icon

Prečo sa nerozpúšťajú kapsuly Persil Discs pri krátkom programe?

4. okt 2026

Používam Persil Discs a pri krátkom programe sa mi občas kapsula nerozpustí celá. Potom nájdem na tričku alebo uteráku taký lepkavý zvyšok.

Stáva sa to pri týchto kapsulách bežne, keď je program krátky?
Používate ich? Či ich vymeniť, alebo kde môže byť problém :-/

muchotrafka298
•
4. okt 2026

Ja mam starsiu pracku a robia mi to vsetky kapsule, co som vyskusala. Preto ich nepouzivam. Proste moja pracka nie je kompatibilna, neriesim, pouzivam gely alebo prasok.

anonym_2cd501
•
4. okt 2026

Pri krátkom programe sa nestihne kapsule rozpustiť. Však si daj gél na krátky program

minenkaa
•
4. okt 2026

Ja ich tiež nepoužívam ,potrebujú dlhy program na rozpustenie a v novej miele práčke to je otras ,tam aj dlhy program je pre ne malo

anonym_0c9bd7
•
4. okt 2026

Na kratkom sa to zvyklo stat, teraz periem vzdy na 40min 40st a ani raz sa to nestalo.

anonym_9dcf62
•
4. okt 2026

Persil mi to tiež vždy robil, ak keď som dala dlhší program, Denkmit kapsule z DM sú v tomto smere o dosť lepšie. Ale celkovo, kapsule potrebujú ako píšu vyššie jednak vyššiu tepotu a jednak dlhší program, aby sa rozpustili. Prací gel je každopádne lepšia možnosť.

stellarstar
•
4. okt 2026

Nepoužívam kapsule presne z tohto dôvodu ze sa nerozpustia. Raz som mala a nikdy viac. Používam gél a prášok a na krátky program mám gél na to určený

slavomira236
•
4. okt 2026

@anonym_autor mne sa rozpustaju janperiem na 60 tje vesinou a dlhe probramy

anonym_a17b9f
•
4. okt 2026

Kapsule pouzivam len na dlhe programy, na kratke vzdy len gel a lejem ho na pradlo do bubna.

anonym_84ec0c
•
4. okt 2026

@anonym_autor a to je ešte otázne, čo ostáva v práčke. Ja kapsule absolútne nepoužívam ani do umývačky riadu ani do práčky

martinmmartin
•
4. okt 2026

Hlasim sa do teamu "kapsule su zlo" . Bol som na exkurzii v cisticke a tam im ta debilna zelatina s kapsuli robi obrovske problemy ktore musia riesit manualne non stop . A tym padom cena za stocne explodovala odkedy si kazdy kupil kapsule na vsetko

anonym_05c123
•
5. okt 2026

Skúsila som asi 2 značky, periem na 40 a niekedy na 60 st. program hodinu, až hodinu a pol. Ostávali mi akoby sople po prádle. Nechcem to ani za predpokladu, že by sa to nakoniec rozpustilo . Toto fakt nie.