V akej fáze ženského tela je najlepšie ist na odfarbovanie vlasov?
Ahojte v akej fáze ženského tela je najlepšie ist na odfarbovanie vlasov??
@anonym_autor ja by som povedala,že kým ta zena žije
čo?
Asi si myslela zensky cyklus. Pokial viem, farba zle chyta v obdobi menstruacie. Takze odfarbenie bude nieco obdobne...
ja som sa musela opýtať chatGPT,lebo som to nejako nepochopila
To je taká internetová blbosť, ktorá sa stále točí dokola – ale dá sa to vysvetliť normálne.
Ide o to, že niektoré dievčatá riešia, či hormonálny stav počas cyklu ovplyvňuje, ako chytí farba alebo odfarbovač.
Reálne:
👉 Nie existuje žiadna medicínska ani kozmetická fáza cyklu, v ktorej by bolo „najlepšie“ odfarbovať vlasy.
Farba chytí rovnako, či máš ovuláciu, menzes alebo pizzu na stole.
Ale prečo sa to pýta?
Lebo sa traduje, že:
počas menštruácie je pokožka hlavy citlivejšia → môže viac štípať
počas PMS bývajú ľudia podráždení → všetko ich otravuje, aj smradu z peroxidu
niektorým vraj „horšie chytí farba“ počas menzes (skôr placebo)
V praxi kaderníčky hovoria len toto:
✔ Ak chceš byť komfortnejšia, vyhni sa dňom, keď:
máš migrénu, PMS alebo si nafúknutá a nervózna
si extrémne citlivá na pachy
máš bolesť hlavy alebo kríže
Proste nechceš sedieť 3 hodiny v kresle, keď ti je blbo.
✔ Z hľadiska výsledku farby je to úplne jedno.
Celá „fáza“ je len internetový mýtus – odfarbovač nečíta kalendár. 😄
ja som sa musela opýtať chatGPT,lebo som to nejako nepochopila
To je taká internetová blbosť, ktorá sa stále točí dokola – ale dá sa to vysvetliť normálne.
Ide o to, že niektoré dievčatá riešia, či hormonálny stav počas cyklu ovplyvňuje, ako chytí farba alebo odfarbovač.
Reálne:
👉 Nie existuje žiadna medicínska ani kozmetická fáza cyklu, v ktorej by bolo „najlepšie“ odfarbovať vlasy.
Farba chytí rovnako, či máš ovuláciu, menzes alebo pizzu na stole.
Ale prečo sa to pýta?
Lebo sa traduje, že:
počas menštruácie je pokožka hlavy citlivejšia → môže viac štípať
počas PMS bývajú ľudia podráždení → všetko ich otravuje, aj smradu z peroxidu
niektorým vraj „horšie chytí farba“ počas menzes (skôr placebo)
V praxi kaderníčky hovoria len toto:
✔ Ak chceš byť komfortnejšia, vyhni sa dňom, keď:
máš migrénu, PMS alebo si nafúknutá a nervózna
si extrémne citlivá na pachy
máš bolesť hlavy alebo kríže
Proste nechceš sedieť 3 hodiny v kresle, keď ti je blbo.
✔ Z hľadiska výsledku farby je to úplne jedno.
Celá „fáza“ je len internetový mýtus – odfarbovač nečíta kalendár. 😄
@rozculena taktiež sa to hovori o splne :D hold naplanovat farbenie vlasov je hotova jadrová fyzika potom!
Takze všetky v prechode a po ,teraz čo s vlasmi
Asi si myslela zensky cyklus. Pokial viem, farba zle chyta v obdobi menstruacie. Takze odfarbenie bude nieco obdobne...
@nikky6 @rozculena asi sa to neda globalizovat na vsetky ale mam tvrde a huste vlasy, niekoľkokrát sa mi pred rokmi stalo, že ked mi kadernicka farbila vlasy a mala som menzes, tak mi reálne nechytila farba ako mala. Tá istá značka a tá ista farba. Sama kadernícka sa ma rovno spytala, či nemam svoje dni. Od týchto skuseností sa farbím pred alebo po a nebol uz problém. Je to roky dozadu.
Pýtam sa preto lebo som dnes bola u kaderníčky ma melíre, ktorý chytil úplne zle.. ta ista kadernicka, ten istý peroxid, ten istý pomer aj čas na hlave a aj ten istý toner
.. neviem čo u inému to dať “za vinu”
Pýtam sa preto lebo som dnes bola u kaderníčky ma melíre, ktorý chytil úplne zle.. ta ista kadernicka, ten istý peroxid, ten istý pomer aj čas na hlave a aj ten istý toner
.. neviem čo u inému to dať “za vinu”
@anonym_autor, mozno peroxid bol inej sarze a u chemickych produktov co sarza to jemne ina kvalita. Mozno ina doba posobenia, staci par minut rozdielu a mohla by som pokracovat.
@anonym_autor, mozno peroxid bol inej sarze a u chemickych produktov co sarza to jemne ina kvalita. Mozno ina doba posobenia, staci par minut rozdielu a mohla by som pokracovat.
@roja01 peroxid aj doba pôsobenia bola presne ta ista, na tom si dá vždy záležať
Vyrasteny vlas je mrtvy material, takze s nasim cyklom nema nic spolocne.
Vyrasteny vlas je mrtvy material, takze s nasim cyklom nema nic spolocne.
@mandzula a je možné že by sa niečo zmenilo po vysadení antikoncepcie?
@anonym_autor Nerozumiem otazke.
@mandzula či by sa nejako kvalita vlasov zmenila po vysadení a to by to mohlo ovplyvniť
@anonym_autor Áno, to možné je, hormóny majú vplyv na kvalitu vlasov. Ja napríklad mám problém so štítnou žľazou a vlasy mám suché.
@mandzula lebo to mi hneď napadlo po ostatnom, u kadernícky som bola naposledy ešte keď som užívala antikoncepciu a bolo všetko ok. A teraz zrazu toto
@rozculena taktiež sa to hovori o splne :D hold naplanovat farbenie vlasov je hotova jadrová fyzika potom!
@chelgi ano, to ked sa budem objednavat ku kadernicke, tak aby som si pozrela cely cyklus, PMS, migreny, stav zubov a nakoniec v ten jeden denked to bude OK bude mat ona obsadene, tak smola 😁

Tesne pred metamorfozou