3-izbový byt prerobený na 4-izbový
Toto su typicke petrzalske byty.tvoja sestra byva v 12 poschodaku a ma 3 susedov na chodbe vsak? My sme sa rozhodovali medzi takym bytom ako ma tvoja sestra a takym ako mas ty (4az 8 poschodak) vyhral pre nas byt aky mas ty,lebo je to v 4 poschodaku cim menej susedov,tym lepsie.to sme mali len jedno dieta.ale teraz mame 14rocneho a 3 rocnu.to nedame do kopy do jednej izby ani kebyze sa pototo 😮💨
Ja by som to spravila velmi jednoducho bez tazkych prerabok a akehokolvek burania…do najvacsej izby obyvacka spojena so spalnou, nacrt je len ilustracny takze si predstavte krajsi nabytok aj pripadne ine rozlozenie, ale pointa je oddelit postel nejakou kniznico-policou ktora prepusti aj svetlo. Urcite by na dlhodobe spanie omrzelo kazdodenne rozkladanie sedacky, ktora navyse moze byt dost nepohodlna, ja som za normalnu postel a v obyvackovej casti nemusi clovek tancovat, takze podla mna staci aj mensia. A mas 2 detske.
Presunut kupelnu do kuchyne, hned vedla zachoda.
Zrusit logiu a z kuchyne urobit malu detsku izbu.
Z chodby a povodnej kupelne urobit kuchynu. Nebude tam okno, ale to nevadi. Nebudes mat vstupnu chodbu a budes vchadzat priamo do kuchyne, ale aj to by sa dalo prezit.
@dorinecka45 Ano sestra ma na poschodi ešte ďalšie 3 byty😁 ale izby spálňa detská aj kuchyňa sú bez suseda.. ja mám v byte ešte izbu pri kúpeľni asi 4,70x 2,85m na foto su tie izby rovnaké ale su byty kde ma izba viac m2. Najlepšie riešenie je asi naozaj spací kút v obývačke a úložný priestor skrine naproti v hale+ niečo v izbe a vzniknú 2 detske izby.. plánujete prerábať?
môj byt prerobený na 4 izbovy na videu.. kuchynský kut je v obývačke ale je to menšie
Susediaq zrusili balkón, podľa mna je to tiež u vás jediná normalna alternativa. Jedálenský stol by som dala do obyvacky
Autorka zatial nemame premyslene ako to urobit,tiez spekulujeme.ja si tiez myslim ze najmenej invazivne by bolo z obyvacky spravit obyvacko spalnu. Na tom videu co si poslala je to super,ale neviem si predstavit tu investiciu penazi a casu co do toho museli dat 🙈
Naši známy to spravili tak kuchyňu zrušili a spravili ďalšiu izbu, obývačku mali veľkú tak do nej dali aj kuchyňu. Ale bolo to aj finančne drahšie riešenie aj časovo náročné.
Úplný ideál vo vašom prípade mi príde v obývačke spraviť spací kút na posteľ, pekne ho oddeliť od obývačky. Myslím si že sa to úplne vpohode bude dať spraviť.
Súhlasím, presúvať kuchyňu je finančne náročné. A za ďalšie ten byt už špecificky, nie každému to vyhovuje (pri predaji napr.)
Najjednoduchšie je to co navrhla @lelelienka, s peknym nábytkom to bude super.
Drahšie riešenie nejako presťahovať obývačku do kuchyne.
Ja som vyrástla v 2 izbaku, boli sme 4 členná rodina. Bol to vacsi 78 m2 byt no iba 2 izby. Naši mali spálňu v obývačke za takou pol. stenou
@autorka s radostou 😉 nahodila som tam presne tvoje rozmery izby (len teda sirku okna som len odhadla) a tato konkretna sedacka ma 236 cm na dlzku, cize myslim v pohodicke sa vsetko zmesti.
Ja som presne na tento styl mala zariadeny jednoizbovy bytik, kde musi byt v jednej izbe spalna aj obyvacka, mne sa dokonca podaril este aj pracovny kutik, cize vychadzam zo svojich realnych skusenosti a mozem povedat, ze mi to velmi vyhovovalo a nic nechybalo.
@lelelienka ja som tak vyrastala, v 2-izbovom byte, jedna izba bola detská, druhá obyvacko-spalna. Pomerne veľké izby, 6x3,5 cca.

Byt mojej sestry rozloha 64m. Kuchynu ma presunutu do haly. Hneď za stenou v hale je kúpeľňa tak rozvody bolo jednoduché prerobiť.