Zúfalosť z neustále suchých vlasov
Ahojte, už som úplne zúfalá. Skúšala som rôzne značky šampónov aj plazmaterapiu, ale moje vlasy sa stále nevedia dať dokopy. Už 4 roky sa nefarbím, žehličku používam maximálne raz za dva týždne. Vlasy si strihám dvakrát ročne a vždy z nich vezmem dosť. Robím si aj MalibuC dvakrát do roka. Napriek tomu sú končeky stále rozštiepené a vlasy krepovite. Navyše, v ľavej časti hlavy mi nechcú rásť vlasy — mám tam len malé „baby vlasky“, ktoré vyzerajú, že rastú, ale v skutočnosti sa to vôbec nehýbe.

Asi hormóny alebo nejaký vnútorný problém prečo nerastú
Zaradiť proteínove masky
eeeee ... a to malibu c že si robíš 2x do roka mám rozumieť ako?
používaš nejaké silikonové prípravky že ich musíš dávať dole s pomocou malibu c?
aké používaš bežne šampony?
akú používaš výživu? aké proteinové masky?
aké používaš kondicionery? aké leave-in kondicionery? aké oleje?
prečo striháš (sama?) iba 2x ročne?
Elseve sampon s jojobou na extra suche vlasy a nasledne vlasovy olej-trebars Wella.
@silvia057 Nemyslim, ze tieto vlasy zachranis bez ostrihania. Chce to radikalny strih, vlasy nedavat do gumicky, po umyti zabalit len do tricka a nesuchat, naslednr vysusit fenom na strednom stupni, ja cez gulatu kefu, nasledne nemusim zehlit a vlasy mi vydrzia niekolko dni pekne. Niekto si dava na noc aj taku tu satenovu ciapku, alebo ma satenovu povliecku (ja nie). A co sa tyka pripravkov. Je toho vela, co mozes vyskusat- napriklad mne teraz sadla Elseve glycolic gloss - sampon, ale predtym aj dr.sante, ale aj sampony od Bione, su sa super cenu a mne celkom sedeli. (maju v tete). Musis len skusat, co ti sadne. Ale dobre je sa vyhybat silikonom, parabenom a sulfatom.
používaš nejaké silikonové prípravky že ich musíš dávať dole s pomocou malibu c?
aké používaš bežne šampony?
akú používaš výživu? aké proteinové masky?
aké používaš kondicionery? aké leave-in kondicionery? aké oleje?
prečo striháš (sama?) iba 2x ročne?
@biba_18 Malibu a strih samozrejme u kadernícky . Šampón a masku som pouzivala od značky Loreal (kadernicka odporučila) . Aj ked som sla k trichologicke tak mi dala nejaký kvalitný šampón ale tiež nevedela prísť na to čím to môže byt. Momentálne som zo značky redken prešla asi do najhoršej voľby hairburst (proste skúšam) . Ale vždy som si dávala buď masku alebo kondicioner z uvedených značiek . Oleje nepoužívam.
Neradila si sa s kožnou lekárkou či by nebol vhodný minoxidil/minorga?
Neter mala veľmi silné padanie vlasov, ostalo jej ich naozaj málo. A začala s Minorgou slabšou, potom silnejšia a prešla na penu minoxidil. A má to teda lepšie. Nie je to zmena zo dňa na deň, trvalo to rok.
Neradila si sa s kožnou lekárkou či by nebol vhodný minoxidil/minorga?
Neter mala veľmi silné padanie vlasov, ostalo jej ich naozaj málo. A začala s Minorgou slabšou, potom silnejšia a prešla na penu minoxidil. A má to teda lepšie. Nie je to zmena zo dňa na deň, trvalo to rok.
@dota6 áno to mám už tiež za sebou spolu s plazmoterapiou u kožnej
Toto vyzerá na vnútorný pfoblem(padanie ,rednutie v oblasti kútov)čo sa týka suchári,Malibu vlas síce vyčistí ale nevyživy ,takže tam by sa po vyčistení mala urobiť regenerácia nejaká alebo kura. Ako píšu baby vyššie dôležité zistit či vlasom nechýbajú proteíny . Lebo keď sú vlasy prehydtratovane správajú sa akoby boli vlastne suché . To je jednoduchý test u kadernícky,ktorý by ti mala urobiť ,ja pracujem v práci s kerastase značkou ,ale produkty odporúčam najlepšie až po vyšetrení kamerou,ktorá mi pomôže aj vyhodnotiť produkty a aj následnú starostlivosť v kaderníctve . Hairbrust je za mňa odpad . Mne to spravilo úplne mŕtvolne vlasy 😅
ale ak nepoužívaš nič čo by ti zaťažovalo vlasy, malibu c 2x do roka ti vlasy musí zničiť ...
na tvojom mieste by som si preštudovala pár blogov o CGM - nemusíš kupovať vyslovene výrobky cgm, ale tie pravidlá starostlivosti podľa tejto metódy ti určite pomôžu ...
na tvojom mieste by som si preštudovala pár blogov o CGM - nemusíš kupovať vyslovene výrobky cgm, ale tie pravidlá starostlivosti podľa tejto metódy ti určite pomôžu ...
