Cena za pozemok
Prosím o radu - oslovila ma obec, že by chcela odkúpiť moju časť pozemku, kde som podielovým spoluvlastníkom. Pozemok - orná pôda - je v extraviláne obce na Kysuciach, a ponúkli mi sumu 0,50 eur za m2. Mne sa to zdá úplne smiešna suma, aj keď sa jedná o relatívne malú časť, niečo cez 1000 m2. Obec tvrdí, že sa tam stavať nebude, že to chcú len na prechod na ich ďalšiu parcelu, ktorá sa nachádza vyššie nad tou, ktorú chcú oni. Majú pravdu s tou sumou 50 centov za meter? Skúšala som pozrieť bazoš, ale nenašla som tam podobné ponuky. ( minulý rok notár určil cenu 1 eur za m2, keď počítal poplatok za dedičstvo, ale povedal, že to je cena zákonná a nie trhová, že tá môže byť vyššia), obec operuje tým, že je to orná pôda v extraviláne,,,,ďakujem za každý relevantný príspevok či radu
@lenkakravcova ani tvoja mapka ma nepresvedci, je to stále môj názor, radšej by som si to nechala, nie je to zase až tak ďaleko od obce, brala by som to ako investíciu do budúcnosti....mame pozemku, tak viem aká je s tým práca a veci okolo
Orna pôda sa pohybuje cca od 11-20€ tak bacha na to. Keby ste vy kupovala od obce tak by si zapýtali a určite nie 0,50€.
To je fakt ako smiesna suma. Nenechala by som sa nachytat a nechala by som si ten pozemok. Mozno navysia casom cenu. Bola by to podla mna skoda, dat len tak za par supov
@ nikoladzurekova za 11eur to nemas ani v Bratislave. Keď niečo baby píšete, tak si o tom niečo naštudujte, aby ste neuvádzali dalších ľudí do omylu.
@tramtada31 určite že je a mám to naštudované a niekde za ornú pôdu pýtajú aj 30€
@nikoladzurekova len tak pre zaujimavost, kde predavaju ornu podu za 30€/m2?

@nelca84 predám, ešte uvidím, ako. Ale nejak sa dohodnem s obcou