Ako zbaviť drevenú dosku zápachu po cibuli?
Mám drevenú dosku na krájanie a neviem ju poriadne zbaviť zápachu.
Najhoršia je cibuľa. Umyjem ju hneď, nechám vyschnúť, ale aj tak mám pocit, že to z nej stále cítiť. Dá sa drevená doska nejako poriadne vyčistiť, alebo je lepšie mať na cibuľu a cesnak zvlášť plastovú?
Odér z cibule a cesnaku po vyvarení a vysušení vyprchá, ale mikroplastov v žalúdku a krvnom riečišti sa už nezbavíš.
Môj názor.
Keďže varím skoro každý deň mám drevenú dosku určenú len na cibuľu,cesnak a aj mäso umyjem samozrejme po použití ale vždy slúži len na jeden účel
Je nemám drevenú dosku ale z takého iného materialu(neviem ako sa to vola), a pekne sa dá umyť z toho všetko. Kúpila som v tedi
Ja na to myslím vždy pri kúpe. Hneď ako ju kúpim, natriem olejom, nechám riadne vsiaknuť, umyjem. Potom tak nenapáchne.
Ja na to myslím vždy pri kúpe. Hneď ako ju kúpim, natriem olejom, nechám riadne vsiaknuť, umyjem. Potom tak nenapáchne.
@ekira1 mne smrdia všetky dosky. 🤮 A to máme z olivového dreva a orechového
Keď už ozaj zapácha tak ju čistím perkarbonátom sodným a po vysušení natriem olejom
Skúsila by som ju poliať octom a nechala pár minút pôsobiť. Potom poriadne umyť horúcou vodou a jarou. Mne to vždy zabralo.
Dosky stoja par korún a vydržia večnosť. Jednu mám na mäso, druhú na "slané" - cibula cesnak, bylinky, zelenina s ktorou varím a tretiu mám na sladké - ovocie a ak z nejakého dôvodu potrebujem aby zelenina nemala ani náznak inej pachute.
Drevo sa pachov drží. Je ľahšie mať druhú, nekontaminovanú dosku, ako jednu a vyvárať to a pucovať vecami od výmyslu sveta.
posyp sodou bicarbonou, vydrhni citronom a umy. pomoze to na akykolvek zapach na doske
Posuchaj citronom posyp sodou bikarbonou vysuchaj a oplachni.pachy sa zneutralizuju.

Skúste dat do veľkého hrnca , voda, sóda bicarbona, kyselina citrónová, povariť. Aj drevené varechy môžete pridať😊