Akého kuchynského robota odporúčate na kysnuté cesto?
Ahojte, akého máte kuchynského robota s ktorým ste spokojné? 🙂 chcem si nejaký kúpiť ale neviem sa rozhodnúť. Potrebujem hlavne silný aby vymiesil aj kysnuté cesto 🙂 ďakujem
@alexandra1995 ja by som asi nekupovala za 500 a viac eur, záleží asi aj, ako často ho budeš používať. Ja pečiem často, aj 3 krát do týždňa, plus kváskujem a mám tento klarstein
https://www.klarstein.sk/lucia-1800w-5l-kuchyns...
som s ním veľmi spokojná, misa je veľká, cesto krásne vymieša.
aj ja mám Klarstein, stál okolo stovky a zvláda kysnuté cesto - ale robím raz za mesiac nanajvýš. mám ho už viac rokov a stále drží. tiež by som za to nedávala viacej peňazí..
Ja som si kúpila pekárničku z druhej ruky. Nikdy som v nej nepiekla, ale ide skoro každý deň, keď robím kysnuté cesto a zvláda to suprovo. Mám od ety. Je to určite lacnejšie ako robot. Takže ak to chceš len na to kysnuté a nie aj iné typy cesta, pekárnička stačí 🙂 plus v časoch časovej tiesne ti ten chlebík aj upečie 😅
@alexandra1995 hlavne si kúp taký, ktorý je tichý. Môj je taký hlučný, že budem rada, keď už prestane fungovať.V predajni ti určite poradia.
KitchenAid
u hnetacov cesta je problem ze hnetaci hak nie je nerezovy , (on vyzera pekny leskly ako z kovu) ale je z prackoveho kovu potiahnuty nejakou glazurou a tato sa zacne odlupovat. Takze do cesta sa dostavaju ulomky. Haky z naozajstneho kovu su len u velmi drahych a profesionálnych velkych.
Jednoznačne eta gratus. Výkon, objem, prevodovka, dokupitelne príslušenstvo a servis. Samozrejme kvalita ma svoju cenu. Staci iba porovnat hmotnosť vyssie uvedených robotov a mas jasno. 1 kg muky žiaden problem
Jednoznačne eta gratus. Výkon, objem, prevodovka, dokupitelne príslušenstvo a servis. Samozrejme kvalita ma svoju cenu. Staci iba porovnat hmotnosť vyssie uvedených robotov a mas jasno. 1 kg muky žiaden problem
@frflos_nespokojny ETA príkon 1500w, klarstein 1800W. Takže si nemyslím, že ETA je top..áno, vyzerá dizajnovo a je ľahší, ale ako vravím, robot používam veľakrát do týždňa a je super. Vymiesa aj viac ako kilo múky úplne bez problémov
@frflos_nespokojny ETA príkon 1500w, klarstein 1800W. Takže si nemyslím, že ETA je top..áno, vyzerá dizajnovo a je ľahší, ale ako vravím, robot používam veľakrát do týždňa a je super. Vymiesa aj viac ako kilo múky úplne bez problémov
@avanka v prvom rade netvrdím, ze eta je top, ale hadam nemyslíš vazne tvoj robot porovnávať s eta gratus. Pokial tvrdíš , ze ho používaš 3 krat týždenne, tak neverim, ze sa dožije 5 rokov používania bez následkov . Výkon neznamená vsetko. Eta gratus ma inu prevodovku. Pokial chce autor dlhodobe bezproblémové používanie, tak tvoj robot vobec nedoporucujem a to , ze tebe momentalne vyhovuje neznamená lepšiu voľbu.
Ja mam Eta gratus, kupila som ho len kvoli kysnutemu cestu, cize som nechcela investovat do neviem akeho draheho a som spokojna.
Ja som si kúpila pekárničku z druhej ruky. Nikdy som v nej nepiekla, ale ide skoro každý deň, keď robím kysnuté cesto a zvláda to suprovo. Mám od ety. Je to určite lacnejšie ako robot. Takže ak to chceš len na to kysnuté a nie aj iné typy cesta, pekárnička stačí 🙂 plus v časoch časovej tiesne ti ten chlebík aj upečie 😅
@mauduska Ja mam aj domacu pekaren, peciem v nej chlieb, ale na miesenie kysnuteho cesta som si aj tak kupila robot. Do pekarne take mnozstvo cesta, ake chcem nevojde.
Ja mám Kenwood KVL4170S Chef XL, je hlučnejší pri vyšších otáčkach, ale mieša kysnuté cesto super a nebehá po linke
@avanka v prvom rade netvrdím, ze eta je top, ale hadam nemyslíš vazne tvoj robot porovnávať s eta gratus. Pokial tvrdíš , ze ho používaš 3 krat týždenne, tak neverim, ze sa dožije 5 rokov používania bez následkov . Výkon neznamená vsetko. Eta gratus ma inu prevodovku. Pokial chce autor dlhodobe bezproblémové používanie, tak tvoj robot vobec nedoporucujem a to , ze tebe momentalne vyhovuje neznamená lepšiu voľbu.
@frflos_nespokojny už ho používam asi 4 roky a zatiaľ slúži. Ale áno, nehadam sa, ja som prešla z ručného na stojaci, tak som nechcela investovať veľa..ale som ozaj spokojná, jedine, čo by som vytkla, že je trochu väčší. Ale mám z kuchyne veľkú komoru, tak ho mám tam
@mauduska Ja mam aj domacu pekaren, peciem v nej chlieb, ale na miesenie kysnuteho cesta som si aj tak kupila robot. Do pekarne take mnozstvo cesta, ake chcem nevojde.
@anonym_8a3da0 toto je samozrejme individuálne podľa pekárničky a množstva toho, či chceš upiecť. Mne sa zmestí dnu cesto z kila a aj sa tam zmestí vykysnúť. 🙂 pre nás dostatok

Bosch Mum5