icon

Ako predísť kysnutiu mlieka v kávovare?

26. jan 2024

Máte kavovar kde ide hadicka priamo do mlieka ? Za mna ke to super vec nemusím čistiť nádobu s mliekom a hadicka sa aj sama preplachne ale mám taký problém už dvakrát sa mi stalo že Urobila som si kávu a mlieko kysle.
Pritom zakaždým ako si urobím kávu tak hadicku z mlieka vyberiem urobí si preplach a mlieko odložím do chladničky
Bežne som mavala otvorené mlieko v chladničke aj týždeň a nikdy neskyslo a teraz som už vyhodila dvakrát skoro polovicu mlieka po asi 2 dňoch
Neviem čím to je, či ta hadicka keď sa káva urobí nevypustí časť nevyužiteho teplého mlieka naspäť do krabice a tam to potom skysne ale priateľ hovorí že to mlieko sa tam vracia studené lebo neprešlo ešte tryskou
Tak ja neviem

guudy
•
26. jan 2024

Mame tiez kavovar s rovnakym systemom cca 15 rokov a nikdy sa mi nestalo, ze by mi mlieko takto skyslo. Ak ti to nerobilo doteraz, problem by som videla v mlieku. Ja hadicku preplachujem sama, trysky precisti kavovar.

nedielka
•
26. jan 2024

Tiež mi mlieko skysne, ak dám hadičku priamo do krabice mlieka Ja odlejem z krabice do pohára a do pohára dám hadičku. Mám vstavaný siemens

autor
•
26. jan 2024

@guudy mám ho ešte len krátko práveže . Keď urobím kávu hadicku vyberiem z mlieka a najskôr ju trosku ocistim mokrým servitkom ten koniec od mlieka a potom ju uložím do otvoru v kavovare kde sama vyčistí
Preto netuším o čo ide😃

autor
•
26. jan 2024

@nedielka a čím to teda myslíš je? Vyskúšam aj ja takto len neviem koľko mlieka si vezme robíme si vždy iné kávy tak potom tak či tak mi zostane v pohári mlieko ktoré bud vylejem alebo dám naspäť do krabice

guudy
•
26. jan 2024

Ak ju zvonku iba utries servitkou, asi na hadicke ostanu zvysky mlieka. Vyskusaj ju cistit pod tecucou vodou. A tryska sa vzdy preplachne po spraveni kavy, hej?

Osobne si myslim, ze si zanesies do krabice s mliekom necistoty, preto skysne. Treba zistit, v com je problem. Pozri si aj navod, ako cistit kavovar…

nedielka
•
26. jan 2024

Ja už viem koľko mlieka mám dať do pohára, keď si robím napr latte

lneviemmeno
•
26. jan 2024

moja mama ma takyto Krups uz niekolko rokov, pravidelne som si u nej robila latte a vzdy som davala hadicku do priamo do krabice mlieka. Nikdy mi mlieko neskyslo, ja som czdy tu hadicku vybrala a umyla poriadne pod tecucou vodou

nedielka
•
26. jan 2024

Ja si myslím , že na konci preplachne systém hadičku horúcou vodou , a to vtecie do mlieka , je to minimum, ale hneď to robí ,keď dokončí kávu.

guudy
•
26. jan 2024

@nedielka 🤭 preplach hadicky kavovar nerobi, ked je v krabici….ved to by musel napustit kopec vody do krabice🙄

autor
•
26. jan 2024

@guudy neviem či myslíme to iste ale popíšem to 😃 dám hadicku do mlieka zvolim si kávu začne sa robiť, z krabice sa odčerpáva mlieko cez tu hadicku do kavovaru vezme si koľko potrebuje a vždy následne sa nejaká časť vráti do krabice 😃 priateľ hovorí že to je ale ciste mlieko nie ohriate a ja si zas myslím že sa už asi teda teple vrátilo naspäť 😂alebo aká zahada

guudy
•
26. jan 2024

Podla mna ma priatel pravdu, mlieko sa ohrieva az prechodom cez trysku a to by malo ist vsetko do salky.
To mlieko co je v hadicke a neprejde tryskou, je studene.
Skus teda hadicku umyvat pod tecucou vodou a ak nepomoze, volala by som do servisu sa poradit. Neviem, aku znacku kavovaru mas…
A mliecnu trysku teda preplachnes tiez po spraveni kavy, hej?