Porovnanie varnej dosky s odsávaním a klasického digestora
V novej kuchyni zvažujeme varnú dosku so zabudovaným odsávaním. Ostrovček by bez klasického digestora vyzeral určite lepšie, ale pri varení ma zaujíma hlavne funkčnosť.
Má niekto porovnanie s klasickým digestorom? Zaujíma ma najmä para pri varení vo väčších hrncoch a pachy pri smažení.
Vsetko teple (para, dym) stupa hore, vsetky kuchyne v restauraciach maju klasika horny odtah.
Syavias novy dom? Alebo mas teda odtah urobeny na taku var.dosku? Ak ano smelo do toho.
Syavias novy dom? Alebo mas teda odtah urobeny na taku var.dosku? Ak ano smelo do toho.
@natalka13 Rekonštrukcia - ale vývod máme aktuálne cez rúru von.
Cele to stoji a pada na tom kde mas vyfuk ..... ak to ide prec do komina tak mas vyhrane u oboch systemov . Ak to ide iba cez filter a spät tam odkial to prislo tak je to blbost aj keby ti slubovali filter co vyvinul Mosad v Izraeli 🙂
@martinmmartin Máme rúru, ide o rekonštrukciu, teraz máme digestor. Nie filter.
@martinmmartin Máme rúru, ide o rekonštrukciu, teraz máme digestor. Nie filter.
@anonym_autor tak samozrejme ako bolo spominane na funkcnost kombinacia komin a odsavanie hore je neporazitelna. Skus teraz bez digestora burlivo zovriet hrniec vody a priloz na bok vysavac ci to dokaze otocit tendenciu pary ist hore . Precitaj vykon motora na stitku od vysavaca a planovaneho digestora nech vies porovnat ci ten digestor nema este nahodou aj slabsi motor
A vseobevny tip - ak mas odsavanie do komina tak sa musi zabezpecit pristup cerstveho vzduchu ktory musi vymienat ten odsavany inak bude ucinnost minimalna . A v dobe tesniacich okien je toto kamen urazu na ktory malokto mysli
Na byte som mala klasicky horný odsávač pár s odvodom do exteriéru, do domu sme chceli na ostrovčeku s integrovaným odsávaním (tiež odvod von). Mala som rovnaké obavy ale zbytočne. Fungujem a varím denne už 4 roky a účinnosť je rovnaká ako na tom hornom odsávaní.
Máme miele varnú dosku.

Cele to stoji a pada na tom kde mas vyfuk ..... ak to ide prec do komina tak mas vyhrane u oboch systemov . Ak to ide iba cez filter a spät tam odkial to prislo tak je to blbost aj keby ti slubovali filter co vyvinul Mosad v Izraeli 🙂