icon

Ako vybrať dekor do kuchyne k drevu Halifax?

domuuska1
7. máj 2026

Dobrý deň, neviem sa rozhodnúť, ktorý dekor do kuchyne si vybrať na horné a spodné skrinky. Na zástene aj pracovnej doske bude dub halifax H1180 od Egger. Už som toho opozeraná, raz sa mi páči jedno, raz druhé, tak som zvedavá, či nemáte doma podobné/rovnaké odtiene, či by ste neporadili🙂 tmavší odtieň je Taupe šedá U750 a bledsi odtieň je angorská šedá U705. Tie fotky strašne skreslujú odtiene... Nechcem, aby to bolo naživo moc nudné, ani aby to moc splývalo, neviem si to vôbec vo veľkom predstaviť. Drez, aj spotrebiče, aj zásuvky budú čierne na tom dreve. A na spodných skrinkách budú čierne úchytky.

biba_18
7. máj 2026

keď sa nevieš rozhodnúť tak to skombinuj 😂
ale vážne to myslím - ja mám kuchyňu dole tmavší odtieň a hore svetlejší. presne kvôli tomu že som sa nevedela rozhodnúť - a je to veľmi pekné - ani tmavé, ani svetlé, také akurát…

17alexis
7. máj 2026

My máme dub halifax prírodný s bielou lesklou a je to podľa mňa taka nadčasova klasika. Toto na obrázku sa mi celkom páči.

domuuska1
autor
7. máj 2026
@biba_18

keď sa nevieš rozhodnúť tak to skombinuj 😂
ale vážne to myslím - ja mám kuchyňu dole tmavší odtieň a hore svetlejší. presne kvôli tomu že som sa nevedela rozhodnúť - a je to veľmi pekné - ani tmavé, ani svetlé, také akurát…

@biba_18 ďakujem, aj to mi už napadlo. Len neviem, či zrovna tieto 2 farby sú nato vhodné.

biba_18
7. máj 2026

neviem aké sú v reále 🤷‍♀️ na fotkách vyzerajú v rovnakom tóne…

andreatytler
8. máj 2026

@domuuska1 Pozri toto video. Mne pomohla najst krasnu farbu na steny k dubovym dlazkam. Vysvetluje tam ze ak zvolis neutralnu farbu k drevu, tak tym to drevo "skludnis". Uberies mu na vyraze a sposobi ze to vsetko do seba splyva. Mne to nepasuje. Ja potrebujem drevo zvyraznit, ukazat ho, lebo je krasne.
Ten Taupe je bezovy odtien ale tam kde mas obe farby pokope vedla seba vyzera sedo. Velmi to skresluje.
S tym uz asi vela neurobis, ale hrozne mi vadi ta asimetrickost medzi vodovodnym kohutikom a oknom a skrinkou pod umyvadlom. Ked uz nemoze byt umyvadlo zarovno s oknom, preco nie je kohutik v strede skrinky co je pod umyvadlom?

https://www.youtube.com/watch?v=g2o8mGvMm8Y
anonym_743bb5
8. máj 2026

@domuuska1 Pred 15timi rokmi bola v trende biela leskla,ale uz to pominulo.Vyber mas dobry.Hlavne nedavaj k drevu dva rozne otiene tej sedej,resp.taupe.Vyber si jednu,je to take iste ako kasmir,ktory teraz kazdy dava.Ale je to ovela krajsia kombinacia to drevo so sedou ako tie leskle biele v minulosti.Mas este moznost dat vrchne skrinky v drevodekore okrem tej vysokej skrine kde je je mikrovlnka,tu ponechaj sedu.Ale ked sa uz nechces zamotavat nechaj tak ako mas na foto.Len pozor na otlacky.Bude to peklo.Jedine ze zvolis material nejak osetreny proti otlackom.Su aj take dosky len stoja viac.

domuuska1
autor
8. máj 2026
@anonym_743bb5

@domuuska1 Pred 15timi rokmi bola v trende biela leskla,ale uz to pominulo.Vyber mas dobry.Hlavne nedavaj k drevu dva rozne otiene tej sedej,resp.taupe.Vyber si jednu,je to take iste ako kasmir,ktory teraz kazdy dava.Ale je to ovela krajsia kombinacia to drevo so sedou ako tie leskle biele v minulosti.Mas este moznost dat vrchne skrinky v drevodekore okrem tej vysokej skrine kde je je mikrovlnka,tu ponechaj sedu.Ale ked sa uz nechces zamotavat nechaj tak ako mas na foto.Len pozor na otlacky.Bude to peklo.Jedine ze zvolis material nejak osetreny proti otlackom.Su aj take dosky len stoja viac.

