Púšťate sušičku a práčku po 22. hodine?
Púšťate sušičku a práčku po 22. hodine v bytovke, alebo to považujete za rušenie nočného kľudu? Ja osobne nemám výčitky spustiť sušičku o 21:30, a nechať dosusit prádlo aj po 22h. Priateľovi to vadí, vraj mi to nedovolí pustiť... Tak sa pýtam na názory 🙂
@zuzuliennka1 neviem či bývaš v paneláku, ale áno, hučia ,,nad hlavou,, Keď budeš v byte kričať, budú to počuť iba v miestnosti pod tebou? Nie, aj v iných. Ten zvuk sa šíri
@kvetinka75 Ale ja už na toto nemám nervy, právo jedného končí tam kde začína právo druhého, tak to je a koniec. Nie ja, ja, ja ... nie som zase náročná, áno bývame v paneláku a prispôsobujeme sa ale aby dieťa v noci nemohlo spať lebo hučí na celý panekák práčka to je už aj na mňa moc a niekto to tu bude obhajojovať lebo inak sa nedá, ale dá, ja prvý krat upozorním, aj druhý krát upozorním a potom idem riešim 🙂 a ak mi tu chce niekto tlačiť kaleráby, že nemá kedy inokedy prať tak hallo ja prichádzam tiež domov večer o 18 a odchádzam ráno o 8 a mám malé dieťa, ktoré je večne špinavé a zaujímavé, že sa dá prať aj tak, že vždy skončí práčka do 20:00 hod...
@misinka26 to patrilo mne? Lebo ja som za dodržiavanie nočného kľudu. Všetko ostatné mi príde ako výhovorky. Nedá sa, nemám kedy. Práva sú v domovom poriadku. Nočný kľud a hotovo. Keď sa rušiči oháňajú právom že nemajú kedy dať prať, že majú právo si robiť hluk - vysávač, pračka v noci, už by som zakročila . Toto je to, čo druhá strana stále omiela dokola. Oni oni oni. A pritom sú porušované práva majiteľov bytom.
@kvetinka75 ano, v panelaku a pocujem aj ja, ked pracka ide a zmyka, ale ze by to bol zvuk, pri ktorom sa neda spat - tak to absolutne nie. Cez den to nepocut, vecer a v noci ano, ked sa velmi sustredim a aj to je skor taky monotonny huciaci zvuk.
@kvetinka75 Ano tebe, že súhlasím s tebou ale že už na ostatných nemám nervy ako si len svoje idú a na nikoho neberú ohľad...
@zuzuliennka1 záleží aj od paneláku. U mojej svokry nie je napríklad počuť nič. U nás a mojich rodičov zase je. U nás ešte aj susedia v noci keď sa rozprávajú, tak niekedy viem o čom. keď sú hlasnejšie.
@kvetinka75 a ak chces nariadovat nocny klud od 20:00, tak sa z panelaku prestahuj do domu na samotu, budes mat klud cely den 🙂
@misinka26 no mat takehozo suseda evidentne ako ty co mu prekaza Susicka! tak evidentne si mila osoba. Ja tu susicku nepocujem cez dvere tak ako ju moze pocut niekto nadomnou alebo podomnou 🤦🏽♀️
@kvetinka75 tak ako prepac ale balkon nemam a susiakom a vlhkym pradlom v izbe si ja nicit zdravie na ukor neprisposobiveho suseda, ktoremu by vadil mozno tak jeden den v tyzdni absolutne teda nebudem. A opakujem neviem co mate Vy za susicky ale teda moju zez kupelnove dvere nepocujem ja nie to este aby rusila suseda
@lenttillka14 si nechápavá? alebo nevieš čítať? ja som veľmi tolerantný sused a teda nevadí mi keď deti celý deň behajú, v noci plačú, či majú susedia cez víkend párty ale mám doma školo povinné dieťa, ktoré sa potrebuje vyspať aby sa mohlo sústrediť v škole a ja sa tiež musím vyspať do práce tak asi nebudem do pol noci počúvať susedovú práčku a kukať na plafón! A áno to že to ty nepočuješ neznamená, že to sused nepočuje! To keď si všetci budú robiť čo len im vyhovuje to už len bude zábava.
@misinka26 nechapava si evidentne ty. Citaj riadky vyssie. Ja nesedim doma na zadku. Mam narocnu pracu od rano do vecera a domov chodim fakt vecer. Cez vikendy chodim pomahat mamine ktora je chora. Kvoli susedovi mam kupovat stale nove oblecenie lebo mu bude vadit susicka po 20:00???? No tak nech sa odstahuje. Alebo mi ten sused moze chodit prat. Ja nebudem namietat
@lenttillka14 Moja zlatá, mať teba za suseda tak už máš minimálne pokutu za sebou a nahlásenie na úrade. A potom by si si rýchlo našla čas na pranie inokedy ako v noci. A odsťahovať sa môžeš jedine tak ty keďže ty porušuješ práva iných nie oni. A áno aj ja mám prácu od rána niekedy až do noci a aj cez víkendy... nočný kľud je nočný kľud preto sa to tak volá ...
