Aký kávovar si mám kúpiť?
S akým ste spokojní? Automatický? Pákový? Aká značka? Výhody a nevýhody? Ďakujem za rady!
@anonym_autor
Určite pakovy. Ja mám roky klarstein a funguje peckovo. Za 110 eur.
@anonym_autor podľa mňa záleží od toho, aký je kto kávičkar 😊 ja som mala pákový, absolútne som to nevyužívala, nakoniec som si zaobstarala automatický a za mňa super. Keby viem, že ho budem využívať 100%, tak si kúpim aj vyššiu triedu. Na druhej strane, ja som kedysi pila kávu s mliekom 1:1 😂 asi toľko k tomu, aká káva mi chutí (aj keď teraz pijem už len čistú čiernu).
Ak sa vyslovene nevyžívaš v robení kávy alebo piješ kávu s mliekom, tak jednoduchší a rýchlejší je automatický.
Ak pijes supermarketove kávy tak automaticky. Ak chces skúšať nové chute kvalitných káv, tak pakovy.
@anonym_autor ja mám plne automat. Dám k nemu len krabicu s mliekom, do ktorej pichnej trubičku, a už len vyberiem z displeja či chcem latte, cappucino, atď. Značka Siemens
Ak pijes supermarketove kávy tak automaticky. Ak chces skúšať nové chute kvalitných káv, tak pakovy.
@13uzivatelka11 aj u automatických môžeš skúšať nové chute kvalitných kav, automatické sa nerovnajú kapsulovym
@anonym_autor ja som za automaticky. Stlacim dve tlacitka a kavu mam hotovu. Mna by pakpvy prestal po case bavit.
Mame automat. Uz druhy. Pakovy ma nebavilo obsluhovat.
Mame aj nespresso kapsulovy.
Je to o preferenciach a rozpocte.. ak nie si v podstate narocna a si skor pohodlna, pozri automat, napr delonghi magnifica, lacnejsie sa neoplati
Ak pakovy, rataj, ze potrebujes aj mlyncek. Nie je to ziadna veda, len krok naviac, zobrat paku, namliet, upratat po urobeni zvysok kavy z paky. A teda aj 2 minuty navyse, nez len stlacis gombik na automate. Pozri napr delonghi dedica. Slusny kavovar, vie urobit pekne preso, lepsie ako niektore automaty z tych lacnejsich.. alebo aj sage.. nepises cenu, takze tazko radit
@13uzivatelka11 aj u automatických môžeš skúšať nové chute kvalitných kav, automatické sa nerovnajú kapsulovym
@anonym_d6dff0 ale z automatického nikdy nezískaš tie pravé chute kávy, lebo je tam rýchlejšia extrakcia.. my máme automat, pili sme kvalitnejšie kávy zo slovenských praziarni, ale keď urobil kávu cez filter, bol to dosť rozdiel.. a to nerobil ten filter ani nijako "profesionálne", žeby si meral gramy, teplotu vodu atď..

Robila som dlhé roky čašníčku. Doma mám predražený automat. Za mňa je pákový lepší. Ak ho vieš správne umyt, chod do pakoveho.