Púšťate sušičku a práčku po 22. hodine?
Púšťate sušičku a práčku po 22. hodine v bytovke, alebo to považujete za rušenie nočného kľudu? Ja osobne nemám výčitky spustiť sušičku o 21:30, a nechať dosusit prádlo aj po 22h. Priateľovi to vadí, vraj mi to nedovolí pustiť... Tak sa pýtam na názory 🙂
Nie. Dám odložený štart aby som mala o 6 ráno čisté prádlo, čiže skôr mi zapína pracka o 4 pol5 ráno. Sušičku vever nepustam lebo sa mi to potom v noci nechce skladať 😀
Naši susedia pravidelne peru aj o pol noci , dosť im ta pracka huci a je to rušivé . Už to plánujem aj riešiť . Ja naozaj nepochopím že človek z celého dňa nemá kedy dať prat veď to trva tak pár sekúnd zapnúť pracku 🤷🏽♀️🤦🏽♀️Dokonca ani doma človek nemusí byt . Tvoj priateľ na rozum .
Tak v byte je to ine, tam by som asi ani ja takto v noci pracku nespustala, no kedze byvame v dome a mam odlozeny start, tak si to nadstavujem kolko krat tak aby sa mi pralo nad ranom a rano ked vstavam, sa mi akurat doperie
To nie je o vôli, ale je na to zákon. Bytový zákon. Nočný pokoj je v domovom poriadku a je záväzný. Taktiež tu je potom Zákon o priestupkoch, a ak by sa niekto ohradil, dá sa to riešiť aj v pristupkovom konaní. To len tak na okraj, aby si niekto nemyslel, že si môže robiť v byte čo chce a kedy chce(z pozície predsedu SVB).
Práve včera som jednej takej ako si ty bola klopať o 23:00. Akože toto vážne? my čo máme školopovinné deti a ráno ideme do práce nepotrebujeme takýto hluk. V paneláku sú jasné pravidlá tak ich dodržiavaj, lebo karma je zdarma a keď budeš mať deti horko ťažko ich uspíš ti to susedia radi vrátia...
Neviem mne je to take blbe. Ma byt uz po 10 klud, ja nejako ani nedavam neskor vecer prat. Max o nejakej siestej pracku pustim a do 8 mam poprate a vybavene. Neviem pride mi to take ze proste treba klud vecer 🙂
@misinka26 a to ozaj je az tak pocut?lebo ja moju pracku nepocujem ani do vedlajsej izby musim dvihnut zadok a ist pozret ci dopralo.nechapem ako by ju mohla pocut suseda bocna horna alebo dolna.susicka takisto tichucka pozeram pri nej televizor bezne.tak asi ma vasa suseda jednu z tych co lietaju po celej kupelni.alebo steny z paiera
byvame v trojdome, sme v strede, cize taketo veci pocut od susedov z oboch stran tiez (mimo inych zvukov)... MM nie je rad ked nam este po 20tej buchoce nieco z kupelky, chce svoj klud (jemu vadi este aj mycka ked ju zapnem vecer jak kuchynu poriadim), ja tiez preferujem si tieto domace prace odbit v doobednych hodinach ale pravdaze stane sa a ked proste potrebujem tak sa to bude tocit a hotovo.... cely trojdom mame naprojektovany do L-ka s tym, ze horne kupelky su akoby pokope kvoli instalacii, so susedmi vychadzame super, ale kazdy mame nieco, jednym pracky a susicky isli tiez kedy sa im chcelo, byvalo zvykom ze minimalne raz do tyzdna (nie vikend) kolkokrat aj pocas hlbokej noci (o jednej druhej rano), ked je vsade hrobove ticho proste pocut ako tie loziska pri otacani bubna pracuju... na to sme ich upozornili, ze keby mohli aby to nerobili v taku hodinu, zda sa ze pochopili.....a druhi (familiarne od nas pomenovani "kacicky") sa nejdu sprskat a kupkat skor ako o 23tej, a si predstavte ked ta sprchova ruzica jebne do vane jaky to je buchot 😀 😀
Ja nepustam ele u nas v dome to bezne robia, uz aj oznamy si na nástenku dávajú aby to ľudia nerobili. Mne raz po polnoci klopala suseda nech vypnem pracku pritom som vôbec neprala, ten zvuk sa tu sori kadejako.
@saxana000 keď sme mali ešte staršiu práčku tak tu bolo počuť .Hlučnost bola jej jediná chybycka a menili sme jadro tak kúpeľňa naša susedila s 1 izbovym bytom kde bola obývačka ale spávali tam.Tak tu som si ju netrúfla pustiť v noci.Ten byť sme nakoniec kúpili tak máme dva byty aj novú práčku a je v tej druhej kúpeľni a s tou nemám problém ju pustiť aj v noci .Ale nepúšťam vždy s snažím cez deň ju púšťať
@saxana000 Lebo stupačky?? áno v iných miestnostiach ju nepočuť ale my máme vedľa kúpeľne spálňu a tam je to počuť tak akoby mi pri posteli prala pračka či sušička a hlavne v noci keď je ticho tak je to neznesiteľný zvuk. Včera sa až malý rozplakal, že nemôže spať. A domový poriadok jasne hovorí do kedy sa môže prať a do kedy sa môže robiť hluk... troška tolerancie...
