icon

Ako vybrať správne sviečky na adventný veniec?

16. okt 2024

Prosím vás blíži sa čas vianoc a už sa riešia stromčeky aký , akej farby atď a ani sa človek nenazda a bude treba riešiť adventný veniec . Tu však ja potrebujem veľmi poradiť . Aj keď som investovala a kúpila za 15€ sviečky aj tak mi tiekli. Je jedno či som kúpila za 4/10/15€ stále po čase aj tak sa rozliali a bol od vosku obrus na stole ( človek si nevšimne že už to tieklo ) . Aké teda sviečky a kde zoženiem ktoré sa povedané vyparuju ? Sviečky vždy nechám horieť do výšky tej druhej sviečky chcem tie postupne čo sú . Vopred ďakujem za radu a vašu skúsenosť

jancejance
•
16. okt 2024

A nevieš si dať pod veniec nejaký podnos?

autor
•
16. okt 2024

@jancejance mala som podnos no tieklo to po venci takže je od vosku .aj to je taký zadrhel

autor
•
16. okt 2024

Dokonca aj na stole som mala sklenený ten vyvýšený pohár ozdobený a jedna sviečka aj tá po čase stielka do toho pohára to bolo tiež sranda potom vytiahnuť z toho tu hmotu obalený voskom

tina1549
•
16. okt 2024

skúste nájsť také tie s pozlátkom navrchu, horia tak dovnútra - sem tam sa stane že to praskne ale inak to tej vosk drží

vkatush
•
16. okt 2024

Napadla mi taká somarina, ak je to blbosť, tam sorry. Ale keby si pod sviečku dala košík na muffiny ? Že ten vosk stečie do toho ?

autor
•
16. okt 2024

@tina1549 aj tie som mala a ako zákon schvslnosti vždy niektorá pukla a už to šlo okolo

autor
•
16. okt 2024

@vkatush no toto ma nenapadlo no .

autor
•
16. okt 2024

@vkatush ale aj otázne ako by to vyzeralo

zic
•
16. okt 2024

kazdy tyzden zapalis iba dalsi horak... ;)

autor
•
16. okt 2024

Nie je zapich so sklenenou nádobou ? . Poprípade ako horia tie tenké vysoké sviečky? . . Mala som jednu sviečku ktorá je taká matná ako keby betón a tá mi šla krásne dovnútra a keď som kúpila na rok také isté teda aspoň som si to myslela tak sa roztiekly . Ešte som si vravela stáli toľko tak snáď budú ok a sú to tie isté

autor
•
16. okt 2024

@zic no tiež dobrý nápad 😂 ale nemám plynový pec 😂😂😂😂

jancejance
•
16. okt 2024

A keby si ich nechávala napr. častejšie ale hlavne kratšiu dobu horieť? Poprípade ja ich zvyknem aj vylievať.
Pod vencom mam take kruhové sklo obalené alobalom a keď aj kvapne, tak vymením alobal a z venca odlámem vosk.
Netečú podľa mňa len tie na baterky 😃

moonlight1210
•
16. okt 2024

Tak si daj nejake nadobky k vencu (lebo upevni na veniec) a nasyp do nich luminary candles. Perlickove sviecky z farebneho vosku.
Nasypes voskove perlicky do pohara, alebo akejkolvek nadody, zapichnes knotik a nechas horiet. Ked sfuknes, tak len ocistis knot (urobi sa okolo neho taka skrupinka z rozpustenych najblizsich perliciek), potrasies nadobu, aby sa ti zrovnali perlicky a zapichnes knot zas.
A mas.
Netecie, stale je upravena.

abcabcada
•
16. okt 2024

Ja som tento rok kúpila led zo sheinu, došli mi nervy na klasické 😂👀

vkatush
•
16. okt 2024

Tak pamätám si, že raz sme mali také, čo mali iný vonkajší a vnútorný vosk. Ten vonkajší bol akoby plastový, bol pevnejší ako ten vnútorný, takže sa neskôr spálil a držal to všetko po kope, nič netieklo.

rozculena
•
16. okt 2024

sviečky z včelieho vosku netečú,ale sú drahšie a vypália sa dosť rýchlo.
Dá sa kúpiť aj plát a knôt,takže si to môžeš sama urobiť,plát sa jednoducho zašúľa ako palacinka...

autor
•
16. okt 2024

@rozculena tie viem že netečiu len presne rýchlo sa vypálila a sú dosť drahé

autor
•
16. okt 2024

@vkatush taká by bola super