icon

Aký drez do kuchyne je najlepší?

13. aug 2026

Ahojte, aky je najlepsi drez do kuchyne? Myslim material aj farbu. Ktory dlho vydrzi pekne bez skrabancov a poskodeni? A vyrezat do dosky dieru ste zvladli aj svojpomocne alebo je nitny stolar? Dík

wade
14. aug 2026

Je asi vela nazorov, ale pre mna zo spodu montovany nerezovy (su aj take s viac premioveho materialu - s inou farbou). Ak by som montoval zhora, tak si to spravim sam, da sa to v pohode vyrezat, je tam "priestor na drobne chyby". Ak je montovany zdola (je to praktickejsie a krajsie), tak to musi vyrezat stroj (a musis mat aj inu dosku - kamen, keramika). Ked sa pytas na svojpomoc - tak uz asi dosku mas, tak pre teba pripadaju iba dresy montovane zhora.

wade
14. aug 2026

este doplnim - kuchynske studia myslim vedia aj vofrezovat ten zhora montovany do dosku - myslim ze som to niekde videl uz. Ale zas potrebujes velmi presny stroj.

nikii23
14. aug 2026

@anonym_autor ahoj, my sme mali v byte predtym granitový čierny a bola som tak spokojná ze sme si ho dali aj do bytu kde bývame teraz. Ľahko sa čistí, ziadne škrabance ani nic tam nemame. Za mna najlepšia volba😊

kp7333
14. aug 2026

Mame antracitovy granitovy drez s hladkou povrchovou upravou, udrzba v pohode. Pri granitovych drezoch velmi zalezi na kvalite povrchu.

anonym_257212
14. aug 2026
@kp7333

Mame antracitovy granitovy drez s hladkou povrchovou upravou, udrzba v pohode. Pri granitovych drezoch velmi zalezi na kvalite povrchu.

@kp7333 v TT tmavy dres nehrozi, vodny kamen deno denne, velmi rychlo by som ho zlikvidovala 😬🤣

kp7333
14. aug 2026
@anonym_257212

@kp7333 v TT tmavy dres nehrozi, vodny kamen deno denne, velmi rychlo by som ho zlikvidovala 😬🤣

@anonym_257212 raz za tyzden umyjem.octom, oplachnem, utriem dosucha a naolejujem a je ako novy. Predtym sme mali svetlosedy a zachadzal dozlta, cucoriedky ho zafarbili...a pod.

beata_k
14. aug 2026

@anonym_autor Jednoznacne nerez. Este aby som drez olejovala 🙄

marca12
14. aug 2026

Za mna nerezovy. Pacia sa mi aj granitove,ale ja nechcem byt otrokom domacnosti,takze sme zvolili kvalitny nerez a je uz roky ako novy.

anonym_257212
15. aug 2026
@kp7333

@anonym_257212 raz za tyzden umyjem.octom, oplachnem, utriem dosucha a naolejujem a je ako novy. Predtym sme mali svetlosedy a zachadzal dozlta, cucoriedky ho zafarbili...a pod.

@kp7333 u nas by to bolo denne octom 😭

kp7333
15. aug 2026
@anonym_257212

@kp7333 u nas by to bolo denne octom 😭

@anonym_257212 Ked po vycisteni prejdes drez naolejovanou handrou, vytvori sa mastny film, na ktorom sa neusadza voda a tym padom ani netvori vodny kamen. Potom nemusis odkamenovat denne, staci bezna udrzba kvoli hygiene. Ja som sa rovnako starala kedysi davno aj o nerezovy drez, inak by vyzeral hrozne.

kp7333
15. aug 2026
@marca12

Za mna nerezovy. Pacia sa mi aj granitove,ale ja nechcem byt otrokom domacnosti,takze sme zvolili kvalitny nerez a je uz roky ako novy.

@marca12 aj nerezovy drez treba cistit. a zaschnute kvapky vody vidno este viac. Vlastna skusenost.

anonym_257212
15. aug 2026
@kp7333

@anonym_257212 Ked po vycisteni prejdes drez naolejovanou handrou, vytvori sa mastny film, na ktorom sa neusadza voda a tym padom ani netvori vodny kamen. Potom nemusis odkamenovat denne, staci bezna udrzba kvoli hygiene. Ja som sa rovnako starala kedysi davno aj o nerezovy drez, inak by vyzeral hrozne.

@kp7333 tak olejovat isto nie, olej zatuchne. Ja mam kvalitny nerez, tiez sa zakamenovava, ale to mozem cistit cimkolvek, nemusim sa obmedzovat