Matná alebo lesklá kuchyňa: - plusy a mínusy
Ahojte. Plusy a mínusy matnej a lesklej ?
matna... neviemsi totiz predstavit lesklu, kt. neposobi lacno. Matnu som mala, drevodekor. Nebolo vidno kazdu spinku, umyt to slo cimkolvek...
Mám krémovú mastnú a čistenie je úplne bezproblémové, na lesklú nemám nervy - naši malí takú a išlo ma z nej poraziť.
@anonym_autor áno na lesklej je vidieť packy,ale je jednoduchšie ju utrieť,zato matná tam keď som ju čistila a to ja čistim dosť často,po nejakej dobe my tam ostali fľaky.Takze za mna lesklá ak matná tak ten drahší material.
@anonym_autor Lesklé kuchyne vychádzajú z módy, viem to od architekta...
Za mna leskla. Matna mi evokuje vidiek. Leskle su nadcasove.
Plus lesklu prebehnes a mas cisto, matnu musis fakt puzovat a aj tak ti flaky ostanu (v tych malych ryhach). Mam totiz v satniku matne dvierka a to cistit je masaker.
Ja mam matnu a určite by som nemenila. Nikdy ju nemám otapkanu ani žiadne fľaky.
A tak ze celú ju umývam len na vianoce. Aj to len preto ze sú Vianoce 🤭
@anonym_autor ja mám lesklú (kombinácia carbon/biela) a od kedy som objavila fialovú Vileda handru, tak je údržba fakt jednoduchá👍 takže za mňa leská 🙂 Mám aj Karcher, keď to chcem vziať dôkladne, ale moc to nehrotím😂
Co je horsie na udrzbu,asi ta leskla.Mala som aj matnu,a teraz mam bielu lesklu,a aj ta vyzera uz ako biela matna,udrzat ten lesk,ze sa vtom vidis ako v zrkadle pri kazdodennom vareni je ozaj o drzku.O dlazbe,ani nehovorim.Celu kuchynu som si dala do bielo-ciernej lesklej farby,dlazba leskla iba vtedy ked je mokra,potom opät matna.
Chod radsej do matnej,nebude ta porazat,ze sa neleskne ako psie gule.

@anonym_autor mam matnu značky Egger a ide dole aj olej z nej len čistou vodou a bavlnená handra,popripade jar.Dôležité je ,či do kuchyne investujete a dáte drahší kvalitnejší materiál,alebo budete šetriť a čas tráviť s čistením.Všetky skrinky mám click clack a vidno menej prstov na nej ako na lesklej. Všetko je len o materiály (farbu mam svetlu kašmír s lavovo sivou). Viem porovnať čistenie svetlej a tmavej farby.Ak sa Vam páči matná choďte do nej,ak lesklá tiež, ale nájdite si odborníka čo Vám poradí v materiáloch.