Obed do práce bez možnosti ohrievania: čo si nosiť?
Ahojte, nastúpila som do práce, kde nemáme kuchynku ani mikrovlnku, len malú chladničku na chodbe. Nechcem každý deň kupovať bagetu z pumpy alebo obed za 8 eur, ale studené šaláty ma po týždni prestanú baviť. Čo si nosíte do práce, keď nemáte kde ohriať jedlo? Budem rada za konkrétne nápady, ďakujem
Vsetko varene budes jest studene? 🤨 To sa dlhodobo velmi neda. Ani zaludku to neprospieva. Jedine doma cerstve rano navarit a zobrat si do termonadoby. Ale to neviem,ci mas priestor este rano varit.
U nas kolegyna, kt sa nemohla stravovat v jedalni, si nosila jest v termoske na jedlo, vydrzalo jej to normalne teple do obeda
Ja možnosť síce mam, ale z jedál na studeno, ktoré berieme napríklad na cesty mi napadajú tortilly plnené čerstvou zeleninou/halloumi/falafelom, pita plnená kuracím studeným kuracím šalátom (robim zo zvyšku kurata), snadwiche s rôznymi natierkami, cestovinové šaláty na kopu spôsobov, kuskusovy šalát, šalát z ryzovych rezancov, ryžové zavitky s tofu, podpecnik, foccacia s pestom a mozzarelou, prosciuttom… ak máš k dispozícii konvicu na vodu, tak niekedy si spravím do pohára vlastnú “wifonku” a tu len zalejem, kuskus si tiež vieš spraviť takto aj teplý
Kupila by som mikrovlnku za pár supek a hocikde do skrinky sa zmestí
Nejaka dobra termoska, co drzi teplo nepomoze?
Kazdopadne nejake tortilly, rizoto, cestovinovy salat, kuskus a pod. sa da jest aj studene, aj ked teda zohriate je vacsina lepsie no 😅😬
Existuje taky obedar, ktory ti zohreje jedlo, ked ho zapojis do elektriny. Moj muz taky ma. A berie si teda so sebou a ohrieva tak.
Normálne by som kúpila mikrovlnku za 50 eur, máš vystarané na roky rokúce, žiadny nápad neexistuje lepší
hm to bude super zamestnavatel
no damy ale pozor.. bozp.. ziadne elektricke spotrebice sa len tak na pracovisku nachadzat nemozu :DD
Ja mám takú termosku z ikea a v tej si nosím jedlo- vydrží to teple dlho v nej, tiež nemám absolútne možnosť kde si zohriať jedlo a rovnako sa nechcem stravovať po reštauráciách a byt na bagetach. Tuto termosku mám odskúšanú že dlho teplo udrží a dokonca už mám 3 ks doma a som veľmi spokojná. Nosím v nich jedlo aj pre dieťa keď ideme niekam na výlet/lyzovacku. Môžem pohľadať link ak by bol záujem.
autorka, termoska.. alebo existuju take nadoby co sa daju ohrievat v aute.. mozno je nieco aj na ohrievanie co si donesies so sebou a do lektriky?? ale to mi pride prehnane. Termoska/termoobaly ti jedlo udrzia teple, pouzivali sme to ked som dcere nosila jedlo na vylety, pripadne studene jedlo riesit z domu.. a doma si dat teple. Zalezi ako dlho aj termo taska casto funguje par hodin, nieco vydrzi aj kalsicky alobal (podla typu jedla)...
to kde robis prosim ta ? Neda sa porozpravat so zamestnavatelom, zeby vam tu mikrovlnku a varnu kanvicu zabezpecil ? Ak sa s tym neda pohnut tak si potom kup termosku na jedlo. Rano zohrejes jedlo plus do termosky vlej horucu vodu, ktorou termosku preplachnes aby bola fajn tepla. Teplu vodu vylejes a vlozis horuce jedlo. To ti teple isto vydrzi aspon 3 hodiny.
Ja mám takú termosku z ikea a v tej si nosím jedlo- vydrží to teple dlho v nej, tiež nemám absolútne možnosť kde si zohriať jedlo a rovnako sa nechcem stravovať po reštauráciách a byt na bagetach. Tuto termosku mám odskúšanú že dlho teplo udrží a dokonca už mám 3 ks doma a som veľmi spokojná. Nosím v nich jedlo aj pre dieťa keď ideme niekam na výlet/lyzovacku. Môžem pohľadať link ak by bol záujem.
