Prečo sa Jar Platinum kapsula nerozpustí vo umývačke?
používam jar platinum a občas po umytí nájdem kus kapsuly prilepený na dvierkach alebo v dávkovači. nie je to pri každom umývaní, preto neviem, či je chyba v kapsulách alebo niekde v umývačke.
stáva sa vám to tiež?
Dávaj rovno do umývačky a nie do davkovaca a ak ano,nech je dávkovač uplne suchý lebo potom sa ta kspsula v nom prilepí a nevypadne
Len pre zaujímavosť mate malú ce veľkú umývačku
@minenkaa mam velku umyvacku. toto so suchym davkovacom som vobec netusila, tak to skusim, lebo je pravda ze kapsulu davam vzdy tam. dakujem 🙂
@minenkaa mam velku umyvacku. toto so suchym davkovacom som vobec netusila, tak to skusim, lebo je pravda ze kapsulu davam vzdy tam. dakujem 🙂
@anonym_autor ty nemáš suchý dávkovač?
Inak, kapsulu priamo do umývačky neodporúčam hádzať. Dávkovač vypúšťa kapsulu až po prvom oplachu. Ak ju hodis priamo do umývačky, kapsula sa počas neho rozpustí a potom vypustí. Umývať už potom bude iba čistou vodou.
@anonym_autor ty nemáš suchý dávkovač?
Inak, kapsulu priamo do umývačky neodporúčam hádzať. Dávkovač vypúšťa kapsulu až po prvom oplachu. Ak ju hodis priamo do umývačky, kapsula sa počas neho rozpustí a potom vypustí. Umývať už potom bude iba čistou vodou.
@anonym_8c2575 ale len ak si das program keď najprv opláchne a potom umýva, inak nie
To bude asi chyba v umyvacke. Mne sa to este nikdy nestalo na ziadnom programe,ze by mi jar platinum kapsulu nerozpustilo.
@anonym_8c2575 ale len ak si das program keď najprv opláchne a potom umýva, inak nie
@minenkaa a ktorý program to nerobí? Ja používam v 95 % program auto a ten preplachuje
Vyrobca to ma v navode k produktu jednoznacne: kapsula patri do davkovaca, davkovac zavriet, jedna kapsula na jedno umyvanie. A hned vedla toho je veta, ktora je tu vlastne jadro veci - manipulovat s nou len suchymi rukami. Kapsula ma na povrchu foliu, ktora sa zacne lepit pri prvom kontakte s vlhkom, takze staci mokra ruka alebo kvapka vody v davkovaci a prilepi sa este predtym, nez sa umyvacka vobec rozbehne.
Rovno k tomu hadzaniu priamo do umyvacky, lebo o tom je tu spor. Vyrobca to pripusta, ale s podmienkou: ak sa kapsula do davkovaca nezmesti, patri do kosika na pribor a treba zvolit program BEZ predumytia. Cize ani jedna strana tu nema uplnu pravdu, zalezi to od programu.
To, ze sa ti to stava len obcas, mi sedi na nieco mechanicke. Pozri sa, ci pri zatvarani kosa nezavadza o kridlo davkovaca nieco vysoke, plech, doska alebo vacsi tanier. Ked sa kridlo nema kam otvorit, kapsula ostane vnutri presne tak, ako to popisujes, a pri inom usporiadani riadu to prejde bez problemu.
Este dve male veci z toho isteho navodu. Kapsulu nerozbaluj ani neprepichuj, a ked ju davas do davkovaca, utri ho najprv dosucha. Ak to ani potom nepomoze a stane sa to aj s prazdnym a suchym davkovacom a bez zavadzajuceho riadu, tak uz by som to na kapsuly nehadzal a pozeral by som po umyvacke, konkretne ci sa kridlo vobec otvara.

Dávaj rovno do umývačky a nie do davkovaca a ak ano,nech je dávkovač uplne suchý lebo potom sa ta kspsula v nom prilepí a nevypadne
Len pre zaujímavosť mate malú ce veľkú umývačku