icon

Porovnanie varnej dosky s odsávaním a klasického digestora

Včera o 08:14

V novej kuchyni zvažujeme varnú dosku so zabudovaným odsávaním. Ostrovček by bez klasického digestora vyzeral určite lepšie, ale pri varení ma zaujíma hlavne funkčnosť.

Má niekto porovnanie s klasickým digestorom? Zaujíma ma najmä para pri varení vo väčších hrncoch a pachy pri smažení.

martinmmartin
Včera o 08:23

Cele to stoji a pada na tom kde mas vyfuk ..... ak to ide prec do komina tak mas vyhrane u oboch systemov . Ak to ide iba cez filter a spät tam odkial to prislo tak je to blbost aj keby ti slubovali filter co vyvinul Mosad v Izraeli 🙂

patrike
Včera o 08:33

Vsetko teple (para, dym) stupa hore, vsetky kuchyne v restauraciach maju klasika horny odtah.

natalka13
Včera o 08:42

Syavias novy dom? Alebo mas teda odtah urobeny na taku var.dosku? Ak ano smelo do toho.

autor
Včera o 09:13
@natalka13

Syavias novy dom? Alebo mas teda odtah urobeny na taku var.dosku? Ak ano smelo do toho.

@natalka13 Rekonštrukcia - ale vývod máme aktuálne cez rúru von.

autor
Včera o 09:13
@martinmmartin

Cele to stoji a pada na tom kde mas vyfuk ..... ak to ide prec do komina tak mas vyhrane u oboch systemov . Ak to ide iba cez filter a spät tam odkial to prislo tak je to blbost aj keby ti slubovali filter co vyvinul Mosad v Izraeli 🙂

@martinmmartin Máme rúru, ide o rekonštrukciu, teraz máme digestor. Nie filter.

martinmmartin
Včera o 09:18
@anonym_autor

@martinmmartin Máme rúru, ide o rekonštrukciu, teraz máme digestor. Nie filter.

@anonym_autor tak samozrejme ako bolo spominane na funkcnost kombinacia komin a odsavanie hore je neporazitelna. Skus teraz bez digestora burlivo zovriet hrniec vody a priloz na bok vysavac ci to dokaze otocit tendenciu pary ist hore . Precitaj vykon motora na stitku od vysavaca a planovaneho digestora nech vies porovnat ci ten digestor nema este nahodou aj slabsi motor
A vseobevny tip - ak mas odsavanie do komina tak sa musi zabezpecit pristup cerstveho vzduchu ktory musi vymienat ten odsavany inak bude ucinnost minimalna . A v dobe tesniacich okien je toto kamen urazu na ktory malokto mysli

natalka13
Včera o 09:27
@anonym_autor

@natalka13 Rekonštrukcia - ale vývod máme aktuálne cez rúru von.

@anonym_autor ten vyvod musis priviest pod linku.

anonym_8a4703
Včera o 09:55

Na byte som mala klasicky horný odsávač pár s odvodom do exteriéru, do domu sme chceli na ostrovčeku s integrovaným odsávaním (tiež odvod von). Mala som rovnaké obavy ale zbytočne. Fungujem a varím denne už 4 roky a účinnosť je rovnaká ako na tom hornom odsávaní.
Máme miele varnú dosku.