú síce odolnejšie, ale stále sa dajú výrazne zlepšiť.
Akykolvek krem ako prevenciu na nove strie, ale so starymi to uz neurobi nic. Jedine laser, alebo prekryt raz tetovanim.
Rychlo rastie a pokozka nestihla rast zaroven ... Genetika ...
@ivka79 aj nas to mal. Tiez upozornovala pediatricka, ze kupit nieco na strie. Same to vybledne. Vyhodene peniaze za pripravky, syn si to aj tak nenatieral, lebo na to zabudol.
To je naozaj pomoc, baba chce radu vybledne to áno, ale vždy to bude vidieť, a chápem, že ťa to trápi aj môjmu sa spravili na chrbte a ja na prášky z toho, kúpila som bi oil a večer mu natieram chrbát, zatiaľ sa nové nerobia, ale tie staré už do konca života budú ,pritom môj ich mal hneď biele, absolútne žiadne fialové, červené, aj ja som tak v puberte mala 😓
Strie ale nijako zazracne nezmiznu. Je to potrhane tkanivo, casom vyblednu. A natierat ich mozes aj neviem cim. Proste nezmiznu. Za mna nema zmysel kupovat nejake zazracne oleje a maste na strie. Pre dobry pocit mozes, ale to je tak vsetko
To je naozaj pomoc, baba chce radu vybledne to áno, ale vždy to bude vidieť, a chápem, že ťa to trápi aj môjmu sa spravili na chrbte a ja na prášky z toho, kúpila som bi oil a večer mu natieram chrbát, zatiaľ sa nové nerobia, ale tie staré už do konca života budú ,pritom môj ich mal hneď biele, absolútne žiadne fialové, červené, aj ja som tak v puberte mala 😓
@anonym_f8150d a čo na strie pomôže ,nič ,laser trochu ale až keď sú bledé
Skús ten biol alebo iný prípravok na strie. Muž má na chrbte stále. Môžu zblednut, ale isto nezmiznú.
Nič nepomôže
@ivka79 aj mojmu 15r som par nasla. Co viem, tak nezmiznu.
V tehu som natierala brucho kazdy den. Za posledne 2t tak maly narastol, ze sa mi urobili tesne pred porodom 🤦♀️ zbledli a to bolo vsetko.
Mozes nejaku prevenciu pre dalsie, ale s tymito uz nic neurobis, ako pisu, je to potrhane tkanivo rychlym rastom.

Za päť rokov ani nebude vidno že ich mal ,nie nič nepomôže ,netreba sa koli tomu stresovať