Prečo sa hrniec poškodil v umývačke riadu?
Skus doumyt rucne. Z fotky tazko povedat co to je a z coho to vzniklo. Ak to zlezie, tak to len umyvacka uz nevedela zmyt.
Ale to nie je znecistenie, ten hrniec je poskodeny, ako by ten nerez zoskriabany. A na jednom mieste aj priehlbina.....ako keby nejake ciastocky narazali donho a poskodili.
Ale to nie je znecistenie, ten hrniec je poskodeny, ako by ten nerez zoskriabany. A na jednom mieste aj priehlbina.....ako keby nejake ciastocky narazali donho a poskodili.
@reuska1 išla by som reklamovať hrniec po jednom umytí by nemal takto dopadnúť. A sú vhodné do mycky ?
Mas na hrnci piktogram, ze sa moze umyvat v umyvacke? Nie vsetko patri do umyvacky.
Tak potom nekvalitny hrniec. Umyvacka je celkom "agresivny" cistic, preto tam nejdu noze a podobne.
Nebud tak hakliva na hrnce, pouzivanim sa casom (nerez, ocel) poskriabu tak ci tak. Nastastie oproti teflonu, to nema vplyv na funkcnost. Na buduce umy rucne.
Tak uz asi viem. Na jednom tanieri som si vsimla ostrý okraj, ako keby sa sklo odluplo.....a zrejme to ho poskodilo 🫤🫤
To by si musela inac trieskat tym tanierom do hrnca ak vobec. Skor proste nekvalitny hrniec, kludne kus.
netreba kupovať hrnce za 5€
netreba kupovať hrnce za 5€
@anonym_b413d4 to nie su lacne hrnce
@anonym_b413d4 to nie su lacne hrnce
@reuska1 a čo ti ukazuje na druhej strane hrnca? môže ísť do myčky?
Hrdzavé bodky na novom hrnci po umytí v umývačke sú zvyčajne spôsobené náletovou hrdzou, agresívnou chémiou, alebo kontaktom s inými kovmi.Tento problém najčastejšie vzniká z týchto dôvodov:Náletová hrdza: Vo vlhkom prostredí umývačky sa uvoľňujú mikroskopické čiastočky hrdze z iného nekvalitného riadu (napr. staré príbory, strúhadlá) a "prilepia" sa na nový hrniec.Poškodené koše umývačky: Ak má nová umývačka hoci len drobnú prasklinu v plastovom poťahu koša, obnažený železný drôt začne hrdzavieť a čiastočky sa dostanú na riad.Agresívne tablety a soľ: Zlá kombinácia umývacích prostriedkov, príliš veľké množstvo soli, alebo zabudnutá soľ na dne umývačky pred spustením programu, spôsobuje koróziu aj na nehrdzavejúcej oceli.Nekvalitný materiál: Ak hrniec obsahuje prímes lacnejšieho kovu alebo je vyrobený z hliníka, chémia v umývačke ho môže okamžite narušiť.
@reuska1 sypes sol do studenej vody? Ak ano, je to z toho.
@reuska1 sypes sol do studenej vody? Ak ano, je to z toho.
@anonym_5ba42c áno súhlasím to môže byť aj zo toho
Pri nerezovych hrncoch nemozes sypat sol do studenej vody. Vzdy len do horucej, lebo sa Ti poskodi dno.
Pri nerezovych hrncoch nemozes sypat sol do studenej vody. Vzdy len do horucej, lebo sa Ti poskodi dno.
@muchotrafka298 fuu, tak ro bude tym. Jasom len nasypala sol do nadobky, kde bolo trocha vidy. Vy to teda robite ako? Prilejete tam horucu vodu?
@muchotrafka298 fuu, tak ro bude tym. Jasom len nasypala sol do nadobky, kde bolo trocha vidy. Vy to teda robite ako? Prilejete tam horucu vodu?
@reuska1 žiadne prilievanie horúcej vody. Ty nevieš variť? Dam studenu vodu do hrnca, dám dekel a zapnem a čakám pokiaľ vode nezačne vrieť a až potom pridám soľ
@reuska1 a vôbec nemyslíme teraz soľ do umývačky ale soľ do hrnca pred varením cestovín
@reuska1 ja nemyslim cistenie v umyvacke, ale varenie. Normalne das zovriet vodu a nasledne do nej nasypes sol. Nedavas nikdy sol pri akomkolvek nereze (kvalitnom) na samotne dno alebo do studeneho. Vzdy tam co mas musi byt horuce.
Varim roky, nerezove hrnce mam tiez roky, nikdy sa mi to nestalo, ale nemala som indukciu.
Skor nekvalitny hrniec alebo opotrebovanie materialu. Ak ho mas viac ako 10-15 rokov … ani hrnce nie su vecne. Mohlo ti tam raz nieco prihoriet aj davnejsie a prisiel moment kedy to kastrol vzdal … umyvacka toto fyzicky nezvladne, max kombinacia agresivnych tabliet, oslabeny alebo nekvalitny material a cas ..
Skor nekvalitny hrniec alebo opotrebovanie materialu. Ak ho mas viac ako 10-15 rokov … ani hrnce nie su vecne. Mohlo ti tam raz nieco prihoriet aj davnejsie a prisiel moment kedy to kastrol vzdal … umyvacka toto fyzicky nezvladne, max kombinacia agresivnych tabliet, oslabeny alebo nekvalitny material a cas ..
@anonym_a89787 Ako pisem v prispevku, hrniec bol prvy krat pouzity, uplne novy. Kvoli indukcii sme kupovali nove. Predtym v starych, 20 rocnych sa mi to nikdy neztalo a to som x krat dala sol do studenej vody.

Hrniec nie je poškodený. Vyčisti to ešte s rukou, aj mne to robí myčka, ak dávaš umývať a myčka skončí hneď otvoríš alebo necháš zatvorené?