Vlčie maky do kvetináča
Ahojte,
zháňam vlčie maky, ako darček, do kvetináča. Také čo rastú v prírode, sú jednoročné? Ak áno, nepredáva niekto trvalky? Alebo neviete, kde by sa dali zohnať? Ďakujem Vám za všetky informácie
Ja som našla semiačka len na nete alebo ešte vyslovene v špecializovanom kvetinárstve/poľnohospodárskych potrebách alebo ako to nazvať. A mali by to byť iba jednoročné rastliny ak si dobre pamätám
semiačka áno, pestujem už dva mesiace, ale nič z toho, je to pomalé, už mám len 15 dní, preto hľadám nejaké už vypestované. tiež som ale našla, že môžu byť aj trvalé, ale neviem, čím sa odlišujú
@natalikpatalik tie trvalky by mali byť okrasné(myslím že aj farebné) a nižšie od tých klasických červených a tie by sa mohli sadiť hocikedy. Tie klasické jednoročné červené, by sa mali sadiť skoro na jar, niekedy cca apríl - máj.
@natalikpatalik Zoženieš veľmi ťažko - skôr by to bola len náhoda. Ojedinele sa vyskytnú v niektorých kvetinárstvach (minulý rok som tak kúpila "obrie" šľachtené maky, no nádhera 🙂 ), alebo skús pozrieť veľké záhradné centrá. Prípadne aj Obi, Hornbach.

Tescu si pozerala? 🙂 Tam majú semiačka na zasedenie snáď všetkého.