@orangiiina my sme bývali v byte,na siedmom,mamina práčkou vytopila byty po druhe poschodie😃🤦♀️A ano,niekedy má byt vyhodu ale dom a dvor… a dobrých susedov hlavne,to je základ asi vsade🤷♀️
Ano, davame aj na noc... Podla mna im to tak nehuci (max. V kupelni a tam nikto nespi).
@mirka_a_hrasok noo práve, mne by tá sušička v noci asi v 15 minútových intervaloch pretáčala prádlo, aby sa nepokrčilo, takže to nehrozí, aby bola zapnutá večer 😀
Nepúšťam. Akoby to považujem za nočný kľud a to som z domu 🙂 Ale naši susedia majú kúpeľňu susediacu s našou spalnou a teta na dochosku jw taka trosku cudna a nonstop perie :( a ked lezim a este nespím, tak mam pocit, ze sused mi močí na hlavu a potom príde splachnutie :( je to rovno ,,za hlavou,, ináč sa nam nabytok nedá dať.
Pradlo nie ale.obcas som prala na moju obhajobu,pod nami nimto nebyva a suseda vedla ani nevie,susicku hej,to nepocut ani do obývačky
nie...ked dokazem pocut susedinu pracku pocas dna ked je roznorody hluk z ulice atd tak si neviem predstavit ako by hucala keby si ju pusti ked je vsade klud..cize v ziadnom pripade nerobim druhym to co nechcem aby robili mne
mne by to vadilo. Uz chces mat pokoj, trochu ticho, vypnut a nastavit sa na dalsi den. Jasne, ze ak sa to stane raz za cas, je to ok. Ale pravidelne by som to netolerovala v ziadnom pripade. Kazdy ma pravo si oddychnut a treba dodrziavat nejake pravidla, aj ked mozno nepisane.
Nie, nepúšťam práčku ani sušičku po 22h. Presne preto, že je nočný kľud. Mne to síce nevadí keď niekto pere neskôr večer ale tiež mi nevadí napr. počúvať hlasnú hudbu ale po 22h ju tak nepočúvam lebo by to mohlo vadiť niekomu inému. Bývam v paneláku kde je všetko počuť tak sa podľa toho správam a to isté očakávam aj od susedov.
Áno,stane sa,že periem aj po 22:00.Minule mi dopralo o 23:15.Ked potrebujem tak periem.Susicku nemám.
Nie. Nastavujem práčku tak, aby najneskôr do ôsmej doprala (sušičku nemáme). Počujem, že niektorí susedia perú aj neskôr, hlavne tie vibrácie pri odsteďovaní môžu byť dosť rušivé.
Nie, nepustam práčku ani po 19. hodine, sušičku nemám. Snažím sa všetko zmanazovat tak, aby všetky tri deti boli už umyté, mali vyčistené zuby a už len relaxovali, čítali si, potichu sa hrali (okrem bábätka 😁). Jednoducho aby už bol doma relatívny kľud. Osobne by mi ten hluk vadil. Ani ako bezdetná som to nemala vo zvyku. Susedia sem tam perú dosť neskoro, ale nie je to až tak veľmi počuť.
@amelie2017
@pribinak neviem aké sú ceny u nás, ale keď kamarátka stavala dom má 3 deti a sú finančne dobre zabezpečení tiež mi hovorila o nočnej tarife ani som nevedela, že niečo také existuje a využíva to pravidelne.Mna by to rušilo ja zapínam na noc umývačku a, keď doumyva zapipa a preberiem sa.
Nie, vnímam to ako bezohľadnosť. A je to rušenie nočného kľudu.
Raz za čas neriešim, veď máme deti a občas sa inak nedá(ale ja suším potom na sušiaku a len tu potrebnú vec v sušičke, aby to čo najrýchlešie bolo). Po 22hej asi tri krát v roku mi šla sušička. V paneláku je to otrasne počuť.
Ak by to susedia robili pravidelene určite za nimi zájdem.
Jeden jediný krát som pustila tak neskoro práčku,ked dcera ovracala postel, aj to som sa susedom ospravedlnila.
Som na to vrcholne alergická...3 susedy sa nad námi vystřídali a každá pravidelne perie kludne o 23hod.Neskutočne to hlučí, búcha,všetko počuť ..podla mna je to totálna bezohladnost .Večer chce mať každý klud, ja som z celého dna medzi ludmi ohučaná až až a sama si práčku už ani po 19hod nedovolím zapnút, a nemám náladu počúvať niekoho iného.Hlavne pravidelne...ja tiez robím denno denne a musím si pranie naplánovat tak aby som nikoho nerušila.

Nie nepúšťam tak neskoro ani práčku ani sušičku.Aj keď dám neskôr prať tak radšej povesiam na balkón.Ale u nás ide sušička malo . A už keď nestíham večer dať prať tak ju nastavím na ráno ,že keď vstanem o šiestej tak akurát dopere.Ja som spachtos ja už o deviatej som v pyžame v posteli pred telkou a o takom čase sa mi už nechce rozmýšľať nad tým že o dve hodiny mi treba vybrať prádlo zo sušičky