icon

Matná alebo lesklá kuchyňa: - plusy a mínusy

19. jan 2026

Ahojte. Plusy a mínusy matnej a lesklej ?

Strana
z2
mima5666
25. jan 2026

@anonym_autor mam matnu značky Egger a ide dole aj olej z nej len čistou vodou a bavlnená handra,popripade jar.Dôležité je ,či do kuchyne investujete a dáte drahší kvalitnejší materiál,alebo budete šetriť a čas tráviť s čistením.Všetky skrinky mám click clack a vidno menej prstov na nej ako na lesklej. Všetko je len o materiály (farbu mam svetlu kašmír s lavovo sivou). Viem porovnať čistenie svetlej a tmavej farby.Ak sa Vam páči matná choďte do nej,ak lesklá tiež, ale nájdite si odborníka čo Vám poradí v materiáloch.

princezna_bosorka
25. jan 2026

matna... neviemsi totiz predstavit lesklu, kt. neposobi lacno. Matnu som mala, drevodekor. Nebolo vidno kazdu spinku, umyt to slo cimkolvek...

michaela329
25. jan 2026

Mám krémovú mastnú a čistenie je úplne bezproblémové, na lesklú nemám nervy - naši malí takú a išlo ma z nej poraziť.

anonym_ed550e
25. jan 2026

@anonym_autor áno na lesklej je vidieť packy,ale je jednoduchšie ju utrieť,zato matná tam keď som ju čistila a to ja čistim dosť často,po nejakej dobe my tam ostali fľaky.Takze za mna lesklá ak matná tak ten drahší material.

johanka21
26. jan 2026

@anonym_autor Lesklé kuchyne vychádzajú z módy, viem to od architekta...

anonym_bf3b08
26. jan 2026

Za mna leskla. Matna mi evokuje vidiek. Leskle su nadcasove.
Plus lesklu prebehnes a mas cisto, matnu musis fakt puzovat a aj tak ti flaky ostanu (v tych malych ryhach). Mam totiz v satniku matne dvierka a to cistit je masaker.

bielasovicka
26. jan 2026

Ja mam matnu a určite by som nemenila. Nikdy ju nemám otapkanu ani žiadne fľaky.
A tak ze celú ju umývam len na vianoce. Aj to len preto ze sú Vianoce 🤭

tiezjedna
26. jan 2026

@anonym_autor ja mám lesklú (kombinácia carbon/biela) a od kedy som objavila fialovú Vileda handru, tak je údržba fakt jednoduchá👍 takže za mňa leská 🙂 Mám aj Karcher, keď to chcem vziať dôkladne, ale moc to nehrotím😂

tiezjedna
26. jan 2026
@johanka21

@anonym_autor Lesklé kuchyne vychádzajú z módy, viem to od architekta...

@johanka21 a povedal ti aj to, že móda sa opakuje??😉

luula88
Autor odpoveď zmazal
zanta3
Včera o 04:20
@anonym_autor

@zanta3 ano na mieru práveže

@anonym_autor tak to ti moc neviem poradit od koho, ci uz mas stolara? Lebo my sme kupovali kuchynu v Kondele, my nemame od stolara.

anonym_dbd397
Včera o 04:31

Co je horsie na udrzbu,asi ta leskla.Mala som aj matnu,a teraz mam bielu lesklu,a aj ta vyzera uz ako biela matna,udrzat ten lesk,ze sa vtom vidis ako v zrkadle pri kazdodennom vareni je ozaj o drzku.O dlazbe,ani nehovorim.Celu kuchynu som si dala do bielo-ciernej lesklej farby,dlazba leskla iba vtedy ked je mokra,potom opät matna.
Chod radsej do matnej,nebude ta porazat,ze sa neleskne ako psie gule.

johanka21
Včera o 08:29
@tiezjedna

@johanka21 a povedal ti aj to, že móda sa opakuje??😉

@tiezjedna To mi nepovedal 😉, to ja len preto, že aby zvážila, či lesklú naozaj chce, alebo nechce. Vždy predsa treba zvážiť plusy aj mínusy, ja sa tiež neriadim podľa módy, ja sa riadim podľa zváženia plusov a mínusov...

Strana
z2