icon

Kde najlepšie poistiť domácnosť a spotrebiče?

dominika1922
14. apr 2026

Ahojte, kde najlepšie poistiť domácnosť? Hlavne spotrebiče a kde sa nevyhovaraju. Ďakujem

patrike
14. apr 2026

Co ocakavas od poistenia spotrebicov ?

katkaseiner
14. apr 2026

Spotrebice? to mi je divne... ja poistujem dom a domacnost. To akoze chces ak sa ti pokazi pracka aby ti opravili pracku? Viem ze nejake poistky zo ZSE na to su, ale aj to je limitovane vekom spotrebica (tusim 7 rokov, tak neviem ci mas po takej dobe este blocky, ja uz fakt nie) - skusenost nemam, pride mi to ako riadna blbost. Ale ak to niekto vyuzil, rada si vypocujem nieco co sa fakt stalo.

patrike
14. apr 2026
@katkaseiner

Spotrebice? to mi je divne... ja poistujem dom a domacnost. To akoze chces ak sa ti pokazi pracka aby ti opravili pracku? Viem ze nejake poistky zo ZSE na to su, ale aj to je limitovane vekom spotrebica (tusim 7 rokov, tak neviem ci mas po takej dobe este blocky, ja uz fakt nie) - skusenost nemam, pride mi to ako riadna blbost. Ale ak to niekto vyuzil, rada si vypocujem nieco co sa fakt stalo.

@katkaseiner Este ked kupis nieco cez kartu v CSOB, tak mas doplnkove pozarucne poistenie. Urcite to ale nikde nefunguje tak, ze niekto pride domov zadarmo opravovat stare spotrebice. Dalej nic nie je zadarmo a tie naklady na opravy zvysuju cenu poistenia a zaplatis tam tolko, ze sa ti oplati lepsie lacnejsia poistka inde.

letfenixa
14. apr 2026
@patrike

@katkaseiner Este ked kupis nieco cez kartu v CSOB, tak mas doplnkove pozarucne poistenie. Urcite to ale nikde nefunguje tak, ze niekto pride domov zadarmo opravovat stare spotrebice. Dalej nic nie je zadarmo a tie naklady na opravy zvysuju cenu poistenia a zaplatis tam tolko, ze sa ti oplati lepsie lacnejsia poistka inde.

@patrike to je automaticky pri platbe ČSOB kartou?

patrike
14. apr 2026
@letfenixa

@patrike to je automaticky pri platbe ČSOB kartou?

@letfenixa Nie, musis mat kreditku, nie obycajnu :

Podrobnosti o poistení nákupu ČSOBPodmienka: Tovar musí byť zakúpený kreditnou kartou Mastercard Standard alebo Gold.Minimálna hodnota: Poistenie sa vzťahuje na tovar v hodnote nad 60 EUR.Čo je kryté: Náhodné poškodenie, zničenie a odcudzenie tovaru.Trvanie ochrany: 12 mesiacov od uskutočnenia nákupu.Predĺžená záruka: Poistenie predĺženej záruky rozširuje krytie po skončení zákonnej záruky.Dôležité informácieLimity: Poistenie ochrany nákupu a predĺženej záruky je často limitované sumou (napr. do 3 000 EUR v závislosti od typu karty a aktuálnych VPP).

simoli
14. apr 2026

Určite Uniqa. Pred rokom sa nám pokazila sušička, prišiel opravár, urobil diagnostiku, poslali sme uniqe a poslali peniaze do pár dní. Kukali sme či sa nám to nesníva 😂 v dnešnej dobe...

anonym_7def36
14. apr 2026
@simoli

Určite Uniqa. Pred rokom sa nám pokazila sušička, prišiel opravár, urobil diagnostiku, poslali sme uniqe a poslali peniaze do pár dní. Kukali sme či sa nám to nesníva 😂 v dnešnej dobe...

@simoli zalezi, co ste mali pokazene

simoli
14. apr 2026
@anonym_7def36

@simoli zalezi, co ste mali pokazene

@anonym_7def36 elektronika - riadiaca doska

romanaremkova
14. apr 2026

Ja dávam mojim klientom viacero poisťovní na výber, pretože môžu mať rovnaké poistné sumy, ale cena konečnej poistky sa líši.

anonym_7630a1
14. apr 2026

ahoj, mám poistenie ČSOB (nehnuteľnosť + domácnosť). Už som to tu pár krát písala. Podľa mňa je to úplne super poistenie, vyplácajú hneď.
Využila som, keď sa mi pokazila umývačka v byte ktorý som kúpila. Urobila som čestné vyhlásenie, že umývačka tam už bola, neviem cenu, urobila foto modelu, opravár mi dal vyjadrenie + PPD za výjazd a napísal, že oprava bude cca 145€ stáť. Poslala som do banky a preplatili mi tuším 190€ (145€ oprava + 45€ vyjazd a diagnostika).
Potom som to ešte raz na chladničku využila a výmenu ventilov v stupačkách. Za mňa super poistenie. Kvôli hypo mám poistenú nehnuteľnosť a dala som si pripoistiť aj domácnosť (čiže aj spotrebiče).

dominika1922
autor
14. apr 2026
@simoli

@simoli prosím ťa a aké poistenie konkrétne od nich máte? A aké všetky papiere k tomu potrebovali?

simoli
14. apr 2026
@dominika1922

@simoli prosím ťa a aké poistenie konkrétne od nich máte? A aké všetky papiere k tomu potrebovali?

@dominika1922 Druh poistenia Balíček / rozsah poistenia Poistná suma / Limit plnenia

Poistenie
stavby balíček EXTRA 300 000 € 142,57 €

Poistenie
domácnosti balíček EXTRA 30 000 € 72,00 €

Poistenie
zodpovednosti balíček PLUS 500 000 € 0 € 16,38 €

Poistenie predĺženej záruky - 14,74 €