Odporúčte kvalitnú naparovaciu žehličku
Odporúčte mi dobrú naparovacia žehličku z ktorej po čase nebude vytekať hrdza
Ja mam teraz ETA, predtym som mala Philips aj Tefal. Nikdy mi zo ziadnej z tych a boli to aj lacne zehlicky, netiekla ziadna hrdza ani nic podobne.
Mám asi 15 rokov Tefalku a žiadna hrdza. Nenechávaš vodu v nádržke?
Mám asi 15 rokov Tefalku a žiadna hrdza. Nenechávaš vodu v nádržke?
@anonym_16cb1a aj ja mám tefal asi 3 mesiace
@bibiankaa toto chod reklamovat, pretoze takto ziadna zehlicka nema vyzerat po 3 mesiacoch pouzivania. Nechavas tam vodu? Ja nikdy.
Zo ziadnej mi nikde netiekla hrdza. Vzdy mavam tefal zehlicky, kupujem podla pary a prikonu. Nechavam v nej vodu, nic specialne s nou nerobim, raz za cas vytiahnem zo zadnej casti zachytavaciu cast na vodny kamen a umyjem to. Zehlicky mavam roky, zvycajne az kym mi nespadne a tak... to je u nas porucha no.1 na tomto stroji.
@anonym_16cb1a aj ja mám tefal asi 3 mesiace
@bibiankaa aku mate doma vodu, lebo toto nie je standardne spravanie zehlicky...
@bibiankaa toto chod reklamovat, pretoze takto ziadna zehlicka nema vyzerat po 3 mesiacoch pouzivania. Nechavas tam vodu? Ja nikdy.
@muchotrafka298 no nechávala som, ako to z nej vylievate ? Či vyparujete keď ste už dozhelili a ostane vám tam voda
@bibiankaa aku mate doma vodu, lebo toto nie je standardne spravanie zehlicky...
@simca06022011 dávam tam.destilovanu vodu
Zo ziadnej mi nikde netiekla hrdza. Vzdy mavam tefal zehlicky, kupujem podla pary a prikonu. Nechavam v nej vodu, nic specialne s nou nerobim, raz za cas vytiahnem zo zadnej casti zachytavaciu cast na vodny kamen a umyjem to. Zehlicky mavam roky, zvycajne az kym mi nespadne a tak... to je u nas porucha no.1 na tomto stroji.
@simca06022011 ja tiež nechávam vodu, dávam.destilovanu
@simca06022011 dávam tam.destilovanu vodu
@bibiankaa no nehnevaj sa ale to tazko.. takto zehlicka po 3 mes pouzivania s destilkou, urcite nevyzera :DD ti mozem odfotit 2-3r zehlicku a nema kvapku na ploche.. To vyzera ako pripecene, albeo vykrystalizovane nieco z vody.
@muchotrafka298 no nechávala som, ako to z nej vylievate ? Či vyparujete keď ste už dozhelili a ostane vám tam voda
@bibiankaa otvorim tu nadrzku a normalne to vylejem.
@bibiankaa no nehnevaj sa ale to tazko.. takto zehlicka po 3 mes pouzivania s destilkou, urcite nevyzera :DD ti mozem odfotit 2-3r zehlicku a nema kvapku na ploche.. To vyzera ako pripecene, albeo vykrystalizovane nieco z vody.
@simca06022011 no normlane z toho keď som pustila páru začal vytekať čierny bordel, vyparila som 3 nádržky a stále z toho ide niečo čierne
@simca06022011 no normlane z toho keď som pustila páru začal vytekať čierny bordel, vyparila som 3 nádržky a stále z toho ide niečo čierne
@bibiankaa tak to nevyparuj, nalej tam tu vodu a vylej to vrchom, nema ti z tade co cierne ist, ak je to nova zehlicka. Isla by som to hned po prvom pouziti, vratit...
@bibiankaa TOTO napr napisal gemini:
1. Paradox destilovanej vody (Najpravdepodobnejší vinník)
Hoci to znie logicky (veď v destilke nie je vodný kameň), do moderných žehličiek Tefal čistá destilovaná voda nepatrí, ak to nie je výslovne uvedené v návode.
Čo sa stalo: Čistá destilovaná voda je mierne kyslá (hladová voda) a je agresívna voči kovom. Ak ju naleje do komory, ktorá na to nie je stavaná, voda začne rozožierať vnútorné časti naparovacej komory.
Výsledok: Práve z tohto procesu vzniká ten hnedastý, hrdzavý sajrajt. Tefal pri väčšine modelov odporúča obyčajnú vodu z kohútika (prípadne riedenú 1:1 s destilovanou, ak je voda extrémne tvrdá).
2. Pripečená chémia z textilu
Ak z nej ide vyslovene "čierny" sajrajt, veľmi často to býva záležitosť mikročastíc z oblečenia alebo chémie.
Ak žehlí bielizeň, v ktorej zostalo veľa aviváže alebo pracieho gélu, tieto chemikálie sa cez naparovacie otvory nasávajú späť do žehličky, kde sa pri extrémnej teplote doslova prepália na uhoľ.
Rovnako to dopadne, ak niekedy omylom prešla po potlači na tričku alebo žehlila syntetiku na príliš vysokej teplote. Časť taveniny sa dostala do dierok a teraz sa to postupne vyplavuje.
3. "Od novoty" môže znamenať zlý sklad
Ak by sme jej na sekundu verili, že do nej hneď po vybalení naliala správnu vodu a hneď išiel čierny prach, mohlo ísť o kus, ktorý niekde stál roky vo vlhkom sklade a zoxidovali v ňom zvyšky vody z fabriky (Tefal žehličky sa vo výrobe testujú vodou, preto bývajú v nádržke niekedy kvapky). Ale po 3 mesiacoch používania by sa to už dávno vyplavilo.
Za mna, mala si ju ist vratit ak to robi od novoty, teraz by som prestala pouzivat destilovanu vodu. Treba ten zehlicke skusit spravit deep cleaning, vycistit aj tu odvapnoavciu cast (neviem aky mas model zehlicky). A uvidis, ak nepomoze a stale z nej pojde bordel, tak uz vraj mas rozozrate vnutro a nepomozes jej velmi. Destilka, podla toho co som citala, teda tej zehlicke prave zblizuje ak tam ostava aj mimo zehlenia.

Tefal.