Je Kondela nábytok spoľahlivou voľbou pre váš domov?
Ahojte. Kupovali ste niekedy niečo z kondely? Rozmýšľam kúpiť sedačku ale niesom si istý, či to nieje nejaký šmejd. Podľa fotky za 500€ rohová sedačka "látková" vyzerá dobre, ale môže sa dotrhat za krátky čas. Či sú tam kvalitné výrobky alebo naprd? Vďaka....
Mame z kondely vela nabytku. Maju tam aj lacnejsi- menej kvalitny, ale mame aj niektore fakt pekne a kvalitne kusky. Ale od sedacky za 500€ by som ani ja vela necakala, to je moc lacne.
@jan0126363 ano kupil som rohovu sedacku - jediny problem bol, ze mala chybny diel a reklamacia trvala mesiac, napriek tomu, ze ju vraj mali este skladom a mohli mi ten diel hned zamenit... kvalita je poctiva polska, takze skor je na vystavu, alebo len vynimocne pouzitie, ako pouzivanie pravidelne. Kupil som ju koli detom, lebo pekne vyzera a pri detoch nez vyrastu sa ajtak znici, takze ma to nebude tolko skriet ako keby som kupoval poctivu kvalitnu, ale 3 a viac nasobne drahsiu.
Nákup v Kondela neodporúčam, moja hlúposť, že som sa najskôr nepozrela na už zverejnené recenzie, ktorých je množstvo podobných aj s mojim prípadom.
Objednanú sedaciu súpravu doručili už poškodenú NA VIACERÝCH MIESTACH. Okamžite sme to nahlásili, keďže však bola sobota, kuriér nás odkázal na reklamačný formulár. Ten som okamžite vyplnila.
Keď vám obchod doručí poškodený tovar, prirodzene čakáte, že ho okamžite vymení alebo ponúkne adekvátnu kompenzáciu. To sa však neudialo, ale napriek tomu som sa rozhodla počkať. Ďalšia výstraha však mala byť, že musel prísť na obhliadku technik, ktorý ma informoval, že reklamácia bude ďalej postúpená výrobcovi.
O pár dní ma kontaktoval pravdepodobne výrobca, že prídu vady opraviť. Keď som ho upozornila, že o žiadnu opravu nestojím a žiadala som vrátiť peniaze, odkázal ma na Kondelu.
Pravdepodobne z objektívnych dôvodov sa k informáciám o reklamácií nedostanete telefonicky, preto som napísala mail, v ktorom som o takomto postupe vyjadrila nesúhlas – NAVYŠE SOM O ŇOM NEBOLA VOPRED INFORMOVANÁ. Všeobecne, obchod ma o ničom neinformoval sám od seba – aby som sa vôbec niečo dozvedela, musela som ich neustále naháňať a posielať opakované dopyty. Vety typu „mrzí nás to“ boli len prázdnymi frázami bez reálnej snahy problém vyriešiť a vyústením celého prístupu boli len vyhrážky neuznaním reklamácie. Neúnosná situácia ma nakoniec prinútila od zmluvy odstúpiť, čo bolo to najlepšie rozhodnutie, a chvalabohu stihla som ho predposledný deň lehoty.
No ani tým sa to neskončilo – následne ma ešte nepravdivo informovali aj o možnostiach prebratia a odovzdania tovaru. Opäť ma informovali až po mojom maile – 6 dní od odovzdania tovaru (!!!), že som porušila podmienky a za dopravu mi strhnú 100 eur.
Považujem za neskutočne odvážne predvádzať takýto prístup v dnešnej dobe, keď je na trhu nespočetne veľa konkurenčných obchodov, ktoré si zákazníkov vážia a snažia sa im vyjsť v ústrety. Namiesto korektného riešenia ma čakali len prázdne frázy, zavádzanie a zamlčiavanie informácií.
Nenechajte sa zlákať nižšou cenou – nestojí to za tú biednu kvalitu a skutočne príšerný servis. Ak ste sa predsa len nechali oklamať, využite 14 dní na odstúpenie od zmluvy, len pozor na to, ako vám odprezentujú podmienky odovzdania tovaru.

Jasné, že za 500€ je to šmejd. Nekúpila by som tam ani stoličku, nie to ešte sedaciu súpravu. Už sme takú chybu urobili 😵💫 sedačka je hrozná a to bola drahšia ako 500€...