Vymeniť batériu na Iphone 13 alebo kúpiť nový?
Ahojte, v úvode roka 2022 som kupovala Iphone 13, m teda 4,5 roka. Zdravie baterky mám 84%. Ofiko je na výmenu batéria pod 80%. Ale mne už teraz mobil pri mojej práci vydrží skôr dopolundnia do max. 15_16 hod. Aktuálne ho už musím nabíjať. Rozmýšľala som nad výmenou batérie - to je okolo 100 eur. Ale neviem, či má význam. Lebo v Macbooku som menila baterku a veľa to neurobilo. Neviem, či úplne teraz mám budget na kúpu nového v hostovosti v plnej sume. A ani neviem, či mi stačí 15tka, alebo ísť do 16-17. Nepotrebujem mať najnovší model, skôr by som išla do väčšej kapacity 256 prípadne 512.
Ahoj, ja mam 12pro kupenu 2020, min. rok takto v lete som menila bateriu a teraz ma 95% zivotnost.
@anonym_5190aa on je súkromný aj firemný telefón zároveň. Čiže ide od rána do večera. Telefonáty, odpisovanie cez teams, cez správy, maily, whatsapp, messenger, linkedln denne, FB, do toho občas IG. Čiže ja tak ako ho zoberiem do ruky ráno o 07,00 tak ho odkladám večer o 21,00.
som na tom presne rovnako, mám 13 mini a asi rozmýšlam kupiť 17 tku. Nechcem meniť bateriu.
@anonym_5190aa on je súkromný aj firemný telefón zároveň. Čiže ide od rána do večera. Telefonáty, odpisovanie cez teams, cez správy, maily, whatsapp, messenger, linkedln denne, FB, do toho občas IG. Čiže ja tak ako ho zoberiem do ruky ráno o 07,00 tak ho odkladám večer o 21,00.
@anonym_autor uprimne som planovala menit uz pred 4 rokmi, ale tie nove mi neprisli nejak zasadne lepsie. Ja mam aj pamat dostatocne velku na procku, ale ak mas firemny, tak asi kup novy.
Nez das za bateriu 100 eur, over si jednu vec, lebo pri tvojom pouzivani to moze byt uplne inde. Nastavenia, Bateria, prepni na poslednych 10 dni a pozri sa na cas na obrazovke. Ked ti tam vychadza sest a viac hodin denne, tak 84 percent nie je pricina. To je normalne opotrebovanie po styroch a pol roku a nova bateria ti prida mozno hodinu, nie pol dna.
A jedna vec, ktora sa casto plete: pamat s vydrzou nesuvisi vobec. Ta ista trinastka s 512 GB vydrzi presne tolko co so 128. Ked ti ide o to, aby telefon dosiel do vecera, rozhoduje velkost kusa. Trinastka ma nieco cez 3200 mAh, Plus a Max modely maju zhruba o tretinu viac a to je rozdiel, ktory naozaj citit. Takze ked uz menit, tak skor za vacsi model nez za novsie cislo v nazve.
Ak by si aj tak isla do vymeny baterie, vypytaj si originalny kus. Pri neoriginalnej baterii ti telefon bude v nastaveniach hlasit Neznama sucast, pokial servis neprelozi riadiacu dosticku z povodnej baterie, a to vsade nerobia.
A este k rozpoctu, lebo si pisala, ze naraz to nechces dat. Repasovane Plus modely sa daju kupit vyrazne lacnejsie ako nove, pozri Alzu, Swappie aj iguru.sk. Pri iguru.sk je zaruka 12 az 24 mesiacov podla konkretneho kusa a stary telefon beru aj do vykupu, takze sa ti rozdiel este zmensi. Ceny si ale porovnaj sama, menia sa kazdy tyzden.

Ahoj, ja mam 12pro kupenu 2020, min. rok takto v lete som menila bateriu a teraz ma 95% zivotnost.