icon

Máte doma výrobník ľadovej triešte? Oplatí sa ho kúpiť?

28. máj 2026

Ahojte, máte doma niekto výrobník ľadovej triešte?

Deti teraz stále pýtajú tie farebné ľadové nápoje a rozmýšľam, či sa dá niečo také spraviť aj doma. Videla som rôzne výrobníky na ľadovú triešť, ale vôbec neviem, či to funguje normálne alebo je to len ďalšia vec, čo po mesiaci skončí v skrini.

Máte niekto doma taký prístroj? Oplatilo sa to alebo to deti prestalo rýchlo baviť? A dá sa v tom robiť aj niečo iné než len sladké?

anjelicek26
28. máj 2026

Ano je to nieco, co ti po mesiaci skonci v skrini... normalne im kup ten pohar na ladovu triest, to uplne staci... vrazis do mrazaka, nalejes tekutinu, postlacas a mas.

anjelicek26
28. máj 2026
kocuris
Autor odpoveď zmazal
doriiis
28. máj 2026

V chladničke mám výrobník ľadu a je tam aj možnosť drteneho ľadu.

kocuris
Autor odpoveď zmazal
doriiis
28. máj 2026
@kocuris
Odpoveď bola zmazaná

@kocuris ... Veru je. Americká chladnička sa to volá. S prívodom vody, vyrobnikom ľadu, kocky alebo drť. A dávkovač studenej vody samozrejme

anonym_e2a8f7
28. máj 2026

Tiež odporúcam ten pohár na stlačanie , mame ho už dobrých 15 rokov s stále je fajn
ale ja robim doma jahodú dreň to sa nám osvedčilo viac
ale zvažujem kupu pristroja na dreň a zmrzlinu dokopy majú teraz v actione tak uvidim ešte

chrobak7
28. máj 2026

@anonym_autor Je to rovnaká zbytočná vec, ako kedysi populárne jogurtovače, domáce pekárne chleba, odšťavovače, toastovače a pod. Viac roboty je to vytiahnuť, sprevádzkovať, po použití umyť poskladať a odložiť, než čo má človek z toho úžitok (urobí si ráno 2 toasty).

Ľadovú drť spravíš aj z rozdrvených kociek ľadu, sirupu a nejakej ozdoby.

kocuris
Autor odpoveď zmazal
kocuris
Autor odpoveď zmazal
zdenkatv3
28. máj 2026

Podla mna uplna zbytocnost.

anonym_5eb215
28. máj 2026
@chrobak7

@anonym_autor Je to rovnaká zbytočná vec, ako kedysi populárne jogurtovače, domáce pekárne chleba, odšťavovače, toastovače a pod. Viac roboty je to vytiahnuť, sprevádzkovať, po použití umyť poskladať a odložiť, než čo má človek z toho úžitok (urobí si ráno 2 toasty).

Ľadovú drť spravíš aj z rozdrvených kociek ľadu, sirupu a nejakej ozdoby.

@chrobak7 no tak zrovna toustovac ide u nas denne 😅

anonym_5eb215
28. máj 2026
@kocuris
Odpoveď bola zmazaná

@kocuris odstavovac je super, pokial mas domace jablka, ja kupu nelutujem, kedze jablka mame uplne bio, tak nejako dlho trvace nie su, a to na jesen som odstavovala nonstop. Prihodoli sme aj ine ovocie, napriklad ked uz boli take suchsie pomarance, napriklad teda kora, ale vnutri boli dobre, tak sa to vypilo a zuzitkovalo raz dva. A vie robit aj pyre, akoze smoothie, ale to len z ovocia, zeleniny, nie oriesky, ale to mi nevadi, chcem len povedat, ze nemusim len odstavovat.

dvadsatosem
28. máj 2026

U našich sa odšťavovač používa relatívne často tiež. Jablká, mrkva, hrozno čo si spomínam. Na pekarnicku ale padá prach a toustovač občas použijem.