Ako odstrániť nepríjemný zápach z umývačky riadu?
Ahojte, umyvacku mame skoro 8r. No posledneho pol roka zacal riad z umyvacky smrdiet. Ale ze strasne. Je umyty, vsetko z neho zislo, ale smrdi. Uz niekolko rokov pouzivame tablety z Dm nature, raz za mesiac aj cistic davam, cistim sitko, ramena, tesnenie vsetko. Stale to smrdi. Predtym sme pouzivali Jar, ale aj to zacalo smrdiet a tak sme presli na Dm a roky to nesmrdelo a zas zacalo, ale este horsie
Akonahle doumyva, otvorim a ide z nej para a vona a akonahle sa akokeby ten riad dostane do kontaktu so vzduchom, tak smrad, akokeby zaburince alebo nieco podobne. Nenechavame na tanieri zvysky jedal.
Vycistila som dole aj tu nadobku na vonku aj odtok,kade to odteka, nic nepomaha. Kazdy riad musim pred jedenim umyt.
Nestretli ste sa s tym? Skusala som aj ocot, kys.citronovu. mame dost tvrdu vodu, tak ma napadlo, ci aj to nemoze byt. Neviem uz co robit
Neumyvas na programe s nízkou teplotou? Mne začala smrdkavat umývačka, keď som nejaký čas používala Eco program 50°C. Prestala som ho používať, umývam na vyšších teplotách, pravidelne umývačku cistim a so zápachom nemám problém.
Mne na eco smrdela este ked sme ju kupili a roky len na najvyssej teplote. Este sme skusali umyty riad znova oplachnut v umyvacke, ale stale to smrdelo. Muz vravel, ze ci ten smrad uz nie je zazraty v tom riade, lebo ten umyty riad nestaci oplachnut tecucou vodou v umyvadle, musim klasicky hubka+jar
Skontrolujte či máte dobré hadicu na odpad a prívod vody má byť v nejakom uhle...keď to muž opravil pomohlo to...a ja som si všimla že menej smrdí keď používam soľ z alzy v takom hnedom sáčku. Tiež som predtým používala jar tablety - začali riady smrdieť. Teraz používam tablety sanytol - tie aj dezinfikujú je to ok. Ale keď jeme praženicu musím umyt pred tým riady s hubkou a jarou a tak isto keď varím mäso veci po surovom mase. Keď dám do mycky veci od vajec alebo surového mäsa je to masaker všetko smrdí fuj. Filter umývam každý druhý deň a raz týždenne pustím na prázdno s tým čističom na mycku. Tento režim ako tak udržiava riady nesmradlave. Tiež som už bola v štádiu že idem kúpiť novú mycku ale toto pomohlo. Inak som sklamaná lebo mám drahu mycku za 800€ a toto robí (smradľavé riady). Keď som mala lacnú za 300 nebol nikdy problém. Už nikdy takú dráhu nekúpim myslela som si že čím drahšia tak výšsia kvalita ale houby 😃
VYmenit odpadovu hadicu.. a ked ani to, je najvyssi cas proste kupit novu no... 8 rokov je dost...

Som zvedavá, čo ti poradia, lebo ja som si to všimla posledný mesiac, ale určite nie vždy. Dva, tri krát som to cítila, a presne taký zatuchnutý zápach 😱 hneď po otvorení umývačky. Nič som nemenila, čistím pravidelne.