icon

Tipy, ako ušetriť čas v domácnosti

29. máj 2025

Veci mam rada poriadne – ale nechcem nimi stravit cely den. Ja mam napriklad tyzdenny plan jedal na chladnicke, kde si deti samy oznacuju, co by chceli jest. Automaticka pracka s odlozenym startom, roboticky vysavac a pravidlo, ze kazdy vecer musi byt kuchyna cista, aj keby co bolo.

zmrzlinka2021
•
29. máj 2025

Každý člen rodiny musí mať svoje povinnosti v domácnosti. Pravdaže podľa veku.
Tieň zlatý minimalizmus

moonlight1210
•
29. máj 2025

Minimalizmus je zaklad, ak nechce clovek stale daco robit.
A ked uz ide upratovat, tak to ma rychlo hotove.

dskjhfdlkdjhl
•
29. máj 2025

Zaklad je pravidelnost, proste kazdy den nieco urobit a potom spominany minimalizmus. Nemat vsade vystavy, lebo ked su povrchy ciste, tak sa napr. prach utrie ovela jednoduchsie ako ked je tam na vystave milion somarin.

mimikarol
•
29. máj 2025

Každý člen rodiny musí odložiť veci tam kde patria. Proste všetko má mať svoje miesto a potom sa nestane že človek (asi hlavne deti a chlap) nevedia niečo nájsť.
Čo môžem urobím hneď. Špinavý riad nedám na umývačku ale do nej, po umytí ju hneď vyberiem. Prádlo zo sušičky ide hneď do skríň.
A snažím sa každý deň spraviť niečo. Tak sa mi darí udržať dom v poriadku. Nemám rada bordel ale nebaví ma upratovať.

michaela412
•
29. máj 2025

Treba tomu pravidelnosť, keď niečo nie je na svojom mieste hneď uložiť. Viesť k tomu všetkých doma. Mám rada poriadok, ale nemienim vkuse upratovať, tak to treba robiť pravidelne a nenechávať si to napríklad na sobotu. Nemať milión vecí doma a pravidelne triediť a vyhadzovať (poznám ľudí zberačov a v ich dome sa necítim dobre, preplnené hlúposťami) . Ja v sobotu mám max umyť kúpelku a wc. Máme dom a teraz treba aj vonku niečo porobiť, ale aj to vonku mám tak, aby som sa tam zas nenadrela, ale mám tam v podstate všetko čo treba.

autor
•
29. máj 2025

Uplne suhlasim s tym, ze minimalizmus a pravidelnost su zaklad. Aj my doma mame pravidlo, ze kazda vec ma svoje miesto – a ked sa toho vsetci drzia, ide to ovela lahsie. tiez nechcem soboty travit upratovanim, preto sa snazim rozdelit si to po kuskoch cez tyzden. Tesim sa na dalsie vase tipy – mozno este nieco nove vyskusam! 😊