Kedy vymeniť práčku za novú?
Ahojte, kupujete automatickú práčku až keď sa vám pokazí? Alebo ju meníte po nejakom čase? Ja som moju práčku AEG plnenú zhora kupovala v roku 2020. Mám úzky priestor a musím mať tento typ práčky. Ale je neskutočne hlučná, keď žmyká, modlia sa susedia nad, pod, aj ja, aby sme celý blok nevyleteli do vesmíru 🙂. Zároveň už začala tak divne smrdieť zvnútra. Samozrejme, zatiaľ ide, musím poklopať. Práčka v roku 8/2020 stála 480 eur, čiže bola taký stred, ani lacná, ani drahá. Ako to je u vás, kupujete až keď odíde?
Az ked sa pokazi. Prva nam sluzila 11 rokov, menila som, ked odislo tepelne cerpadlo. Druhu mame 4 roky a cakam, kedy sa vyda na svoju poslednu cestu - pri prani cudne piska, pri zmykani klepoce a ked konci zmykanie, tak brzdi ako cestny pirat na krizovatke, ked zasvieti cervena. Asi odisli tlmice, ale vzdy ked sa zacnem vyhrazat servisom, tak s tym prestane a funguje v pohode.
@anonym_autor
Uz sa mi nepacila, Ukrainci sa potesili
vsetky spotrebice kupujeme az vtedy ked sa definitivne neoplati oprava. naposledy to bola pracka po 17 rokoch. lebo oprava by vysla 200€..... tak sme za 400€ v akcii kupili novu
@anonym_autor ja mám AEG stála niečo cez 600 eur a žiadne buchotanie pri odstredovaní, pomaly ani neviem, že perie.
@anonym_autor nemate ju na krivo? dnesne pracky nezvyknu byt take hlucne aby sa okolo ludia takto stazovali, ked tak si pozri parametre online ake mala tato pracka (hlucnost v db sa uvadza) a aky maju novsie verzie... a 2020 nie je stara pracka. Ak ti divne smrdi, treba ju vycistit... ak maju parametre rovnake (co moze byt, male pracky nemaju mozno tolko izolacie atd), tak nova pracka nepomoze.
ja osobne vymienam pracku ked sa pokazi, cakam na to uz pomalicky, ale mam 13 (?) rocnu pracku. ROzdiel bude v spotrebe znacny ako som pozerala, cize uz preto uvazujem pomalicky.. inak jej nic nie je.
Az ked sa pokazi. Prva nam sluzila 11 rokov, menila som, ked odislo tepelne cerpadlo. Druhu mame 4 roky a cakam, kedy sa vyda na svoju poslednu cestu - pri prani cudne piska, pri zmykani klepoce a ked konci zmykanie, tak brzdi ako cestny pirat na krizovatke, ked zasvieti cervena. Asi odisli tlmice, ale vzdy ked sa zacnem vyhrazat servisom, tak s tym prestane a funguje v pohode.
@bubinko1506 vsak jej zavolaj servisaka, mozno len treba nieco doklepat, malickost vymenit, nieco mozes mat padnute niekde a to tam bucha

@anonym_autor keď sa pokazí. Mám od 2016, nesmrdi a nebucha. Zavolaj servis