icon

Prečo sa hrniec poškodil v umývačke riadu?

reuska1
Dnes o 07:33

Ahojte. Poradte prosim, co sa mohlo stat, nech sa z toho poucim. Mame uplne novu kuchynu, indukcnu dosku, umyvacku riadu a uplne nove hrnce. Prvy krát sa v nom varilo.. aj to len spagety. Hrniec som z umyvacky vytiahla takyto. Hrnce mame Fissler z XXXLutz. Dakujem

Prečo sa hrniec poškodil v umývačke riadu?
anonym_898767
Dnes o 07:39

Hrniec nie je poškodený. Vyčisti to ešte s rukou, aj mne to robí myčka, ak dávaš umývať a myčka skončí hneď otvoríš alebo necháš zatvorené?

aalt
Dnes o 07:40

Skus doumyt rucne. Z fotky tazko povedat co to je a z coho to vzniklo. Ak to zlezie, tak to len umyvacka uz nevedela zmyt.

reuska1
autor
Dnes o 07:46

Ale to nie je znecistenie, ten hrniec je poskodeny, ako by ten nerez zoskriabany. A na jednom mieste aj priehlbina.....ako keby nejake ciastocky narazali donho a poskodili.

kvietok1233
Dnes o 07:48
@reuska1

Ale to nie je znecistenie, ten hrniec je poskodeny, ako by ten nerez zoskriabany. A na jednom mieste aj priehlbina.....ako keby nejake ciastocky narazali donho a poskodili.

@reuska1 išla by som reklamovať hrniec po jednom umytí by nemal takto dopadnúť. A sú vhodné do mycky ?

katkazatka
Dnes o 07:50

Mas na hrnci piktogram, ze sa moze umyvat v umyvacke? Nie vsetko patri do umyvacky.

aalt
Dnes o 07:53

Tak potom nekvalitny hrniec. Umyvacka je celkom "agresivny" cistic, preto tam nejdu noze a podobne.

anonym_856b1e
Dnes o 07:54

Nebud tak hakliva na hrnce, pouzivanim sa casom (nerez, ocel) poskriabu tak ci tak. Nastastie oproti teflonu, to nema vplyv na funkcnost. Na buduce umy rucne.

reuska1
autor
Dnes o 07:54

Tak uz asi viem. Na jednom tanieri som si vsimla ostrý okraj, ako keby sa sklo odluplo.....a zrejme to ho poskodilo 🫤🫤

aalt
Dnes o 08:09

To by si musela inac trieskat tym tanierom do hrnca ak vobec. Skor proste nekvalitny hrniec, kludne kus.

anonym_b413d4
Dnes o 08:09

netreba kupovať hrnce za 5€

reuska1
autor
Dnes o 08:12
@anonym_b413d4

netreba kupovať hrnce za 5€

@anonym_b413d4 to nie su lacne hrnce

reuska1
autor
Dnes o 08:13
@aalt

To by si musela inac trieskat tym tanierom do hrnca ak vobec. Skor proste nekvalitny hrniec, kludne kus.

@aalt nemyslim, ze trieskal, ale ak sa tlakom vody odlomilo kusok skla a to narazalo do toho hrnca. Nic inea nenapada

anonym_b413d4
Dnes o 08:20
@reuska1

@reuska1 a čo ti ukazuje na druhej strane hrnca? môže ísť do myčky?

anonym_898767
Dnes o 08:20

Hrdzavé bodky na novom hrnci po umytí v umývačke sú zvyčajne spôsobené náletovou hrdzou, agresívnou chémiou, alebo kontaktom s inými kovmi.Tento problém najčastejšie vzniká z týchto dôvodov:Náletová hrdza: Vo vlhkom prostredí umývačky sa uvoľňujú mikroskopické čiastočky hrdze z iného nekvalitného riadu (napr. staré príbory, strúhadlá) a "prilepia" sa na nový hrniec.Poškodené koše umývačky: Ak má nová umývačka hoci len drobnú prasklinu v plastovom poťahu koša, obnažený železný drôt začne hrdzavieť a čiastočky sa dostanú na riad.Agresívne tablety a soľ: Zlá kombinácia umývacích prostriedkov, príliš veľké množstvo soli, alebo zabudnutá soľ na dne umývačky pred spustením programu, spôsobuje koróziu aj na nehrdzavejúcej oceli.Nekvalitný materiál: Ak hrniec obsahuje prímes lacnejšieho kovu alebo je vyrobený z hliníka, chémia v umývačke ho môže okamžite narušiť.

anonym_5ba42c
Dnes o 08:24
@reuska1

@reuska1 sypes sol do studenej vody? Ak ano, je to z toho.

anonym_898767
Dnes o 08:26
@anonym_5ba42c

@reuska1 sypes sol do studenej vody? Ak ano, je to z toho.

