Neobľúbené domáce práce
Ahojte, len tak diskusia "o ničom". Ktoré domáce práce sú vaše neobľúbené? Ja z duše nenávidím skladanie a odkladanie prádla 🙈. Keby môžem tak sa sťahujem niekde kde je tolerovaný nudizmus a nahota na verejnosti len aby som sa tých kôp oblečenia zbavila. 😂
1. Zehlenie je moja smrrrt!!! (neobstojim, neobsedim na jednom mieste hodiny - ano, hodiny u mna by trvalo zehlenie, najnudnejsia cinnost na svete, telo trpi od nudy, ciste zufalstvo a frustracia)
2. Sitie, zasivanie (rovnaky dovod ako vyssie)
3. Utieranie prachu 🙄
---
4. Umyvanie okien, ale to uz zvladam psychicky aj fyzicky, horsie je, ze vzdy na just joooo par hodin po umyti mi vtaciky nechaju ako podakovanie ''odkaz''... 💎
Naopak, nakladanie aj vyberanie umyvacky riadu, pracky si uzivam, takisto vysavanie je OK, ten pocit mat cistu dlazku (aj vonave oblecko, postel, riady) je na nezaplatenie 🙂, umyvanie riadov ci WCka je tiez OK, umyvanie dlazky vsak stale ''odkladam'', vyhovaram sa, ze vsak je povysavane 😅 ze to predsa staci 😂 🙈
Skladanie pradla mam tiez rada - len vzdy ho zo susiaka este musim prasit von oknom, lebo zijem na velmi rusnej a prasnej ulici, zial. :( Prachove pradlo do skrin si nedam. :( Tak skladanie je zalezitost par sekund, ale to prasenie nekonecne ma vie velmi iritovat. :-/
Ako tu tak pozeram, mohli by sme si tu vzajomne vypomahat :D co jednu zabiiiija, inu tesi a opacne :D
@heidi4 A teda NIKDY nezehlim, skoro nikdy nezasivam (teda tusim som uz taku dobru dekadu nic nezasila) a tiez velmi zriedka utieram prach :-/ to by som mala asi castejsie, priznavam. Pravda je, ze ked vysavam dlazku, nejak podvedome automaticky vysajem prach aj na komodach, polickach, parapete, wcku, tak mam pokoj na nejaku dobu 😂 vysavam casto, cca kazdy bozi den, neznesiem mikro zmolky a rozne prachove ciastocky na zemi (nedajboze vlasy ci nejake nahodne omrvinky - volam to křupavá dlazka, brrr 😨), zvlastne, ze pri tomto mam oci ako jastrab 😂 rada vsak beham bosa a uzivam si povysavanu dlazku 🙂
@luccija Ano, to robim aj so sifom, ale az ked neodteka, prave predvcerom som to robila a je to upokojujuce 😂😂. Ked umyvam vanu, tak vzdy aj nadvihnem to cudo a vyberam z neho vlasy 🤢, tym som myslela ten odpad....ja celkovo si z upratovania vzdy spravim spevacko-tanecny event, takze ma bavi 😀😀
@ghelena robotický vysávač je super vec neviem ako sme toľké roky boli bez neho, ale človek zlenivie😀teraz sa mi nechce už ani stoličky zdvihnúť, predložky v kúpeľni, tenisky...len s mopovacom nie som spokojná, ale to bude asi dlažbou máme lesklú a neumyva pekne, ale radšej prižmúrim oči ako sama umývať, ale z času na čas to prebehnem.
Za mna prezliekanie perin a plachty (robi manzel), mopovanie (robim sporadicky), zehlenie (nezehlim) a zametanie ihlicia pred domov (to nema za mna kto spravit) 🙂
@bessie12 ja som to vyriesila karcherom, okna riadne umyvam asi raz za rok, lebo drevo treba nakremovat :D ale inak namokrim, stihanem a vybavena vec, francuzkych okien mam 8 a takych klasika velkych asi 12? ked uprautjem danu izbu, stiahnem okno, vybavena vec.. kludne aj kazde 2t teraz (prach, stavia sa u nas, u susedov, na ceste, vsade) ale teda uz ma to tak netankuje nejaky flak :DDD umyvanie firmou som mala raz, prisla tetusa, umyla ako tak, nic moc, mojimi vecami a drahe to bolo
@luccija ten mopovac nikde neumyva pekne, ja som to aj na drevo skusala, je to somarina.. :DD otec ma matnu dlazbu ala drevo, ja na prizemi lesklu same flaky
Utrieranie prachu a vsetko...kde sa treba zohnut. ;D Moje SI klby trpia a do drepu vela x zabudam...
@simca06022011 to používaš ten vysávač na okna ? Je to dobre ? Už zopár rokov nad tym rozmýšľam, ze kúpim 😀
@simca06022011 no muž kúpil nejaké špeciálny prípravok do mopovaca má ísť 5 ml väčšinou to zapína a dávkuje on minule som išla ja a zobrala som z lekárničky odmerku, že čo robím?🙂)on to dáva od oka a fakt to lepšie umylo, keď som to presne nadavkovala, ale vidím cmuhy a to nie som pedant.Normalne s jarou a mopom sa umyje krásne, ale neznášam mop vyplachovanie...už by som si nikdy nedala sivú lesklú dlažbu všetko len blede
@bessie12 karcher, no na rychlo umytie od prachu, flakov dobre.. k tomu mam HG na okna, to rozrobim mini davku do vedra a namydlim, stiahnem a hotovo. Ked riadne umyvam, pouzivam beznu stierku, lebo ja teda po tom musim hned aj dlazky umyt. Ten karcher mi necviacha vodu pod okno :D
@luccija no tam mne do robotickeho nemoze ist nic. Tak neviem. A za nim vidno, ze on ani nenamaca celu tu handru, cele je to len take "akoze". A 50m2 sice umyje, ale to uz je ta handra taka spinava ze to nemoze byt ani s pripravkom dobre :DDD podla mna tak na cistu podlahu, ked prebehne len docisiti po vysavani to moze byt ok... Inak mam rychlejsi mop a rucne tu umyt. Aj lepsie :D Mam kupeny profi mop ako maju napr. v nemocniciach, stihanem jednnu izbu na jeden raz.
Donedávna vysávanie, ale zvykla som si, teraz vysávam každé ráno koli batoľatu a psovi. Už mi to nevadí. Takže teraz je na prvom mieste upratovanie kuchyne (linka, dres)
@simca06022011 ale veď on je typ, že stačí, že predavac povie, že to je výborné a kúpi aj do zásoby🙂neviem mame Xiaomi a prišiel aj so špeciálnym prípravkom, keď ho kúpil.On umyje pekne, keď sú niekde psacie labky, alebo mi kvapne niečo, ale ako keby dával vela vody a zostávala príliš mokrá dlažba.Musim to pozrieť ako to máme vôbec nastavené on sa stále hral s appkou a ktovie čo tam nastavil.Minule mi volal z roboty, že vysávač je zaseknutý a ja v obchode🙂som ho pustila do wc a zasekol sa pod misu sranda s touto technikou, keď človek nebeží domov kvôli dieťaťu či psovi tak zase vysavac

@ghelena a ten som práve posunula. Neosvedčil sa 🙆♀️