Poistenie domácnosti UNIQA a iné
Ahojte, cez koho mate poistenú domácnosť a ste naozaj spokojný? Ide mi iba o spotrebiče hlavne. Všetky poistenia mame v uniqe a dom mi vypočítali po zľavách na 130€ mesačne. Je to 180m2 vraj sme zaplavova oblasť (kiežby to tak bolo, mame tu malý potok ktorý každý rok vyschína ale oni majú nejakú mapu kde sme im vyšli ako 3tí záplavový stupeň kvôli tomu že pred 100 rokmi tu bola záplava). Pôvodný odhad na toto poistenie bol 20€ takže nie som ochotná toto platiť ale chcem si poistiť domácnosť pre spotrebiče. Tak ak viete niekoho odporučiť tak môžete a kľudne aj koľko platíte. Ďakujem
@anonym_autor aha, platim za dom (nehnutelnost + domacnost) nie v zaplavovej oblasti cez 360 eur rocne... za byty platime 185, 153 a 108... za 20 eur nedostanes nic poriadne... a teda neviem, ale vzdy to mam v poistke dokopy, nie zvlast... tak ked tak skus viacere moznosti...
Mame tiez vsetko v Uniqa
@anonym_autor v Uniqua som mala byt, a nikdy viac. Problém pri rušení poistky. Teraz mame dom poistený a platíme cez 500€ poistenie nehnuteľnosti, domácnosti, zodpovednosť za škodu (voči susedom) a hodnota nehnuteľnosti 500 000€. Generali Tvoje poistenie je nejaké divné a lacné.
Uniqa. Všetky ostatné poisťovne nám vyšli omnoho vyššie
@sisamisaaa no ja som si teraz pozerala Allianz kalkulačku a vyšlo to nejakých 22€ mesačne. Akože ja neviem ale čo som tu čítala diskusie tak oveľa nižšie sumy ľudia platia
@anonym_autor aha, platim za dom (nehnutelnost + domacnost) nie v zaplavovej oblasti cez 360 eur rocne... za byty platime 185, 153 a 108... za 20 eur nedostanes nic poriadne... a teda neviem, ale vzdy to mam v poistke dokopy, nie zvlast... tak ked tak skus viacere moznosti...
Mame tiez vsetko v Uniqa
@anonym_cdf9e1 no ročne. Ale ja píšem že mi dali sumu 130€ MESAČNE. To mi príde byť strašne strašne veľa
@anonym_cdf9e1 no ročne. Ale ja píšem že mi dali sumu 130€ MESAČNE. To mi príde byť strašne strašne veľa
@anonym_autor aha, prepac... to som prehliadol... 130 mesacne je strasne vela...
@anonym_autor v Uniqua som mala byt, a nikdy viac. Problém pri rušení poistky. Teraz mame dom poistený a platíme cez 500€ poistenie nehnuteľnosti, domácnosti, zodpovednosť za škodu (voči susedom) a hodnota nehnuteľnosti 500 000€. Generali Tvoje poistenie je nejaké divné a lacné.
@anonym_3e4fa6 lacné ? Ja nechápem. Asi som to zle napísala ale sama poistovacka mi povedala že to je extrémna cena a nedala by mi takú zmluvu. 130€ mesačne je to
@anonym_3e4fa6 lacné ? Ja nechápem. Asi som to zle napísala ale sama poistovacka mi povedala že to je extrémna cena a nedala by mi takú zmluvu. 130€ mesačne je to
@anonym_autor no až teraz čítam, že mesačne 130€. Ono tá záplavová oblasť môže urobiť svoje. Každopádne v Uniqua by som si nepoistila ja osobne už nič. Ale poistenie určite treba mať.
@anonym_autor aha, prepac... to som prehliadol... 130 mesacne je strasne vela...
@anonym_cdf9e1 vpohode ja už som sa nalakala že nemám predstavu o cenách keď už ste tu dvaja napísali že je moje poistenie lacné
@anonym_autor no až teraz čítam, že mesačne 130€. Ono tá záplavová oblasť môže urobiť svoje. Každopádne v Uniqua by som si nepoistila ja osobne už nič. Ale poistenie určite treba mať.
@anonym_3e4fa6 akože ale my naozaj nie sme žiadna zaplavova oblasť. Keby bývame pri liptovskej mare tak nepoviem pol slova ale lazy pod makytou. Tu večne nie je v lete ani voda poriadne
@anonym_3e4fa6 práveže nám uniqu odporúčali viacerí tak neviem. Zatiaľ sme nemuseli nič riešiť odkedy ju mame chvalabohu
Uniqa na poistenie nehnuteľnosti, domácnosti a zodpovecnosti je super, mám ju roky, aj pár poistných udalostí za sebou. Mesačné poistenie za domácnosť 130 eur je čistý blud, v práci robíme uniqu a ak mi napíšeš sumu na akú má byť nehnuteľnosť, resp. domácnosť poistená, viem ti pozrieť na koľko to reálne vychádza. Ja osobne mám svoj vlastný dom poistený na 250000, domácnosť na 40000 a zodpovednosť na 200000 a platím ročne 260 eur.