@muruska daj, prosim, link, dakujem
@muruska daj, prosim, link, dakujem
@miskajerry Chválim Ťa za čiarky. Vzácne v dnešnej dobe. 👏👏👏
My mame termosku Zulu foodie, stalo to kopu penazi, ale teple jedlo je na nezaplatenie 🙂
Pozeram, ze uz sa nepredava, ale toto mi ponuklo ako alternativu
https://www.4camping.sk/p/termoska-na-jedlo-sno...
no damy ale pozor.. bozp.. ziadne elektricke spotrebice sa len tak na pracovisku nachadzat nemozu :DD
@simca06022011 nebude problém,hlavne, že ju nemusia kúpiť,iba schvalia a prípadne usmernia,kde ju umiestniť
To by bol extrém keby bojkotovali jednu mikro ale aj to sa môže stať 🫣
Ja som tiez priniesla mikrovlnku, kupili sme si chladnicku spolocne a nosime si jedlo a zohrievame.
@anonym_autor vsak sú už v dnešnej dobe obedare čo udržia jedlo teple,sendviče ,salat,ovsené vlocky s ovocím ,
@simca06022011 nebude problém,hlavne, že ju nemusia kúpiť,iba schvalia a prípadne usmernia,kde ju umiestniť
To by bol extrém keby bojkotovali jednu mikro ale aj to sa môže stať 🫣
@anonym_63d66c kazdy elektricky spotrebic musi prejst reviziou :D ver ze kupenie par eurovej mikrovlnky byva to najmenej... v kuse nas na tomto buzeruje bozpckar :DD jasne.. aj na rychlovarnu kanvicu, aj na kavovar.. no nemam co robit :DD
1. Cestovinový šalát s mozzarellou
Ingrediencie:
* celozrnné cestoviny
* mini mozzarella alebo mozzarella nakrájaná na kúsky
* cherry paradajky
* rukola
* olivový olej
* citrónová šťava
* soľ, korenie
Prečo je dobrý: Zasýti, chutí aj studený a vydrží celý deň.
⸻
2. Wrap so šunkou a zeleninou
Ingrediencie:
* tortilla
* cottage cheese alebo Lučina
* kvalitná šunka
* šalát
* uhorka
* paprika
Prečo je dobrý: Praktický, ľahký a dá sa jesť bez príboru.
⸻
3. Kuskusový šalát s fetou
Ingrediencie:
* kuskus
* feta syr
* uhorka
* paradajka
* olivy
* petržlenová vňať
* olivový olej
Prečo je dobrý: Veľmi rýchla príprava, osviežujúca chuť.
⸻
4. Vajíčkový šalát s chlebom
Ingrediencie:
* 2 uvarené vajcia
* grécky jogurt alebo trochu majonézy
* pažítka
* horčica
* celozrnný chlieb
Prečo je dobrý: Výživný a bohatý na bielkoviny.
⸻
5. Studená ryžová miska s kuracím mäsom
Ingrediencie:
* uvarená ryža
* grilované kuracie mäso
* mrkva
* uhorka
* kukurica
* jogurtový dressing
Prečo je dobrý: Kompletný obed, ktorý chutí výborne aj za studena.
Kamarát chatGPT
@anonym_autor mám esbit termo nádoby a celkom to drží - hlavne polievky. Takže si nosím tak.
@anonym_63d66c kazdy elektricky spotrebic musi prejst reviziou :D ver ze kupenie par eurovej mikrovlnky byva to najmenej... v kuse nas na tomto buzeruje bozpckar :DD jasne.. aj na rychlovarnu kanvicu, aj na kavovar.. no nemam co robit :DD
@simca06022011 pokial maju chladnicku, nemal by byt problem ani s mikrovlnkou asi.
@anonym_autor
Je na bateriu ale je to dost drahe
Faitron HeatsBox GO smart vyhrievaný obedový box na batériu - Termobox | Alza.sk https://share.google/wTg1EhqAV20u56JSl

@anonym_autor no tak to "tazko" pokial nechces byt na "rozkoch"