icon

Máte doma drevenú kuchynskú pracovnú dosku?

5. júl 2026

Riešime kuchynskú linku a mne sa veľmi páčia drevené pracovné dosky. Kuchyňa s tým vyzerá hneď teplejšie, nie tak studeno a katalógovo.
Lenže čím viac nad tým rozmýšľam, tým viac sa bojím praxe. Voda okolo drezu, fľaky od kávy, horúci hrniec, krájanie, deti, stále utieranie. Nechcem mať kuchyňu, pri ktorej budem každého upozorňovať, nech tam nič nepoloží.
Máte doma drevenú pracovnú dosku? Išli by ste do nej znova, alebo je to skôr vec, ktorá je krásna na fotkách a nervy v bežnom živote?

anonym_98d2c4
5. júl 2026

@anonym_autor Nemám a nedala by som, je nepraktická na údržbu, rýchlejšie sa poškodí. Najlepší materiál je kameň.

minenkaa
5. júl 2026

@anonym_autor môj muž ti odkazuje že kvalitnú drevenú dosku máš na 50rokov a keď sa bojíš toho používania,daj bambusovu

katkaseiner
5. júl 2026

ja prave idem tiez do dreva. Bojim sa zaroven, ale verim ze budem spokojná

anonym_327979
5. júl 2026

@anonym_autor Mala som drevenu a na zaciatku som mala rovnake obavy. Bala som sa hlavne vody okolo umuvadla. Nic z toho sa nenaplnilo a to som ju nijak zvlast nesetrila. Raz som ju naolejovala a normalne pouzivala 5 rokov kym som nepredala byt. Vyzerala super, rozhodne lepsia volba nez laminatovy drevodekor.

petamich
5. júl 2026

Mame drevenu pracovnu dosku, zatial skoro dva roky, tieto obavy som nemala 🙂 takze adekvatne k tomu s nou a na nej aj pracujeme. Zatial je celkom v poriadku :D.

anonym_cc11e7
5. júl 2026

@anonym_autor nemám a neviem či by som chcela. Byt, ktorý sme kedysi kúpili mal. Domáci chválil, ako to prebrusuje a olejuje. Mne to smrdelo 🙄 ten puch

lusilla
5. júl 2026

Mame a inu uz by som nechcela. Mame ju 8 rokov, zatial bez udrzby, normalne utriem omrvinky a vodu naspliechanu okolo sresu. Dokonca mam bateriu mimo dresu v tom dreve, toho som sa velmi bala, je to tam namahane ale zatial klop klop vsetko v poriadku. Skrabance nevidno aj ked tam su. Obcas sa detom podarilo ze polozili hrniec na to co som si myslela ze je horuci a uz je po linke ale nic sa nestalo. Ja som velmi spokojna.

anonym_67b674
5. júl 2026

Mám drevenú, zatiaľ 6 rokov a nemenila by som,stále je ako nová

anonym_f00184
6. júl 2026

Ak je to material na to určený, nechapem, preco mas obavy. Este raz podotýkam, musí to byt na určené. Nie hocijaké. Nenapučí, nesmrdí atd.