icon

Bežné čistiace prostriedky bez vône

sheratan
1. sep 2021

Dobrý deň, poprosím veľmi pekne o radu... neviete, či existujú čist. prostriedky, ktoré sú absolútne bez parfemácie, bez vône, prípadne len ozaj jemná nedráždivá vôňa? Doma všetko čistím klasikou z drogérie, vyžívam sa vo vôni, avšak moj milovaný mužíček z toho len trpí. Dusí sa, škriabe ho v hrdle, opuchnú mu dýchacie cesty atď. :( Nechcem mu tým robiť zle. Hľadám teda bezvôňovú alternatívu. Nič som doposiaľ neobjavila ani v drogérii, ani na internete. Ďakujem za rady ak sa nejaké nájdu a prajem pekný deň 🙂

maca283
1. sep 2021

@sheratan drogéria neviem ale aktív star ma papierovy prášok mam ho doma je bez vône

sheratan
autor
1. sep 2021

@maca283 ahoy, ďakujem za odpoveď, avšak v googli mi nič nenašlo, len sa tam spomína výživa. Ten papierový prášok je na čo konkrétne? Vieš mi aj link poslať napríklad? ďakujem 🙂

mauduska
1. sep 2021

ja používam sódu bikarbonu na naozaj veľa vecí, prakticky skoro na všetko. Tá naozaj vôňu nemá a ešte aj pohlcuje pachy. Používam aj ocot veľa, ale ten má svoju typickú octovu vôňu..

maca283
Autor odpoveď zmazal
maca283
1. sep 2021

@sheratan používam na všetko prádlo

sheratan
autor
1. sep 2021

@mauduska ďakujem za odpoveď, to so sódou napríklad čistíš aj kuchynskú linku? Alebo aj iné veci? Rozrábaš ju nejako vo vode? A čo sa týka octu... uff ten nie, z vône octu rovno zvracia, ale to už je iný príbeh :D

jeliz59
1. sep 2021

Ja mám toto univerzálny čistiaci prostriedok ultra sensitive denkmit DM drogeria absolútne bez vône....kupovala som davnejsie ale cca polroka .....či ešte to majú v ponuke neviem

sheratan
autor
1. sep 2021

@maca283 juuj akože na pranie používam z DM gél bez vône, to nie je problém zohnať, skôr potrebujem na to bežné čistenie plôch v dome. Ale ďakujem za tip 🙂

sheratan
autor
1. sep 2021

@jeliz59 ooo akože vyzerá to dobre. Budem musieť zájsť do dm, kiež by to bolo to, čo potrebujem. Z tej rady používam gél na pranie. 😊 ďakujem

matabb73
1. sep 2021

Ja používam čistiace prostriedky Frosch. Nie sú síce bez vône, ale majú prirodzené vône. Octovy čistič vonia po octe, citrónový po citróne. Aj to by mu vadilo?

sheratan
autor
1. sep 2021

@matabb73 vieš čo, práve frosch mám, aj ružový aj zelený... a áno vadia mu. Jemu prakticky všetko skoro vadí, už som vyskúšala za dlhé roky ozaj veľa. A čakáme baby za pár dní, a keď maličký zdedí "noštek" po tatovi ... mám sa na čo tešiť.

danik1505
1. sep 2021

@sheratan a čo tak výrobky ecover, dostať ich v DM

sheratan
autor
1. sep 2021

@danik1505 vieš čo, už som na nich pozerala dávnejšie na e-shope, ale oni asi nie sú celkom bez vône, len sú na prírodnej báze. Aj by som kúpila, ale asi by som potrebovala najprv otestovať nádych priamo z fľaše... a môjho dostať do Dm... :D medzi všetky tie vône... Ale každopádne sa k nim vrátim, kúpim aspoň jedno balenie niečoho na skúšku. Ďakujem za pripomenutie.

mauduska
1. sep 2021

@sheratan linku väčšinou vodou / octom. Ale používam ju v kúpeľni, dobre odmastňuje vanu napr.. Používam ju na rúru, panvice, pekáče, umývadlo, drez..
Na rúru si robím pastu - len voda a sóda, konzistencia naozaj ako zubná pasta. Do umývadla a pod. ju len nasypem a potom hubkom drhnem.
Sóda je super aj keď máš na riade tie fľaky od čierneho čaju, super vyťahuje pachy (fľaše, poháre na zaváranie, chladnička).
V DM vieš kúpiť kilové balenie sódy za cca 2.50, alebo ak máš blízko bezobalovy obchod, tam ju kúpiš ešte lacnejšie. 🙂

danik1505
1. sep 2021

@sheratan veď kúp niečo na skúšku a všetky v podstate voňajú rovnako. A podla mňa isto nie tak výrazne ako bežné prostriedky. Keď mu aj to nebude voňať, resp. bude prekážať, niekomu darujes 😉

mauduska
1. sep 2021

ale inak mne z malinoveho froshu tiež obracia žalúdok :D nevadí mi levanduľa, to je ore mňa prijateľná vôňa. tú ste neskúšali?

leonie28
1. sep 2021

@sheratan ja používam greenway je to všetko bez chémie len umyjes handričkou špeciálnou či riad , povrchy, okná , prášok do umývačky, na podlahy mopy len s čistou vodou umývam, proste všetko bez chémie a sú aj plátky na pranie aj na auto len čistou vodou so speci handričkou no proste ja som spokojná mám doma alergika a veľmi sa mu polepšilo odkedy to takto praktizujem chémiu už nekupujeme ešte aj na pleť rôzne výrobky

sheratan
autor
1. sep 2021

@mauduska tú sódu vyskúšam na umývadlo určite, len asi nerezovú batériu s tým nevyleštím, alebo áno? 🙂

sheratan
autor
1. sep 2021

@mauduska a mne zas frosch voňajú, ja som zas opačný extrém... ja sa vyžívam vo vôňach 🤭🤭🤭

mauduska
1. sep 2021

@sheratan neleští.. na to používam ocot :D

sheratan
autor
1. sep 2021

@leonie28 pozrela som ich, a to koľko ti vydrží jedna handrička? Kupuješ na každé umývanie inú?

sheratan
autor
1. sep 2021

@mauduska 😁 ach ten ocot...

leonie28
1. sep 2021

@sheratan nie jedna vydrží cca 2 roky zvlášť mám na kuchyňu, zvlášť na kúpeľňu, jednu na okná a zrkadlá , mop,

sheratan
autor
1. sep 2021

@leonie28 ako vyzerá to zaujímavo, predostriem tento návrh pánu domácemu 🤭🤭🤭

adriatica28
1. sep 2021

@sheratan ahoj pošli mi adresu do správy, aj veci ktoré potrebuješ vyčistiť a pošlem ti vzorky čisticov čo nedráždia a sú účinné.😉 Mala som rovnaký problém z čistiacich som sa dusila 🙈

lenka366
Odpoveď bola odstránená