icon

Kontrolka soli stále svieti na umývačke Bosch Serie 4. Čo robiť?

17. sep 2026

Máme umývačku Bosch Serie 4. Dosypala som soľ úplne doplna, ale kontrolka stále svieti aj po troch umytiach. Inak funguje normálne.
Má po doplnení zhasnúť sama alebo treba niečo ešte nastaviť?

doriiis
17. sep 2026

Skúšala si ju vytiahnuť z elektriny na chvíľu?

autor
17. sep 2026
@doriiis

Skúšala si ju vytiahnuť z elektriny na chvíľu?

@doriiis Veru nie. Skúsim, Ďakujem ❤

nananka
17. sep 2026

nová umývačka? dolej do nádržky na soľ vodu, trochu tam tú soľ potlač

autor
17. sep 2026
@nananka

nová umývačka? dolej do nádržky na soľ vodu, trochu tam tú soľ potlač

@nananka Nie je nová, máme ju už pár rokov.

aalt
17. sep 2026

A urcite to je kontrolka soli? Vypnut/zapnut podla mna nepomoze. Ked uz, tak reset, ale potom musis nastavit zakladne parametre (ak neboli default), lebo sa resetnu aj tie. Skus mozno cistiaci cyklus ak ma. Inac asi len servis.
Ak tu umyvacku mate par rokov, tak asi vies, ze po dosypani to vzdy hned zhaslo. Wifi nema? Ze ci sa cez apku neda pozriet viac.

veselo_neveselo
17. sep 2026

@anonym_autor a kolko si tej soli dosypala?
Ja tam nasypem kilo soli ked zacne svietit kontrolka. Na jedenkrat doplna (to je tak za hrst), bude malo. Tebe sa zda, ze je uz doplna, ale ono tam je miesto.

Bolo tam v nadrzke dost vody? A aku sol si sypala? Musi ist hrubozrnna, ale to hadam vies. Skus este zamiesat tu sol co tam mas, ci sa tam nespravila hrca.

2691
17. sep 2026

@anonym_autor ahoj, ja mám túto umývačku asi od mája.Riad v nej nebol dobre umytý, tak som reklamovali. Opravár vymenil čerpadlo, bolo to lepšie, ale nie také, ako to bolo pri starej umývačke.Do tej som naložila veľa riadu a všetko bolo čisté a suché.
Teraz sa mi začal opakovať scenár s neumytym riadom. Dám ho na riedko, ale aj tak je riad neumyty a musím ho poumývať ešte v dreze.
Dokonca riad není ani vysušený.Uz mi je trápne volať znova opravára a najradšej by som ju vyhodila.
Viete mi poradiť, akej značky používate tablety a soľ?
Čo by ste robili na mojom mieste?

mooonika1975
17. sep 2026
@2691

@anonym_autor ahoj, ja mám túto umývačku asi od mája.Riad v nej nebol dobre umytý, tak som reklamovali. Opravár vymenil čerpadlo, bolo to lepšie, ale nie také, ako to bolo pri starej umývačke.Do tej som naložila veľa riadu a všetko bolo čisté a suché.
Teraz sa mi začal opakovať scenár s neumytym riadom. Dám ho na riedko, ale aj tak je riad neumyty a musím ho poumývať ešte v dreze.
Dokonca riad není ani vysušený.Uz mi je trápne volať znova opravára a najradšej by som ju vyhodila.
Viete mi poradiť, akej značky používate tablety a soľ?
Čo by ste robili na mojom mieste?

@2691 ja som toto teraz riešila, nechtiac som umyla hrnček aj so sypanym čajom a tak som musela čistiť dole ten filter. Vybrala umyla, dala naspäť . Potom som asi mesiac stále vyberala špinavý riad a nechápala prečo. Vyčistila čističom, soľ menila , upravila program, nič nepomáhalo. Tak som už bola pripravená čistiť odpady, akože hadice pozrieť. Ale potom som pozrela video čo mi ponúkla umývačka , a zistila som že som dole do sivé sitko nezasiahla poriadne ako bolo treba, tie šípky musia k sebe byt otočene a preto mi špinavá voda pretekala do umývačky. Odvtedy zase čisté

2691
17. sep 2026
@mooonika1975

@2691 ja som toto teraz riešila, nechtiac som umyla hrnček aj so sypanym čajom a tak som musela čistiť dole ten filter. Vybrala umyla, dala naspäť . Potom som asi mesiac stále vyberala špinavý riad a nechápala prečo. Vyčistila čističom, soľ menila , upravila program, nič nepomáhalo. Tak som už bola pripravená čistiť odpady, akože hadice pozrieť. Ale potom som pozrela video čo mi ponúkla umývačka , a zistila som že som dole do sivé sitko nezasiahla poriadne ako bolo treba, tie šípky musia k sebe byt otočene a preto mi špinavá voda pretekala do umývačky. Odvtedy zase čisté

@mooonika1975 no utekám pozrieť, ale hrniec od polievky má stále tú istú nečistotu, ako keď som ho tam vkladala.Ja mám skôr pocit, že je slabý tlak v triskách.

jimmyy128
17. sep 2026

Bosch to nezhasne hned po dosypani, ta kontrolka zvykne zhasnut az ked sa sol trochu rozpusti, takze pokojne az po par cykloch. Ak si sypala novu sol na uplne suchu nadrzku, oplati sa tam doliat trochu vody, aby mal senzor co merat.

Ked ale svieti dlhsie a inak umyva normalne, skus najprv sol v nadrzke poriadne premiesat - vie sa speci do hrudy a senzor potom vidi prazdno, aj ked plne nie je. A over si, ci mas naozaj hrubozrnnu regeneracnu sol, nie nejaku jemnu.

Ak ani to nepomoze, este pozri v nastaveniach tvrdost vody - ak je nahodou nastavena tak, ze zmakcovanie je vypnute (napr. pri kombi tabletach 3v1), kontrolka sa vie spravat divne. Ked svieti aj po tomto vsetkom, tak to uz byva zaseknuty senzor soli a to je na servis.

mooonika1975
17. sep 2026
@2691

@mooonika1975 no utekám pozrieť, ale hrniec od polievky má stále tú istú nečistotu, ako keď som ho tam vkladala.Ja mám skôr pocit, že je slabý tlak v triskách.

@2691 ja som mala riad relatívne čistý ale zostávali tam zvyšky jedla a bolo to také klzké hrboľaté a najviac to bolo vidno na pohároch

2691
17. sep 2026
@mooonika1975

@2691 ja som mala riad relatívne čistý ale zostávali tam zvyšky jedla a bolo to také klzké hrboľaté a najviac to bolo vidno na pohároch

@mooonika1975 sitko som nemala dobre otočené, vyskúšam umývať 😻