Ktorý kapsulový kávovar ponúka najlepšiu kávu?
Ahojte, je tu niekto kto ma skusenosti s viacerymi kapsulovymi kavovarmi a vie porovnat ktora kava je najlepsia? Mala som doma kavovar na kapsule Dolce Gusto, ale nejak mi uz nechutia a posunula som dalej. A po dlhsej pauze mam znova chut si kupit nejaky kapsulovy kavovar. Skor oblubujem mliecnejsie “kavy”, kapucina, latte a pod. Poradte kavovar. Vdaka
Nespresso. Ale káva sa dá pripraviť aj inak. Hario, Aeropress je ďaleko lepšia príprava ako kapsule. Easy peasy.
@kocuris to som este nepocula ani, pozriem si to, co to je za zahadu 😃
@kocuris to som este nepocula ani, pozriem si to, co to je za zahadu 😃
Su to alternativne pripravy kavy, ktore nie kazdemu sedia (mne nesedia). Pouziva sa na ne kava z praziarni, specialne uprazena na tento sposob pripravy. Jedna sa o "prekvapkavanu" kavu v pripade systemu Hario a pri Aeropresse je to pod tlakom z piestu.
Co sa tyka kapsul, za mna su ako tak pitne od Nespresso. Oni ale nemaju mliecne, tam si treba kupit napenovat alebo kavovar Nespresso, ktory ten napenovac ma.
@anonym_autor
Nespresso ma ovela vacsi vyber
@anonym_4bf648 toto nie su original Nespresso kapsule, toto su od Starbucks urcene do tych kavovarov. A su dost zle, ovela horsie ako original.
@kocuris ano poznam, ale ja nevyhladavam alternativne pripravy kavy, nechuti mi to a konkretne kava z Hario mi pride ako vyvarene ponozky.
@kocuris ano poznam, ale ja nevyhladavam alternativne pripravy kavy, nechuti mi to a konkretne kava z Hario mi pride ako vyvarene ponozky.
@muchotrafka298 asi nesprávna príprava. Ale každý má iné preferencie.
@anonym_autor ak to chceš bez práce ako čistý užívateľ, najlepšie riešenie je plno automatický kávovar typu napr. De longhi s nádobou na mlieko alebo tryskou na napeňovanie. Kapsulové je nie dobrá alternatíva. Si viazaná na konkrétny typ a výrobcu (vendorlock).
@anonym_4bf648 toto nie su original Nespresso kapsule, toto su od Starbucks urcene do tych kavovarov. A su dost zle, ovela horsie ako original.
@muchotrafka298
Preco prve pisu ludia co nemaju ani sajnu,
Chut kavy je individualna kazdemu chuti ina mne nechuti prepalena Talianska
a ked sa poriadne pozries na Starbux box vzadu je napisane pre Nespress kavovar, tak najprv over a netaraj
@anonym_autor ak to chceš bez práce ako čistý užívateľ, najlepšie riešenie je plno automatický kávovar typu napr. De longhi s nádobou na mlieko alebo tryskou na napeňovanie. Kapsulové je nie dobrá alternatíva. Si viazaná na konkrétny typ a výrobcu (vendorlock).
@kocuris mne ta viazanost nevadi. Mam rada Dolce Gusto. Mala som moznost skusit aj tie ostatne kapsulove, ale ostala som pri Dolce. Chut kavy je individualna pre kazdeho.
Niekto ma rad kyslejsie, ja tie napr. nemozem moc citit.
A tiez som skusala kapsule pre Dolce, ale od inych vyrobcov, no tie mavaju problem, ze neprerazi spodok a vystreli to potom vrchom okolo trysky. Alebo im povoli zvar na vrchnaku, cim natlakovana voda vystrekne okolo.
Tak uz kupujem len original.
Decka mali radi tie rozne cokoladove prichute, co robia (Nesquick, Mars, ...), ale uz z toho vyrastli.
Co mi vadi, ze nevyrabaju bezlakto. Tak si penu robim v Tchibo napenovaci vedla kavovaru (robi za tepla i za studena).