@misinka26 no to by som chcela vidiet tu pokutu za susicku. A je strasne zaujimave ze susim aj vecer a so susedmi vychadzam super. Takze moja zlata good luck 😜chvalabohu ze nemam takeho problematickeho suseda ako si ty
@lenttillka14 to by som asi mala na krku pokutu aj ja lebo občas u nás práčka perie aj okolo 23;00 🤦🏼♀️🤷🏼🙂
@lenttillka14 jediná problematická suseda si tu ty lebo rušíš nočný kľud ... ale nechápavým osobám nevysvetlím ... takým ako si ty môžem priať len jedno mnohopočetnú veselú rodinku nad sebou žúrujucu od rána do rána 🙂 pekný deň...
@penelope2066 myslim ze to je uplne bezne a ja na tom nic zle nevidim a teda pytala som sa asi 5 ludi dnes co si o tom myslia a zdielaju rovnaky nazor. To len tu premotivovane matky maju so vsetkym problem
@lenttillka14 Čo je premotivované na tom, že moje dieťa nemôže ešte o 23:00 hod spať lebo suseda perie a práčka ide vyletieť z kúpeľne?
@lenttillka14 ja si tiež myslím,že pokiaľ treba prat tak sa perie.Ak to nieje pravidelne tak nieje problem.Ludia sú rôzni.Mam kamošku a jej susede vadilo,že perie cez víkend cez deň 🤷🏼😁
Lebo si nemohla poobede zdriemnuť 🤣
@misinka26 a kto tu kedy pisal ze sa perie po 23:00??? Vsak treba citat poriadne a s porozumenim. Ani jeden jediny krat som to nenapisala. Iba ze susicku pustam okolo osmej a ta ide cca dve hodiny 🤷🏻♀️. A to ju tu pol hodinu fakt nemozes pocut pomaly ani ked sedis vedla nej a nie to este cez stenu
Inak, tie, ktoré si myslia, že prať a sušiť v noci je ok, tak momentálne s MM čakáme, kým susedom dosuší sušička, podľa zvukov pôjde min. ešte hodinu a potom sa bude ešte prevalovať. Je 23:45. Obaja úplne vypluti, tento týždeň záhul v práci (koniec mesiaca), zajtra ďalší náročný deň, keďže je prvého. Tento týždeň tá sušička ide už niekoľkýkrat. Veľmi milé a ohľaduplné, hlavne, že bude mať niekto vyprané. 🤦😤
Raz som pustila práčku po 22 hodine, keď som žila v prenájme a susedia mi na druhý deň vynadali, že ako si to predstavujem a čo si o sebe myslím, aj žalovali prenajímateľovi. Bývala som od rána do večera v práci a potrebovala som si vyprať. Ospravedlnila som sa susedom a viac to neopakovala. Tam podľa mňa dosť zavážilo, že som tam bývala v prenájme, myslím, že keby to bol môj byt, tak by z toho nebolo také haló.
@lenttillka14 tu nejde len o sušičku. Bavíme sa aj o vysávaní a praní. A pračka teda riadne hučí. A ty hovoríš o neprispôsobivom susedovi? Nemáš to náhodou pomýlené? keďže je raidny nočný kľud o 22 hod do 6 hod. tak neprispôsobivá si tu ty.
My sme tolerantni voci susedom a uz po 20.00 hod nikdy nepustame. Sme tolerantni voci starym ludom, detom a tiez ma mnoho ludi teraz problem so spankom 😊
@penelope2066 predstav si že áno ... aj včera opäť 23:15 a práčka lietala ako najatá... opäť som pekne vycupitala hore s dieťaťom v pyžame za sebou a opýtala sa či naozaj nechápu ale to mám riešiť so správcom. Pani tiež veď to nemôžeme počuť, tak som ju vzala do spáľne a čuduj sa svetu bola prekvapená ako to hučí.

@mirkovagabicka zase treba rozlišovať hluk a hluk. Deti vyrastú. To že dieťa plače v noci, je normálne. To sa ovplyvniť nedá. Pračka, mixér a iné zvuky - podobné, sa ovplyvniť dajú. Ide o to, kto je čo ochotný ,,obetovať,, a ako je kto ohľaduplný voči ostatným.