Bežné čistiace prostriedky bez vône
Dobrý deň, poprosím veľmi pekne o radu... neviete, či existujú čist. prostriedky, ktoré sú absolútne bez parfemácie, bez vône, prípadne len ozaj jemná nedráždivá vôňa? Doma všetko čistím klasikou z drogérie, vyžívam sa vo vôni, avšak moj milovaný mužíček z toho len trpí. Dusí sa, škriabe ho v hrdle, opuchnú mu dýchacie cesty atď. :( Nechcem mu tým robiť zle. Hľadám teda bezvôňovú alternatívu. Nič som doposiaľ neobjavila ani v drogérii, ani na internete. Ďakujem za rady ak sa nejaké nájdu a prajem pekný deň 🙂
ja používam sódu bikarbonu na naozaj veľa vecí, prakticky skoro na všetko. Tá naozaj vôňu nemá a ešte aj pohlcuje pachy. Používam aj ocot veľa, ale ten má svoju typickú octovu vôňu..
Ja používam čistiace prostriedky Frosch. Nie sú síce bez vône, ale majú prirodzené vône. Octovy čistič vonia po octe, citrónový po citróne. Aj to by mu vadilo?
@danik1505 vieš čo, už som na nich pozerala dávnejšie na e-shope, ale oni asi nie sú celkom bez vône, len sú na prírodnej báze. Aj by som kúpila, ale asi by som potrebovala najprv otestovať nádych priamo z fľaše... a môjho dostať do Dm... :D medzi všetky tie vône... Ale každopádne sa k nim vrátim, kúpim aspoň jedno balenie niečoho na skúšku. Ďakujem za pripomenutie.
@sheratan linku väčšinou vodou / octom. Ale používam ju v kúpeľni, dobre odmastňuje vanu napr.. Používam ju na rúru, panvice, pekáče, umývadlo, drez..
Na rúru si robím pastu - len voda a sóda, konzistencia naozaj ako zubná pasta. Do umývadla a pod. ju len nasypem a potom hubkom drhnem.
Sóda je super aj keď máš na riade tie fľaky od čierneho čaju, super vyťahuje pachy (fľaše, poháre na zaváranie, chladnička).
V DM vieš kúpiť kilové balenie sódy za cca 2.50, alebo ak máš blízko bezobalovy obchod, tam ju kúpiš ešte lacnejšie. 🙂
ale inak mne z malinoveho froshu tiež obracia žalúdok :D nevadí mi levanduľa, to je ore mňa prijateľná vôňa. tú ste neskúšali?
@sheratan ja používam greenway je to všetko bez chémie len umyjes handričkou špeciálnou či riad , povrchy, okná , prášok do umývačky, na podlahy mopy len s čistou vodou umývam, proste všetko bez chémie a sú aj plátky na pranie aj na auto len čistou vodou so speci handričkou no proste ja som spokojná mám doma alergika a veľmi sa mu polepšilo odkedy to takto praktizujem chémiu už nekupujeme ešte aj na pleť rôzne výrobky
@sheratan ahoj pošli mi adresu do správy, aj veci ktoré potrebuješ vyčistiť a pošlem ti vzorky čisticov čo nedráždia a sú účinné.😉 Mala som rovnaký problém z čistiacich som sa dusila 🙈

@sheratan drogéria neviem ale aktív star ma papierovy prášok mam ho doma je bez vône