icon

Kúpa použitých pneumatík: Risk alebo výhodná voľba?

12. júl 2026

Rozmýšľam nad kúpou použitých pneumatík.

Našla som také, čo majú ešte dobrý dezén a podľa fotiek vyzerajú zachovalo. Cena je oproti novým dosť rozdiel, len sa bojím, že človek nevie, čo majú za sebou.

Kupovali ste niekedy použité pneumatiky, alebo by ste pri tomto radšej neriskovali?

tundra
12. júl 2026

@anonym_autor pozri si dot,kod podla ktoreho vies,ake su stare.Ja som uz par krat kupil,ked som mal poskodenu, len jednu a nevedel som zohnat,ten model,lebo sa uz nevyrabal.Treba dôkladne prezriet bocne strany pneumatiky,ci neboli lepene alebo poskodene,tiez ci su rovnomerne zjazdene.Dôlezita, je aj cena.

nelca84
12. júl 2026

Jasné, kupovali sme veľakrát použité, keďže máme 3 autá. Ale vždy si ale kontrolujeme aj rok výroby, nie len dezén.

anonym_d62a73
12. júl 2026

Kúpila by som a som si tohto roku kúpila jazdenky zachovalé

anonym_ecf11f
12. júl 2026

Jasne. Ja napríklad predávam gumy s nájazdom asi 500km, predalo sa auto a letné gumy ostali čiže ako nove s oveľa nižšou cenou.

anonym_922090
12. júl 2026

ak su v pohode a dezen je aspon 5 mm, tak v pohode. Vek je dolezity, lebo guma starne. Ale ak aj praskne guma pocas jazdy, nie je to nic spektakularne. Ak teda nejdes 200. Auto spomali, zacne tahat na stranu. Odstavis, vymenis za rezervu, pokracujes.

tundra
12. júl 2026
@anonym_922090

ak su v pohode a dezen je aspon 5 mm, tak v pohode. Vek je dolezity, lebo guma starne. Ale ak aj praskne guma pocas jazdy, nie je to nic spektakularne. Ak teda nejdes 200. Auto spomali, zacne tahat na stranu. Odstavis, vymenis za rezervu, pokracujes.

@anonym_922090 ktore,nove auto ma rezervu?

anonym_69aba8
12. júl 2026

Nikdy by sme nekúpili použité. Použité vyhadzujeme.

zelenykvet
12. júl 2026

@anonym_autor tak pozor na unavu materialu, moralne opotrebenie. Material starne a degraduje. Plus (skoro) kazdy kasle na sezonne skladovanie, no to je tiez problem, nemali by byt pohodene kade tade v nevhodnych podmienkach. Topanky a gumy sa po inych nenosia, toto pravidlo dodrzujem😉