icon

Skúsenosti s akumulátorovou motorovou pílou

riana1979
2. mar 2025

Má s tým niekto skúsenosť?Oplatí sa kúpiť,a keď áno od akej ceny a akú značku.Za každú odpoveď vopred ďakujem 🙂

tundra
•
2. mar 2025

@riana1979 podla toho na co ju potrebujes.
Na orezavanie stromov,obcas nieco prerezat, ano.
Pokial chces rezat drevo na zimu,tak nie...

marsmykkok
•
2. mar 2025

@tundra a na občasné prerezanie palivového dreva, napríklad 5 kusov podľa teba by bola fajn? Máme štiepané drevo a občas sa nájde väčší kus čo sa nedá prerúbnuť sekerou, tak nech sa nemusí kálať kálačkou.

aurelia2000
•
2. mar 2025

Veľmi dobrá na orezy je chvostova akumulátorova píla. Taká ľahšia na používanie.
Inak platí komentár @tundra

tundra
•
2. mar 2025

@marsmykkok palivove drevo je zvycajne tvrde,buk,dub,jasen a je suche.Na to co si napisala,by to mohlo byt vcelku ok.Ja som si kupil el.na 220 a vôbec nie som spokojny.Hlavne kvôli hluku,aby som nerusil susedov.Rezat to reze,ale na mile vzdialene od motorovej.Obcas brusim dake akupilky pre susedov,ale to je fakt, len do zahrady a na obcasne pouzitie.Ta chvostovka je fajn,tu pouzivam tiez na palety,ked potrebujem drevo na zakurovanie.Ja mam mozno profesionalnu deformaciu,roky som pracoval v horach,preto sa mi to zda,ze to je slabe.Doma mam Husqvarnu,resp.dve.

lensii
•
2. mar 2025

@riana1979 keď chceš rezať sem tam par ks alebo konáre v záhrade tak ok ale keď chceš normálne na drevo tak nie. To radšej nejakú benzínovú. Ja mám napr.
husqvarna

frflos_nespokojny
•
2. mar 2025

ale vykonna benzinovka aj nieco stoji. vykonna elektricka pila stoji menej

zuzanita1609
•
2. mar 2025

Existuje drevo, ktoré sa nedá prerúbat? 🤔 (len tak...)

tundra
•
2. mar 2025

@zuzanita1609 metrovicu budes dost tazko prerubavat sekerou😁😉

zuzanita1609
•
2. mar 2025

@tundra to áno 😆. Ale mokrý jaseň, dub(ak dobre pamätám) je masaker,ako do gumy 🤭.

madeincssr
•
2. mar 2025

Benzinova rerazova pila (najma Husquarna, Stihl...) je stroj pre [polo]profesionala resp. intenzivneho pouzivatela - benzin, vymena oleja, sviecky, filtra... Pre bezneho cloveka aj na pripravu palivoveho dreva (dom, chata/chalupa) postaci elektricka (35 cm lista, cca 1800W). Len obcas nabrusit resp. vymenit retaz, dopnut ju a dolievat olej (eko ci jedly) na mazanie retaze.
Akumulatorove su skor na obcasne/kratkodobe pouzitie a ich nevyhodou je spravidla relativne kratka zivotnost baterie (aj pri malom vyuzivani), ktora je dost draha.

marsmykkok
•
2. mar 2025

@madeincssr Presne ja to beriem tiež tak, že sa pýtame ako ženy, čo asi nejdú vyrúbať a spracovať na drevo celý les, ale potrebujú len niečo občas prepíliť a benzínová je pre nás ťažká váhovo a zložitá na údržbu a nechápeme údržbe. Chlap čo využíva pílu veľa a rozumie sa tomu, tak pre toho určite je lepšie ak má benzínovú-silnú. Ale pre ženu je asi lepšia tá elektrická alebo akumulátorová.

tundra
•
2. mar 2025

@marsmykkok hlavne opatrne,je jedno ci akku alebo elektricka,pozor na spätny vrh lišty pri pileni.

riana1979
autor
•
2. mar 2025

Ja potrebujem väčšinou prepílit priblížne dlhšie,tenšie dreva priemerom cca 15/20cm aspoň na metrové/dvojmetrové kúsky.