icon

Skúsenosti s prenajímaním bytu

20. apr 2022

Ahojte, s prenájmom nehnuteľností doposiaľ nemám žiadne skúsenosti. Čítam si o tejto problematike veľa na internete, no predsa by som rád počul aj vaše rady nakoľko sa chystám v blízkej dobe kúpiť investičný byt. Na čo si dať pozor? Akú zmluvu je najlepšie zvoliť? Vytvorili ste si kvôli tomu živnosť alebo stačí mať len DIČ? A ak ste náhodou z KE, vnímate to ako vhodný spôsob investovania peňazí? Alebo je v dnešnej dobe prenájmov veľa a ich ceny išli dole? Pravidelne si prezerám aj ponuku nájmov na rôznych portáloch ale neviem to porovnať so situáciou pred 2-3 rokmi. Ďakujem.

Strana
z2
qetka
23. apr 2022

@tomi97 pri zmluve o kratkodobom prenajme je to uplne rovnaky problem ci su deti, alebo nie. Ak nechce odist, natahovat sa budes s detmi aj bez. Vyhodit ich mozes rovnako.

autor
21. máj 2022

Dobry den, prosim toe co prenajimate byty mate v zmluve uvedenu celkovu cenu prenajmu alebo to mate rozdelene na platbu za elektrinu, plyn a nasledne zvysok? Takto si to odomna ziadaju najomnici, ale ja som podobnu zmluvu nikde nevidela. Stale som mala uvedenu iba jednu cenu, ltoru mam mesacne platit. Dakujem🙂

aadkag
3. mar 2024

Píšem s odstupom 2 rokov. Aký byt ste sa rozhodli prenajímať? Ani my sa nevieme rozhodnúť...

brckos7
6. jún 2024

No nájomnú zmluvu som si zatiaľ musel sám doplňovať. Po prečítaní mi to prišlo, že realitka je skôr na strane nájomcu ako na strane prenajímateľa.

Strana
z2