icon

V akej fáze ženského tela je najlepšie ist na odfarbovanie vlasov?

25. nov 2025

Ahojte v akej fáze ženského tela je najlepšie ist na odfarbovanie vlasov??

reela
25. nov 2025

Tesne pred metamorfozou

minenkaa
25. nov 2025

@anonym_autor ja by som povedala,že kým ta zena žije

rozculena
25. nov 2025

čo?

nikky6
25. nov 2025

Asi si myslela zensky cyklus. Pokial viem, farba zle chyta v obdobi menstruacie. Takze odfarbenie bude nieco obdobne...

rozculena
25. nov 2025
@nikky6

Asi si myslela zensky cyklus. Pokial viem, farba zle chyta v obdobi menstruacie. Takze odfarbenie bude nieco obdobne...

@nikky6 hovadina

sticker
rozculena
25. nov 2025

ja som sa musela opýtať chatGPT,lebo som to nejako nepochopila

To je taká internetová blbosť, ktorá sa stále točí dokola – ale dá sa to vysvetliť normálne.

Ide o to, že niektoré dievčatá riešia, či hormonálny stav počas cyklu ovplyvňuje, ako chytí farba alebo odfarbovač.

Reálne:

👉 Nie existuje žiadna medicínska ani kozmetická fáza cyklu, v ktorej by bolo „najlepšie“ odfarbovať vlasy.

Farba chytí rovnako, či máš ovuláciu, menzes alebo pizzu na stole.

Ale prečo sa to pýta?

Lebo sa traduje, že:

počas menštruácie je pokožka hlavy citlivejšia → môže viac štípať

počas PMS bývajú ľudia podráždení → všetko ich otravuje, aj smradu z peroxidu

niektorým vraj „horšie chytí farba“ počas menzes (skôr placebo)

V praxi kaderníčky hovoria len toto:

✔ Ak chceš byť komfortnejšia, vyhni sa dňom, keď:

máš migrénu, PMS alebo si nafúknutá a nervózna

si extrémne citlivá na pachy

máš bolesť hlavy alebo kríže

Proste nechceš sedieť 3 hodiny v kresle, keď ti je blbo.

✔ Z hľadiska výsledku farby je to úplne jedno.

Celá „fáza“ je len internetový mýtus – odfarbovač nečíta kalendár. 😄

chelgi
25. nov 2025
@rozculena

ja som sa musela opýtať chatGPT,lebo som to nejako nepochopila

To je taká internetová blbosť, ktorá sa stále točí dokola – ale dá sa to vysvetliť normálne.

Ide o to, že niektoré dievčatá riešia, či hormonálny stav počas cyklu ovplyvňuje, ako chytí farba alebo odfarbovač.

Reálne:

👉 Nie existuje žiadna medicínska ani kozmetická fáza cyklu, v ktorej by bolo „najlepšie“ odfarbovať vlasy.

Farba chytí rovnako, či máš ovuláciu, menzes alebo pizzu na stole.

Ale prečo sa to pýta?

Lebo sa traduje, že:

počas menštruácie je pokožka hlavy citlivejšia → môže viac štípať

počas PMS bývajú ľudia podráždení → všetko ich otravuje, aj smradu z peroxidu

niektorým vraj „horšie chytí farba“ počas menzes (skôr placebo)

V praxi kaderníčky hovoria len toto:

✔ Ak chceš byť komfortnejšia, vyhni sa dňom, keď:

máš migrénu, PMS alebo si nafúknutá a nervózna

si extrémne citlivá na pachy

máš bolesť hlavy alebo kríže

Proste nechceš sedieť 3 hodiny v kresle, keď ti je blbo.

✔ Z hľadiska výsledku farby je to úplne jedno.

Celá „fáza“ je len internetový mýtus – odfarbovač nečíta kalendár. 😄

@rozculena taktiež sa to hovori o splne :D hold naplanovat farbenie vlasov je hotova jadrová fyzika potom!

minenkaa
25. nov 2025

Takze všetky v prechode a po ,teraz čo s vlasmi

betulinka1
25. nov 2025
@nikky6

@nikky6 @rozculena asi sa to neda globalizovat na vsetky ale mam tvrde a huste vlasy, niekoľkokrát sa mi pred rokmi stalo, že ked mi kadernicka farbila vlasy a mala som menzes, tak mi reálne nechytila farba ako mala. Tá istá značka a tá ista farba. Sama kadernícka sa ma rovno spytala, či nemam svoje dni. Od týchto skuseností sa farbím pred alebo po a nebol uz problém. Je to roky dozadu.

autor
25. nov 2025

Pýtam sa preto lebo som dnes bola u kaderníčky ma melíre, ktorý chytil úplne zle.. ta ista kadernicka, ten istý peroxid, ten istý pomer aj čas na hlave a aj ten istý toner
.. neviem čo u inému to dať “za vinu”

roja01
25. nov 2025
@anonym_autor

Pýtam sa preto lebo som dnes bola u kaderníčky ma melíre, ktorý chytil úplne zle.. ta ista kadernicka, ten istý peroxid, ten istý pomer aj čas na hlave a aj ten istý toner
.. neviem čo u inému to dať “za vinu”

@anonym_autor, mozno peroxid bol inej sarze a u chemickych produktov co sarza to jemne ina kvalita. Mozno ina doba posobenia, staci par minut rozdielu a mohla by som pokracovat.

autor
25. nov 2025
@roja01

@anonym_autor, mozno peroxid bol inej sarze a u chemickych produktov co sarza to jemne ina kvalita. Mozno ina doba posobenia, staci par minut rozdielu a mohla by som pokracovat.

@roja01 peroxid aj doba pôsobenia bola presne ta ista, na tom si dá vždy záležať

mandzula
25. nov 2025

Vyrasteny vlas je mrtvy material, takze s nasim cyklom nema nic spolocne.

autor
25. nov 2025
@mandzula

Vyrasteny vlas je mrtvy material, takze s nasim cyklom nema nic spolocne.

@mandzula a je možné že by sa niečo zmenilo po vysadení antikoncepcie?

mandzula
25. nov 2025
@anonym_autor

@mandzula a je možné že by sa niečo zmenilo po vysadení antikoncepcie?

@anonym_autor Nerozumiem otazke.

autor
25. nov 2025
@mandzula

@anonym_autor Nerozumiem otazke.

@mandzula či by sa nejako kvalita vlasov zmenila po vysadení a to by to mohlo ovplyvniť

mandzula
25. nov 2025
@anonym_autor

@mandzula či by sa nejako kvalita vlasov zmenila po vysadení a to by to mohlo ovplyvniť

@anonym_autor Áno, to možné je, hormóny majú vplyv na kvalitu vlasov. Ja napríklad mám problém so štítnou žľazou a vlasy mám suché.

autor
25. nov 2025
@mandzula

@anonym_autor Áno, to možné je, hormóny majú vplyv na kvalitu vlasov. Ja napríklad mám problém so štítnou žľazou a vlasy mám suché.

@mandzula lebo to mi hneď napadlo po ostatnom, u kadernícky som bola naposledy ešte keď som užívala antikoncepciu a bolo všetko ok. A teraz zrazu toto

cimage
25. nov 2025
@chelgi

@rozculena taktiež sa to hovori o splne :D hold naplanovat farbenie vlasov je hotova jadrová fyzika potom!

@chelgi ano, to ked sa budem objednavat ku kadernicke, tak aby som si pozrela cely cyklus, PMS, migreny, stav zubov a nakoniec v ten jeden denked to bude OK bude mat ona obsadene, tak smola 😁