icon

Aký drez do kuchyne je najlepší?

13. aug 2026

Ahojte, aky je najlepsi drez do kuchyne? Myslim material aj farbu. Ktory dlho vydrzi pekne bez skrabancov a poskodeni? A vyrezat do dosky dieru ste zvladli aj svojpomocne alebo je nitny stolar? Dík

wade
•
14. aug 2026

Je asi vela nazorov, ale pre mna zo spodu montovany nerezovy (su aj take s viac premioveho materialu - s inou farbou). Ak by som montoval zhora, tak si to spravim sam, da sa to v pohode vyrezat, je tam "priestor na drobne chyby". Ak je montovany zdola (je to praktickejsie a krajsie), tak to musi vyrezat stroj (a musis mat aj inu dosku - kamen, keramika). Ked sa pytas na svojpomoc - tak uz asi dosku mas, tak pre teba pripadaju iba dresy montovane zhora.

wade
•
14. aug 2026

este doplnim - kuchynske studia myslim vedia aj vofrezovat ten zhora montovany do dosku - myslim ze som to niekde videl uz. Ale zas potrebujes velmi presny stroj.

nikii23
•
14. aug 2026

@anonym_autor ahoj, my sme mali v byte predtym granitový čierny a bola som tak spokojná ze sme si ho dali aj do bytu kde bývame teraz. Ľahko sa čistí, ziadne škrabance ani nic tam nemame. Za mna najlepšia volba😊

kp7333
•
14. aug 2026

Mame antracitovy granitovy drez s hladkou povrchovou upravou, udrzba v pohode. Pri granitovych drezoch velmi zalezi na kvalite povrchu.

anonym_257212
•
14. aug 2026
@kp7333

Mame antracitovy granitovy drez s hladkou povrchovou upravou, udrzba v pohode. Pri granitovych drezoch velmi zalezi na kvalite povrchu.

@kp7333 v TT tmavy dres nehrozi, vodny kamen deno denne, velmi rychlo by som ho zlikvidovala 😬🤣

kp7333
•
14. aug 2026
@anonym_257212

@kp7333 v TT tmavy dres nehrozi, vodny kamen deno denne, velmi rychlo by som ho zlikvidovala 😬🤣

@anonym_257212 raz za tyzden umyjem.octom, oplachnem, utriem dosucha a naolejujem a je ako novy. Predtym sme mali svetlosedy a zachadzal dozlta, cucoriedky ho zafarbili...a pod.

beata_k
•
14. aug 2026

@anonym_autor Jednoznacne nerez. Este aby som drez olejovala 🙄

marca12
•
14. aug 2026

Za mna nerezovy. Pacia sa mi aj granitove,ale ja nechcem byt otrokom domacnosti,takze sme zvolili kvalitny nerez a je uz roky ako novy.

anonym_257212
•
15. aug 2026
@kp7333

@anonym_257212 raz za tyzden umyjem.octom, oplachnem, utriem dosucha a naolejujem a je ako novy. Predtym sme mali svetlosedy a zachadzal dozlta, cucoriedky ho zafarbili...a pod.

@kp7333 u nas by to bolo denne octom 😭

kp7333
•
15. aug 2026
@anonym_257212

@kp7333 u nas by to bolo denne octom 😭

@anonym_257212 Ked po vycisteni prejdes drez naolejovanou handrou, vytvori sa mastny film, na ktorom sa neusadza voda a tym padom ani netvori vodny kamen. Potom nemusis odkamenovat denne, staci bezna udrzba kvoli hygiene. Ja som sa rovnako starala kedysi davno aj o nerezovy drez, inak by vyzeral hrozne.

kp7333
•
15. aug 2026
@marca12

Za mna nerezovy. Pacia sa mi aj granitove,ale ja nechcem byt otrokom domacnosti,takze sme zvolili kvalitny nerez a je uz roky ako novy.

@marca12 aj nerezovy drez treba cistit. a zaschnute kvapky vody vidno este viac. Vlastna skusenost.

anonym_257212
•
15. aug 2026
@kp7333

@anonym_257212 Ked po vycisteni prejdes drez naolejovanou handrou, vytvori sa mastny film, na ktorom sa neusadza voda a tym padom ani netvori vodny kamen. Potom nemusis odkamenovat denne, staci bezna udrzba kvoli hygiene. Ja som sa rovnako starala kedysi davno aj o nerezovy drez, inak by vyzeral hrozne.

@kp7333 tak olejovat isto nie, olej zatuchne. Ja mam kvalitny nerez, tiez sa zakamenovava, ale to mozem cistit cimkolvek, nemusim sa obmedzovat