Dá sa fungovať bez digestora?
Prajem pekný večer. Pokazil sa nám digestor a riešime dilemu, či to do jesene vydržíme bez neho. Na jeseň totiž plánujeme meniť celú kuchyňu, takže sa nám veľmi nechce investovať do opravy alebo nového.
Mám obavy z pár, mastnoty na nábytku a pachov po celom byte. Zatiaľ vždy sme digestor mali, tak neviem, čo to spraví.
Fungovali ste niekto dlhšie bez digestora? Dalo sa to v pohode zvládnuť alebo ste ten rozdiel cítili dosť výrazne a radšej investovať? Ďakujem a prajem pekný večer 🙂
Dá, mám ho. nepoužívam, len zavadzia
Tiež nemame a v pohode
@anonym_autor asi 8 rokov som bola bez digestora. A nechybal mi. Ale varnu dosku mam v strede ostrova, cize nad nim nie su skrinky... potom sme dokupili vysuvny, ktory sa vysuva do priestoru (ked sme robili kuchynu, stal nekrestanske peniaze).
@anonym_autor samozrejme, ze sa da, staci vetrat..najlepsie do kriza
Da. Mame ho, vacsinou sluzi len ako osvetlenie hrncov, ale my mame kuchynu s balkonom, takze nie je problem vyvetrat.
Aj ja ho používam len ako svetlo, keby nefungoval, ani by som si nevšimla, ak by to bolo pre vás neznesiteľné, rýchlo asi zistíte
mala som kuchyňu bez digestora a nie, vetrať nepomáha. vrchné skrinky ukážu kde sa to všetko usádza… keď ale budeš meniť kuchyňu, je to jedno. a za 1/2 roka toho bordelu tiež až tak veľa nebude…
Ja som digestor pouzila parkrat v zivote na odsavanie, ale vzdy ho pouzivam na svietenie 😁 ale naozaj nie je lepsie svetlo ako to digestorove priamo nad sporakom
Niekomu to nevadí a niekomu to vadí
Niekto varí občas a niekto pravidelne
A pre mňa je horšia robota a investícia vsetko pucovat, látky, nábytok,steny od varenia
Lebo cítiť to je ,pokial nevaris len čaj 🙂
V pohode, prvy sa pouzival na svietenie, do dalsieho byvania sme ho uz nedali.
@anonym_autor no za mňa digestor jednoznacne. Mame spojenu kuchynu s obyvackou,čiže smrad by šiel a aj keď mame digestor,ide po celom byte. Aj keď otvorime krizom, dlho trvá,kým to vytiahne. A v zime? Stále mat otvorene pri vareni? No za mňa nie.
my sme ho nemali nikdy v živote ani v byte ani teraz v dome.A nič zvláštne som si nevšimla.Takže neviem ale čo ja viem ako je to s ním, či to na niečo pomáha.Mne to prišlo vždy také zbytočne🙂 že ďalšia somarinka do kuchyne.Ale možnože to ozaj k niečomu pomáha.Ja keď varim zaroveň aj vetrám.Takže tak
My sme už asi rok bez digestora a je to zlé. Na skrinkách hnusná mastnota (tie usadené mastné výpary, teda horšie než čerstvý olej či masť) a aj na stene nad varnou doskou sa to už chytá...
Varim vela a narocne jedla (ziadne 20 minutovky, jahnacinu, vyparazane ryby a pod.) a ano, je rozdiel byt bez a s digestorom. Ked som ho nemala, na hornych skrinkach usadena mastnota- ono to zo zaciatku nevidno, ale casom ano. A ak neznici skrinky ta mastnota, tak prostriedok na odstranenie tych naparov a nanosov. Ale napriklad moja mama ho nepotrebuje- vari minimalne, ak aj, tak jedla do maximalne 30 minut, nevypraza- tak sa nema co velmi usadovat....
nemam a vetranie nepomaha, vsetko naokolo aj okno, zaluzie su mastne a neznasam to
Takto ti poviem. Ak casto robis vyprazane jedla, tak digestor ti bude asi chybat. My nemame digestor asi 15rokov. Skrinky nad nie su nejak extra zaspinene, zastena uz vobec nie. Nic nemame mastne. Ale my vyprazame asi 3x do roka iba a varime zdravo.
Varim vela a narocne jedla (ziadne 20 minutovky, jahnacinu, vyparazane ryby a pod.) a ano, je rozdiel byt bez a s digestorom. Ked som ho nemala, na hornych skrinkach usadena mastnota- ono to zo zaciatku nevidno, ale casom ano. A ak neznici skrinky ta mastnota, tak prostriedok na odstranenie tych naparov a nanosov. Ale napriklad moja mama ho nepotrebuje- vari minimalne, ak aj, tak jedla do maximalne 30 minut, nevypraza- tak sa nema co velmi usadovat....
@vevesh fuj, jak mozte jest tolko vyprazaneho
Takto ti poviem. Ak casto robis vyprazane jedla, tak digestor ti bude asi chybat. My nemame digestor asi 15rokov. Skrinky nad nie su nejak extra zaspinene, zastena uz vobec nie. Nic nemame mastne. Ale my vyprazame asi 3x do roka iba a varime zdravo.
@anonym_2f575b ja nevyprážam vôbec - varím ale denne. bez digestora bolo za tie roky mastné všetko, hlavne horné skrinky ...
@vevesh fuj, jak mozte jest tolko vyprazaneho
@anonym_2f575b ja nevarim slovensku kuchynu a "nase vyprazane jedla" a ani neviem, ako vies vycitat z mojho prispevku, kolko toho ako vyprazam🫣🫣🫣napriklad jahniacie vypary su velmi mastne a tie varim dost casto, kedze je to zaklad takmer akejkolvek omacky...
@anonym_autor Ja varím pravidelne, digestor mám, ale používam ho viacmenej na svietenie. Priznám sa, že ja radšej vetrám. A keďže ide leto, tak do jesene to bez digestora vydržíš. Podľa mňa, boli by to zbytočne vyhodené peniaze, ak ideš o pár mesiacov prerábať kuchyňu.
Nemam, nepoužívam. Ale varim jednoduché jedla, vyprazam raz za rok? Nemam horné skrinky, bývame v podkroví
@anonym_autor aby ti digestor niečo odsal, musela by si mat také delo, ale majú v profi kuchyniach. Silné odsávače. Ten tvoj kuchynský odsaje akurát tak páru, pachy určite nie. Je to pekný doplnok
Mam nad varnou doskou iba svetelnu rampu, ziadna mastnota iba prach. Horne skrinky nemame ziadne.

My sme v novom byte 3tí r a hned na začiatku som dala digestor ( nebol vývodový ) dole. Okno hneď oproti otvorím alebo dám na vetračku a nemám problém