@anonym_743bb5 ďakujem. Je to ťažké rozhodovanie, či bledsiu alebo tmavsiu šedú, aké to bude s tým drevom v reále. Plus tie čierne doplnky... raz ma to ťahá k bledšej, raz k tmavšej. A čítala som, že na tie odtlačky pomáha čistá voda s fialovou vileda utierkou, vraj je rýchly pomocník. Tak snáď nebudem veľmi nadávať. Tú proti-odtlačkovú verziu sme hneď zamietli kvôli cene 😅

domuuska1
autor
8. máj 2026
@andreatytler

@domuuska1 Pozri toto video. Mne pomohla najst krasnu farbu na steny k dubovym dlazkam. Vysvetluje tam ze ak zvolis neutralnu farbu k drevu, tak tym to drevo "skludnis". Uberies mu na vyraze a sposobi ze to vsetko do seba splyva. Mne to nepasuje. Ja potrebujem drevo zvyraznit, ukazat ho, lebo je krasne.
Ten Taupe je bezovy odtien ale tam kde mas obe farby pokope vedla seba vyzera sedo. Velmi to skresluje.
S tym uz asi vela neurobis, ale hrozne mi vadi ta asimetrickost medzi vodovodnym kohutikom a oknom a skrinkou pod umyvadlom. Ked uz nemoze byt umyvadlo zarovno s oknom, preco nie je kohutik v strede skrinky co je pod umyvadlom?

@andreatytler ďakujem za link na video. Toto nie je náš presný návrh, to som len narýchlo dala vytvoriť AI kvôli tým dekorom.

anonym_743bb5
8. máj 2026
@domuuska1

@andreatytler ďakujem za link na video. Toto nie je náš presný návrh, to som len narýchlo dala vytvoriť AI kvôli tým dekorom.

@domuuska1 prosim ta,ako si to dala vytvorit AI?ako sa to robi?

domuuska1
autor
8. máj 2026
@anonym_743bb5

@domuuska1 prosim ta,ako si to dala vytvorit AI?ako sa to robi?

@anonym_743bb5 cez chatGPT a tam treba napísať, aby vytvoril kuchyňu a všetko k tomu, dekory a pod.

marca12
8. máj 2026

Paci sa mi taupe

anonym_743bb5
8. máj 2026

a odtien kasmir si porovnavala s tymito dvomi?

domuuska1
autor
8. máj 2026
@anonym_743bb5

@anonym_743bb5 áno, ten kašmír od egger je trocha do ružova a priateľovi sa to nepáči. Toto taupe mi prišlo ako rovnaká svetlosť/tmavosť, ale viac do béžova

domuuska1
autor
8. máj 2026
@anonym_743bb5

@anonym_743bb5 dolu je kasmir a vľavo hore je taupe

anonym_743bb5
8. máj 2026
@domuuska1

@anonym_743bb5 áno, ten kašmír od egger je trocha do ružova a priateľovi sa to nepáči. Toto taupe mi prišlo ako rovnaká svetlosť/tmavosť, ale viac do béžova

@domuuska1 mame kasmir ale obyvacku ktora je v severnej izbe a vyzera sivo.Asi to zalezi od svetlosti v izbe.Asi by som dal tu taupe.Niekedy sme tiez premyslali nad halifaxom,ale teraz by som pouzil iny drevodekor,jemnejsi,lebo ten halifax posobi dost rustikalne.

domuuska1
autor
8. máj 2026
@anonym_743bb5

@domuuska1 mame kasmir ale obyvacku ktora je v severnej izbe a vyzera sivo.Asi to zalezi od svetlosti v izbe.Asi by som dal tu taupe.Niekedy sme tiez premyslali nad halifaxom,ale teraz by som pouzil iny drevodekor,jemnejsi,lebo ten halifax posobi dost rustikalne.

@anonym_743bb5 ale keď ho budeme mat len na zastene a pracovnej doske, tak mi to nevadí, že má taký vzor. Ešte na tejto fotke ich vidno.

anonym_743bb5
8. máj 2026
@domuuska1

@anonym_743bb5 ale keď ho budeme mat len na zastene a pracovnej doske, tak mi to nevadí, že má taký vzor. Ešte na tejto fotke ich vidno.

@domuuska1 teraz ked ich takto vidim,najviac sa mi tam hodi ta 705