Kávovar s mliečnym systémom alebo samostatný napeňovač?
Vyberám nový kávovar a stále sa neviem rozhodnúť, či chcem rovno model s nádobkou/hadičkou na mlieko, alebo radšej obyčajný kávovar a k tomu samostatný napeňovač.
Mliečne kávy pijeme doma často, ale trochu ma odrádza čistenie celého mliečneho systému. Čo je v bežnom používaní praktickejšie? Ďakujem.
@anonym_autor nam vysvetlovali, ze jediny kavovar (z tych co sme pozerali) co ma speci vyvod na mlieko a jednoducho sa cisti a nezanasa je Phillips LatteGo (napriklad 3300 rada)...
Ze preto, lebo sa odnima a mlieko sa napenuje len z tej nadobky a nie z trubiek, tak staci cistit iba umelohmotnu nadobku a nie dostavat mastny sajrajt zvnutra kavovaru... tak neviem... iny kavovar pred tym sme nemali, takze "ako som kupil tak predavam"...
Za mňa určite rovno s napeňovaním. Nechcelo by sa mi s tým babrať. Spomínaný Philips je fajn, umyté je to rýchlo.
Za mňa zvlášť. Mala som spomínaný lattego, áno, čistenie bolo úplne v pohode, ale bolo to dosť hlučné, niekedy sa mi stalo, že som dala nádobku trocha nakrivo a už mi mlieko tieklo, kvalitu peny by som si vedela predstaviť aj lepšiu. A hlavne sa po 3 rokoch načisto pokazil. Vymenila som za Delonghi bez mliečneho systému a som spokojná.. ale teda u nás sa celkovo robí cappuccin pomenej
ja osobne by som išla do 2 samostatných spotrebičov… umývať kávovar je sám o sebe trest, ešte mliečny systém, no konec
Asi by som nešla do kávovaru s napeňovačom. Mám napeňovač tchibo, po použití to ani “netreba umývať”, nalejem vody, pohrkám a je to čisté. Je to malé, spratné a rýchle. Mne by sa ten kávovar čistiť nechcelo.
@anonym_autor mam s nadobkou a je to super. Umyté sup sup. Nádobka je vonku, externe vytiahnem a umyjem. Mala som s napenovacom ale ten ma nebavil. Cez vikend si davame a muzom rano kapucinko. Cez tyzden kavu len v praci.
pouzivam pakovy kavovar s napenovacou tryskou. Ako v kaviarni :D za mna, nadoba, hadicky, cistit kavovy system, mliecny system... a pena je z toho na nic. Takto trysku utriem, kanvicku hodim do chladnicky/umyvacky, vybavene. A teraz napr na studenu penu as mi osvedcil normalne ten rucny napenovac s tou vrtulkou :DDD ved s tym to vyslaham tak do husta ze dovi.. :D
@anonym_autor my máme Delonghi dinamica plus, ktorá sa teda už nevyrába, ale máme ho 5 rokov a je s karafou. My pijeme prevažne kávu, ja si dám mlieko z chladničky, keďže si dávam cca tých 20 ml do šálky. Sem tam sme návšteve uvarili cappuccino, čistili sme podľa návodu, mliečnu cestu preplachom.
Kávovar slape.
Rodičia si pred vianocami kúpili Delonghi eletta explore , a už po asi 2 týždňoch ho mali v servise a reklamáciu im neuznali, platili 80€ za opravu. Každé ráno si varili cappuccina, preplachli len mliečne cesty. Ale v servise karafu rozobrali a keď sme videli, čo tam bolo nausadzane za 2 týždne, hnus. Po každom uvarení mliečnej kávy treba karafu rozobrať a vyumyvat.
Takže za mňa, keď sa nám dinamica pokazí, jednoznačne pôjdem do kávovaru bez mliečneho systému. Kúpila som si v Lidl elektrický napenovac a je fantastický, za asi 1,5 minúty úžasné napenene horúce mlieko s penou,má 3 režimy na horúce a 1 na studené, stal má 15€, akú ti kávovar neurobí. A umytý je za chvíľočku.

@anonym_autor ja som chcela kavovar s nadobkou na mlieko, ze si budem robit kapucinka a latte.... a prd z toho, radsej si nalejem do kavy mlieko a idem. 😀 Ak spravim kapucino raz za pol roka aj to je moc. Nebavilo ma to chystat, umyvat atd. 🤷🤷🤷 Takze zalezi ako casto to budes vyuzivat.