Kedy sa oplatí kúpiť byt?
Ahojte, s partnerom si hladame novy byt, ale ceny su nehorazne. Chcem sa spytať, hlavne niekoho kto sa tomu realne rozumie, kedy bude vhodne investovať do nehnutelnosti? máme este počkať, alebo to bude už len horšie?
Vopred ďakujem 🙂
@hopsadobrandejsa to neni pravda...na vsetko sa treba pozerat z kazdej strany..mozno ma 200 tisicovu hypoteku ale v tom ma dve nehnutelnosti..ktoru kupil pred 10 rokmi plus teraz ide kupovat druhu ..si myslim ze aj vyse 200 tisic za dve nehnutelnosti je ok nie?okrem toho niekto ma mozno 200 tisic na nejakiy byt v Ba ale ma este tri byty v inych mestach...takze asi tak...okrem toho banka velmi dobre preveruje komu da a co za akych podmienok..takze cloveku co m a 500 eur urcite neda 200 tisicovu hypoteku lebo je to nerealne..takze asi tak
@ivkazba no uz aj v hornej dolnej su brutalne ceny kusok od nas je na roly par domov predtym tam bolo len druzstvo a dva tri stare domy, teraz su tam cistonove bungalovy holobungalov ide od 160 000 tam nie je fakt nic len tie domy a zastavka. Ziaden obchod, potraviny, ani ihrisko pre deti..... Takze plus este treba mat auto
To je skvelá cena. My sme podstatne menšie mesto s 3 izbové idu takto aj viac lebo je väčší dopyt ako ponuka. Kamoska s mužom hľadá už rok byt s furt nič. V najbližšiej dobe čakaj skôr rast cien ako pokles
My sme kupovali v marci a vyšiel 113 000 veľký, prerobený byt. Kamarátka pár mesiacov pred nami kúpila o dosť menší a starší 3i byt za 91 000. Pochybujem že budú ceny klesat, stále stúpajú aj podľa mňa na nehorazne sumy...
@elizabet173 dnes tam ideme na prehliadku, som velmi zvedava. Viac ma odradza, ze som si kukla činžiak cez google maps a je to stara budova, nezateplená. Plus aj tie radiatory ma odradzaju.
@luxus10 dnes tam ideme na prehliadku, ale ako som pisala, pozrlea som si ten činžiak... je to stara nezateplena budova. Ďakujem za typ s kanalizaciou! Ešte mam taku nadej, ze po tychto nedokonalostiach a plus este investicii do radiatorov budu ochotní s cenou zíjsť. Inzerat je na nete od augusta takze zrejme tam bude nejaky problem aj co sa tyka majitelov a dohody s nimi.,
radiatory sa daju vymenit , ale musi byt vyregulovana sustava, to plati pre prve a posledne podlazie bytoveho domu, este ma napadlo, ak je budova stara povedzme 50r. a viac, a nie je zateplena-niekto argumentuje hrubkou muriva, avsak je dolezite pozriet, ci je to tehla, a aky je stav plniva a omietky...pretoze potom mas aj tak velke uniky tepla, a hluk od ulice , darmo mas plastove okna....a dalsia vec, obzrite bytovy dom aj zvonka aj zvnutra, ci niekde nie su zavlhnute steny, mokre zaklady...a vo vnutri nazri aj za nabytok a skontroluj steny ci su suche-mokre, alebo ci nie su popraskane...ja som bola na takych prehliadkach nehn., kde boli vnutorne steny premacane a sikovne zamaskovane nabytkom...a dverami...
a ten kataster si pozrela? a este okrem fondu oprav zistit ako je barak zadlzeny, ci maju pozicky...
a s tym kanalom...cim starsi bytovy dom, tym starsie rurove vedenie od domu po reviznu sachtu, rury byvaju stare, kameninove, nasiakane, popukane, casto su uz aj v protispade, ak su pojizdane autami, potom sa do nich dostava zemina so strkom a este odpad z domu, a problem je na svete, u novsich stavieb sa davaju plastove rury, tie pod cestu do chraniciek...
My sme kupili neprerobeny za 91tis v NR. Mozete byt rada, co ste nasli 🤣
my sme napr na zaciatok hladali 2i byt, v mensom okresnom meste (tiez okolo 35-40tis obyv) isli vtedy okolo 60tisic, ale o cca 8km dalej v obci sme zrovna nasli 1,5izbovy za 30tis.... ale to bolo 10 rokov dozadu. ak ste rozhodnuti zit iba v byte, tak by som isla do toho. my sme dufali raz v odstahovani do domu, tak sme nechceli hladat drahy byt. ale tak na cca 5 rokov, co sa nam aj podarilo.
inak som sa pozerala na ponuky bytov v tomto meste, na byty.sk, a najdes tam aj omnoho lepsie ponuky, ako je tato...preco si sa upla na tento?
@angelinja jasne ja mam 200tisic hypo ale z toho byt a dom v hlavnom meste a blizkom okoli ktore by som teraz predala za minimalne 2x tolko. Hypoteka je len super vec!
nepoznam byty v NZ takze si vobec neviem predstavit dispoziciu, skoda, ze tam nie je nakreslena, ale tie dvoje dvere v spalni nic dobre nevestia. To sa ide z chodby do spalne a z nej do detskej? Ak ano, tak to je akceptovatelne jedine ak by sa dala terajsia obyvacka vymenit za detsku/spalnu, ak ta nie je priechodna (nevyzera z fotky), do priechodnej izby by sa dala obyvacka a z nej by sa islo do spalne/detskej.
Na google maps mas zábery z roku 2012 takze moze byt uz zateplene, prerobene
Vytah je o pohodli,to tak nevadi,ja byvam na 3 bez vytahu a vychovala som tu 2 deti 🙂 a aj povynasala
@angelinja ono to nema ani nazov obce ani nic len su to domy roly pri druzstve preto "horna dolna".... Je to len rola a dve ulice druzstvo dedina a aj mesto najblizsie odtial su cca do 5 km... Ako spada to pod nablizsiu obec a maju tam tabulu cast potocky napisane..... https://www.nehnutelnosti.sk/3711757/rezervovan...
V Leviciach 3i byty prerobené pod 80 ani nekúpiš, aj to len nejaký bez balkonu a v horsej cast mesta. A v centre neprerobeny okolo 75 urcite, prerobeny aj 90. A ked to tak sledujem tiez ceny idu len a len hore.
no ako ste dnes dopadli?
To by zaujimalo aj mna 🙂
nešla by som do toho, má to viac výhod ako nevýhod

že je byt tmavší, by mi vôbec nevadilo, ten chýbajúci výťah by bol horší. Trepať sa s nákupom, kočíkom, chorá aj keď len na prvé poschodie...dva balkóny sú super, ale veľké mínus sú už spomínané radiatory a najmä - izba je priechodná!!!! Otázne je, či je lepšie ísť do bytu, ktorý spĺňa všetky vaše požiadavky za vyššiu cenu, alebo zobrať tento a prispôsobiť si ho úpravami. Lenže napr. výťah tam nedobuduješ...tiež by som sa mala na pozore, prečo sa za takú dobu nepredal keď je bytov nedostatok.