@anonym_5ba42c áno súhlasím to môže byť aj zo toho

muchotrafka298
Dnes o 08:35

Pri nerezovych hrncoch nemozes sypat sol do studenej vody. Vzdy len do horucej, lebo sa Ti poskodi dno.

reuska1
autor
Dnes o 08:40
@muchotrafka298

Pri nerezovych hrncoch nemozes sypat sol do studenej vody. Vzdy len do horucej, lebo sa Ti poskodi dno.

@muchotrafka298 fuu, tak ro bude tym. Jasom len nasypala sol do nadobky, kde bolo trocha vidy. Vy to teda robite ako? Prilejete tam horucu vodu?

amel
Dnes o 08:40
@reuska1

@reuska1 nekvalitný riad v pripade hrnca.
V prípade porcelánu zle rozloženie riadu v umývačke alebo pred vložením poškodený tanier.

anonym_898767
Dnes o 08:42
@reuska1

@muchotrafka298 fuu, tak ro bude tym. Jasom len nasypala sol do nadobky, kde bolo trocha vidy. Vy to teda robite ako? Prilejete tam horucu vodu?

@reuska1 žiadne prilievanie horúcej vody. Ty nevieš variť? Dam studenu vodu do hrnca, dám dekel a zapnem a čakám pokiaľ vode nezačne vrieť a až potom pridám soľ

reuska1
autor
Dnes o 08:43
@anonym_898767

@reuska1 žiadne prilievanie horúcej vody. Ty nevieš variť? Dam studenu vodu do hrnca, dám dekel a zapnem a čakám pokiaľ vode nezačne vrieť a až potom pridám soľ

@anonym_898767 moje nervy, ja ze myslite sol, ktora sa sype do umyvacky 🙃🙃

anonym_898767
@reuska1

@reuska1 a vôbec nemyslíme teraz soľ do umývačky ale soľ do hrnca pred varením cestovín

muchotrafka298
@reuska1

@reuska1 ja nemyslim cistenie v umyvacke, ale varenie. Normalne das zovriet vodu a nasledne do nej nasypes sol. Nedavas nikdy sol pri akomkolvek nereze (kvalitnom) na samotne dno alebo do studeneho. Vzdy tam co mas musi byt horuce.

reuska1
autor
Dnes o 08:47

Varim roky, nerezove hrnce mam tiez roky, nikdy sa mi to nestalo, ale nemala som indukciu.

anonym_a89787
Dnes o 08:58

Skor nekvalitny hrniec alebo opotrebovanie materialu. Ak ho mas viac ako 10-15 rokov … ani hrnce nie su vecne. Mohlo ti tam raz nieco prihoriet aj davnejsie a prisiel moment kedy to kastrol vzdal … umyvacka toto fyzicky nezvladne, max kombinacia agresivnych tabliet, oslabeny alebo nekvalitny material a cas ..

reuska1
autor
Dnes o 09:10
@anonym_a89787

Skor nekvalitny hrniec alebo opotrebovanie materialu. Ak ho mas viac ako 10-15 rokov … ani hrnce nie su vecne. Mohlo ti tam raz nieco prihoriet aj davnejsie a prisiel moment kedy to kastrol vzdal … umyvacka toto fyzicky nezvladne, max kombinacia agresivnych tabliet, oslabeny alebo nekvalitny material a cas ..

@anonym_a89787 Ako pisem v prispevku, hrniec bol prvy krat pouzity, uplne novy. Kvoli indukcii sme kupovali nove. Predtym v starych, 20 rocnych sa mi to nikdy neztalo a to som x krat dala sol do studenej vody.

sovica
Dnes o 09:31

@reuska1 Mne to z tej fotky nepripadá poškodené. Naozaj si ho skúsila ešte poriadne ručne doumývať s hubkou?