A ešte upozorním - ak si poisťujete byt, poisťujete ho na aktuálnu trhovú hodnotu. Ak dom - tak trhovú hodnotu neriešite, ale riešite sumu, koľko by vás stálo v prípade totálnej škody postaviť rovnaký dom (aktuálne veľkosť domu z nových materiálov). Toto platí pre poistenie nehnuteľnosti. Lebo často nám klienti argumentujú, že bývajú v zapadákove a tam by dom za toľko nepredali.. holt, pri dome je jedno, či jev Bratslave alebo v Ubli, nerieši sa lokalita, len stavba samotná
@sisamisaaa no ja som si teraz pozerala Allianz kalkulačku a vyšlo to nejakých 22€ mesačne. Akože ja neviem ale čo som tu čítala diskusie tak oveľa nižšie sumy ľudia platia
@anonym_autor Kalkulačky sú blbosť, treba tam ísť. My sme podľa kalkulačky uzavreli a bolo to celé zle. Tak sme tam šli osobne a úplne iné krytia, podmienky, zľavy, cena niekde inde. Ja som si to dala robiť cez poradcu ktorý to obehal a na konci mi povedali - choďte do Uniqy, nikde to lacnejšie nevyšlo. Tak sme šli na najbližšiu pobočku a tam nám to uzavreli.
Bohuzial s tymi mapami je to tak. Napis do spravy adresu a ti to ukazem. Vies si to najst aj ne nete, to co maju poistovne. Nehovoris ani kolko a ake akcie ti dali na ten profukt. Vsetko mas v tej ponuke
A ešte upozorním - ak si poisťujete byt, poisťujete ho na aktuálnu trhovú hodnotu. Ak dom - tak trhovú hodnotu neriešite, ale riešite sumu, koľko by vás stálo v prípade totálnej škody postaviť rovnaký dom (aktuálne veľkosť domu z nových materiálov). Toto platí pre poistenie nehnuteľnosti. Lebo často nám klienti argumentujú, že bývajú v zapadákove a tam by dom za toľko nepredali.. holt, pri dome je jedno, či jev Bratslave alebo v Ubli, nerieši sa lokalita, len stavba samotná
@janiex81 musi byt hodnota nehnutelnosti + dph na stavbu.. lebo ak je bez dph 23 percent. Hned mas podpoisteny dom o 23 cmpercent co pri poistnej udalosti nikde neprejde
@janiex81 musi byt hodnota nehnutelnosti + dph na stavbu.. lebo ak je bez dph 23 percent. Hned mas podpoisteny dom o 23 cmpercent co pri poistnej udalosti nikde neprejde
@sweet20 no rátam, že dom mi niekto postaví, nerieši sa predsa len materiál. Takže ak by stavba napr. môjho rodinného domu stála dnes 250 000 (logicky aj s DPH, bez neho mi ho postaví len firma, ktorá je neplatcom) tak mám dom poistený na túto sumu. Samozrejme v prípade podpoistenia sa kráti poistné plnenie v alikvótnej výške podpoistenia, takže ak je nehnuteľnosť podpoistená o 20%, bude o toľko krátené aj prípadné plnenie.
My máme poistený dom v Uniqua platím 150 eur ročne.
A poistenie domácnosti mám v poštovej banke to platím 2,99 mesačne.
@sweet20 no rátam, že dom mi niekto postaví, nerieši sa predsa len materiál. Takže ak by stavba napr. môjho rodinného domu stála dnes 250 000 (logicky aj s DPH, bez neho mi ho postaví len firma, ktorá je neplatcom) tak mám dom poistený na túto sumu. Samozrejme v prípade podpoistenia sa kráti poistné plnenie v alikvótnej výške podpoistenia, takže ak je nehnuteľnosť podpoistená o 20%, bude o toľko krátené aj prípadné plnenie.
@janiex81 bud sa krati alebo neplni vobec, ale inac mas pravdu. Ale ak mas firmu, ktora stavia domy tak je platcom dph. Lebo platcom dph sa stavas ak mas obrat za rok nad 50 000 co pri domoch je to len za jeden dom, a hned si platca dph 😀😀

Uniqa. Všetky ostatné poisťovne nám vyšli omnoho vyššie