Ako používať umývačku riadu bez obáv?
Ahojte, toto bude veľmi zvláštny príspevok a asi si na mne zgustnete a podáte si ma. Ale tak čo už.
Dievčence mám dávno po 50tke a celý život som všetko umývala v rukách, riad apd.
Som sama a pred rokom a pol som rekonštruovala byt. Dala som si do kuchyne umývačku riadu, takú úzku, Gorenje. Ale priznám sa, ešte som ju nepoužila. Tým, že som sama, som si vždy všetko umyla v umývadle. Dala som si ju hlavne kvôli tomu, že keby sa byt prenajímal alebo predával, umývačka by bola fajn a žiadúca.
Aj by som ju použila, ale priznám sa, bojím sa. Že nebude dobre tesniť, že mi zatečie vzadu z trubiek a hadičiek, že vytopím susedov. Ja sa ju normálne bojím zapnúť - a ani neviem, že či by po roku a pol išla.
Čo si mám kúpiť? Tbl na riad? Tbl na vodný kameň?
Mám si stiahnuť niekde návod a postupovať podľa toho?
Už som ju chcela použiť za posledný rok asi 4x, ale bojím sa. Mám nejaký panický strah z vytopenia, mne sa aj niekedy v noci snívajú sny s vodou.. nejaká fóbia, asi z detstva.
Ďakujem za pochopenie.
Ja som sol do umyvacky nikdy nesypala, tak preto mi prislo zvlastne liat niekam vodu
@anonym_autor existuje taký senzor/ detektor vody, ktorý si vieš kúpiť a vložiť napr pod skrinku k umývačke alebo ku práčke a upozorní ťa, ak by začala tiecť voda
@anonym_autor dnesne spotrebice maju aquastop hadice, je velmi nepravdepodobne ze by si niekoho vytopila, plus v tej umyvacke je naraz tak 5l vody max..
co sa moze stat a to je jedno ci spotrebic ide/nejde, ci ide o umyvadlo, umyvacku, pracku, ze sa pokazi ventil ktorym sa pusta voda. A stym neurobis NIC. Na to mame poistky bytov.
Umyvacku zapnes tak, ze pozries ci mas doplnenu sol - na spodku umyvacky velke koliesko odkrutis (no velka skoda ze umyvacka nesla tolko, ak tam bola doplnena, mohla uz aj stvrdnut, vyschunut, treba tam trochu doliat vodu), lestidlo (zvacsa vo dverach - trochu tam nalejes aby sa to naplnilo), das tabletu, riad a pustis program.. ktory sa ti paci. Zvycajne nejaky vseobecny 40°C staci...
na prvy krat by som ju po takej dobe asi nechala ist prazdnu :D
Neboj sa, ak treba niekoho okolo popros nech ti ide pomoct a ukazat, kludne susedu. Uvidis, usetris na energiach, mne za prvy rok vracali za teplu vodu cca 150EUR (ale teda s malym dietatom som bola doma :D riady v kuse)
@janetinka27 prečo oplachujes
@minenkaa kvoli zbytkovej chemii, pretoze to oplachovanie nie je dokladne.tak mi to povedala moja endokrinologicka.

jemine. a čo by sa stalo ak by som tu vodu nenaliala? 😏
@reela pred prvým podľa mna myslela keď ju ideš prvy krát použit (kedysi sa pri starších dokonca zalievalo čerpadlo)
@biba_18 čo by sa stalo? Nemusí nič. Ale Môže sa stať, že keď tam nasypeš sol a nepridáš vodu, sol ostane sucha, a pri prvom cykle ju potom ošpliecha voda a ona stuhne na veľkú hrudu, ktorú už tak jednoducho nerozpustitis a tým pádom ti nebude správe pracovať zmakcovanie vody nakoľko nebude dostatočný soľný roztok. Pokiaľ máš mäkkú vodu tak si o ani nevsimnes.