@biba_18 tiež ma napadlo,či nemá prirodzene kučeravé/vlnité vlasy,potom to by mohla byť príčina,lebo tie sú suchšie,treba ich olejovať...
Máš vlnity typ krepovatych vlasov s tým nič nespraviš, nerozcesavaj si ich preto vyzerajú ako metla, len jemne prstami prejsť a necesat vôbec len pri zmyvani, odporučila by som ti používať na spanie tu somarinu na čo namotas vlasy a ráno máš brckave, buď tak alebo žehliť, mám podobný typ vlasov celý život ako metla buď vyžehliť alebo natočiť ina možnosť nieje
vlnité vlasy sú v podstate kučeravé - a tak sa o nich treba starať ... nemusíš ich mačkať, ani difúzovať, ale určite starostlivosť je iná ako pri rovných. ako som už písala - preštuduj si blogy o cgm...
@biba_18 tiež ma napadlo,či nemá prirodzene kučeravé/vlnité vlasy,potom to by mohla byť príčina,lebo tie sú suchšie,treba ich olejovať...
@rozculena Ono, je to cela veda.Vraj ak naolejujes vlas, ktory je suchy, tak mu to nepomoze, pomoze a olejovat nahydratovany vlas... tiez mam vlnite vlasy s nabehom na krep - teda osetrujem ich viacmenej ako vlnite.. aj ked vlny si nerobim, fenujem cez gulatu kefu.. tu pani ma aj poodlamovane konceky vlasov, celkovo nevyzeraju zdravo.. za mna jednoznacne ostrihat a spravat sa k vlasom podla cgm
všeobecné pravidlá pre akékoľvek vlasy:
- bežný šampón 2-3x týždenne
- detoxikačný šampón 1x za 3-4 týždne
šampony aplikovať na korienky - do dĺžok len zvyšky
- maska na vlasy - hydratačná a proteinová - podľa potreby vlasu - min. 1x týždenne
- kondicioner zakaždým
- pri vlasoch so sklonom ku krepateniu - teda porovité vlasy - leave-in kondicioner zakaždým
masky a kondicionory len do dĺžok
- olej - iba na konce vlasov - zakaždým
a ak chceš kučeravé vlasy - teda v tvojom prípade definíciu vĺn - vtedy treba pridať už aj stylingové prípravky
vlasy so sklonom ku krepateniu je dobré sušiť fénom - vtedy je nutné použiť termoochranu - a sušiť na strednej teplote a nízkej rýchlosti...
kondicionery a masky vlasy vyživia, leave-in vlas uhladí a olej uzamkne končeky
ak používaš gumičky - začni používať saténové invisibobble ... alebo štipce ...
a nespi s rozpustenými vlasmi ...
@silvia057 botox na vlasy ste skúšali ? To vizuálne dosť pomôže. Možno by som na vašom mieste zvážila saténovú obliečku na vankúš, dobrý kondicionér a olej+ Teda aj správe zachádzanie s vlasmi po umytí. Nesušiť trením, nečesať mokré. Používať správnu tepelnú ochranu pred žehlenim, fénovaním atď. + Samozrejme pred každým česaním použiť sprej na rozčesávanie ( ja mám dva v jednom aj s tepelnou ochranou. A fakt treba vždy pred česaním dať - napr sayoss keratín má aj dobré zloženie.) a určite by som zvolila aj nejaký šetrný šampón- pozrieť zloženie- môže vysušovať. Snáď niečo pomôže 🙏🏻
@silvia057 botox na vlasy ste skúšali ? To vizuálne dosť pomôže. Možno by som na vašom mieste zvážila saténovú obliečku na vankúš, dobrý kondicionér a olej+ Teda aj správe zachádzanie s vlasmi po umytí. Nesušiť trením, nečesať mokré. Používať správnu tepelnú ochranu pred žehlenim, fénovaním atď. + Samozrejme pred každým česaním použiť sprej na rozčesávanie ( ja mám dva v jednom aj s tepelnou ochranou. A fakt treba vždy pred česaním dať - napr sayoss keratín má aj dobré zloženie.) a určite by som zvolila aj nejaký šetrný šampón- pozrieť zloženie- môže vysušovať. Snáď niečo pomôže 🙏🏻
@ednova vlnité vlasy sa česú vyslovene za mokra,po stylingu a vysušení sa už nečešú.
Ďakujem za rady cgm metódu zatiaľ študujem nech sa správne rozhodnem do čoho ísť 🙂

Možno nechýba hydratacia ale proteín. Mimo to, za mňa malibuC je hmm nie moc vhodné pre vlasy (aspoň pre tie moje a možno aj pre tie tvoje).