Mali sme dolce gusto, skončil v kontajneri. Buď problémy s kapsulami čo popisuješ, resp. začal tiecť. Kaluža vody pod ním. Koniec.
my máme dolce a veru sme spokojní, pijeme len espresso a espresso intenso, je v tom klasická mletá káva, nie je kyslá, to nemáme radi. My zasa nemusíme klasické kávovary, nie sme veľký kávičkári, mám stačí naše "dolčíno"
@muchotrafka298
Preco prve pisu ludia co nemaju ani sajnu,
Chut kavy je individualna kazdemu chuti ina mne nechuti prepalena Talianska
a ked sa poriadne pozries na Starbux box vzadu je napisane pre Nespress kavovar, tak najprv over a netaraj
@anonym_4bf648 pisem, ze to nie je ORIGINAL Nespresso, co nie je, lebo to nie je vyrobene firmou Nespresso. Su to kapsule urcene do tych kavovarov, co som aj napisala. Tak citaj s porozumenim. Vela firiem, co ma kavu, robi aj do Nespresso kavovarov kapsule (napriklad Starbucs, Illy, Lavazza a pod.).
@kocuris
Mi teraz mame De Longhi plne automaticky ale
donedana sme mali taky co bral kapsule aka bola na akcii 😄
@muchotrafka298 asi nesprávna príprava. Ale každý má iné preferencie.
@kocuris to nebolo pripravou, tam v priprave chyba nebola, ani v kave. Len jednoducho to nie je to, co ja preferujem. Jednoducho mi tieto "vyluhy" nechutia. Este ako tak, ze ten frenchpress sa da alebo Kotogo (teda v modernej hipsterskej reci mokka konvicka).
viem porovnať dolce gusto, nespresso a tchibo. pijem čisté malé espresso. najmenej mi chutí dolce gusto. tie ďalšie 2 sú v podstate na rovnako - nespresso má väčší výber - a je pravdepodobnosť, že skôr nájdeš kávu ktorá ti chutí. kľudne skúšaj aj iných výrobcov ktorí pre nich robia kapsule - ja napr. preferujem l´or alebo jacobs, starbucks mi až tak nechutí. do tchiba si kupujem tie ich ochutené, prípadne rad barista (ale majú aj jednodruhové).
nemám rada kyslé kávy. horkosť mi nevadí. preferujem zmes robusty a arabiky.
Na kapucka/latecka/mlieckove kavy by som sla opat do dolce gusta. Super vyber a fajn chut. Mne prisiel vzdy spolahlivy, skladny, ziadne konvicky a napenovace, lahka udrzba. Jasne ze to kapucino nie je ako z hipsterskej kaviarne ale chapem ze to ani nechces (to od kapsul asi nikto necaka).
My sme mali v praci jeden cas Tassimo a to vobec nedoporucujem. Uz len preto, ze v tych mliecnych kapsulach je realne mlieko a raz sa nam jedno prepichlo v obale, vytieklo a to bol puch jak hovado. Ostatne co mam skusenost (Dolce Gusto) tam problem nebol. Dobre su aj co pise vyssie @biba_18 od Jacobsu.
kasula a dobra kava je oxymoron
kasula a dobra kava je oxymoron
@anonym_dccf56 to nie je pravda. kvalita kavy je meratelna vec (kvalita zrn, prazenie, cistota, mletie). chut je uz individualna zalezitost.
@anonym_dccf56 to nie je pravda. kvalita kavy je meratelna vec (kvalita zrn, prazenie, cistota, mletie). chut je uz individualna zalezitost.
@anonym_f89873 áno? Tú kávu do kapsule zomleli pred pod rokom... Káva sa melír pred prípravou.
@anonym_f89873 ver tomu ze to je pravda.... kapsule okolo kvality ani len omylom nejdu
@anonym_f89873 áno? Tú kávu do kapsule zomleli pred pod rokom... Káva sa melír pred prípravou.
@kocuris je hermeticky uzavreta.
@anonym_f89873 ver tomu ze to je pravda.... kapsule okolo kvality ani len omylom nejdu
@anonym_dccf56 Verim svojmu priatelovi, ktory je maniak na kavu. Robil nakupcu pre jednu slovensku praziaren. Tuto myslienku mam od neho. Ked som sa na to pytala.
@anonym_dccf56 Verim svojmu priatelovi, ktory je maniak na kavu. Robil nakupcu pre jednu slovensku praziaren. Tuto myslienku mam od neho. Ked som sa na to pytala.
@anonym_f89873 dobre.. ved ver comu chces v podstate... mne je to jedno.. a nacitaj si nieco o kvalite kavy s mletim tesne pred pripravou. snad ti docvakne aj ked to nepredpokladam 🙂

Nespresso. Ale káva sa dá pripraviť aj inak. Hario, Aeropress je ďaleko lepšia príprava ako kapsule. Easy peasy.