icon

Prečo miznú diskotéky v našich mestách?

1. okt 2025

ahojte, rozmýšľali ste niekedy nad tým že prečo sa všade rušia diskotéky? napr v našom meste ani v meste vedľa už žiadne nie sú. to sa mladý ľudia už vôbec nebavia alebo?

Strana
z3
barbie2023
6. okt 2025
@anonym_46ede4

… keby to tak chceli zrušiť úplne. Klasicky prežitok 90 rokov a ešte k tomu sa tam teraz skôr pohybujú uchylní 40tnici … ja som nikdy na žiadnej nebola a tu som. Našťastie som si vedela nájsť iný druh zábavy ako tuto maximálnu zbytočnosť.

@anonym_46ede4 ty si celá uxhylna . Jednak to nie je prežitok 90 rokov a nechápem prečo sa 40tnici nemôžu baviť. 🤦🤦🤦 Kamoška mala akurát 40 a išli cez víkend na diskotéku. Ja som nešla lebo som mala iný program a už sa mi na takéto zábavy nechce,ale v živote by mi toto nenapadlo.

lienka9
6. okt 2025

@anonym_autor este som rozmyslala,ci to nieje aj tym,ze ludia sa boja bavit a tancovat,lebo kazdy mobil v ruke a boja sa,ci ich pri dobrej zabave niekto nenatoci ,neda na soc.siete a najde sa potom v nejakych funny videach.podla mna chyba to spontanne uvolnenie,preto ludia radsej posedavaju,nech sa "nestrapnia"..

simca06022011
6. okt 2025
@yanni

@anonym_6539e0 áno, prežitok určite nie ale dnešná mládež sa nevie baviť. Len mobily v rukách a checkuju stále fb, insta & co. Tiež hudba, rytmus, texty nie sú už take melodické. Ja keď doma pustím nieco staré, tak baby trsaju o 106. Pri tom, čo teraz aktuálne beží, veľmi malo. Moje krpane už teraz chodia na disco, organizovane mládežníckym klubom. Viem si predstaviť, že keď budú staršie, ak bude príležitosť, budú chcieť ist aj na riadnu disco. Ak dovtedy nezmiznu. Ale u nás v každej zapadnutej dedine na kazdu príležitosť sa niečo organizuje. Ani do veľkomesta nám netreba ist.

@yanni inak.mam dcéru 14r a fungujú tie deti na našej hudbe... takmer cely play list ma staré veci, aj ak sa tam.objavi nejaky Bieber a tak náhodou tak je to 10+r pesnička...

Inak ked mala dcéra party doma tancovali kamošky všetky v obývačke 😁podla mna by aj dnešní mladí chodili..

karolina196
6. okt 2025

O akom prežitku tu niektoré píšete?Ja mám síce 40r.,ale vyzerám lepšie ako polovica dnešných mladých dievčat.Viem si zájsť do kaviarne,reštiky,kina,divadla,krčmy,diskotéky,na túru alebo len tak ostať doma alebo u priateľov.Som človek,ktorý sa vie prispôsobiť danej situácii a hlavne sa vie kdekoľvek zabaviť.Dnešná mládež čo robí?(česť výnimkám)Nič.Povaľujú sa ako také znudené vrecia.Nepíšte tu prosím vás,že diskotéky su prežitok!To by potom museli byť prežitok aj festivaly!!!!A nie su.Diskotéky ovplyvnilo strašne veľa vecí,ale určite nie "prežitok"!

anonym_834f99
6. okt 2025

Teraz títo mladí netúži moc po diskotékach, vidím na dospelom synovi. Radšej idú k niekomu vždy na chatu, uvaria guláš a pustia si hudbu tam a žiadne ožran párty.
Ja 40 + som cca mesiac dozadu bola s kamarátkou, a naozaj 90% tam boli muži 50+ a doslova poľovalo koho zoberie si domov. A konečná bola, keď mi pán 55 ročný ponúkol pri bare "fajku" pre neho za nejaký ten drink 😀 normálne nechápala som. A tak sme sa pobrali domov

evkatk
6. okt 2025

Musíme si priznať, že zabávať sa tancom a pitím je dosť ponižujúce. Toho času väčšina mladých študuje a pri tom mnohí privyrábajú, na zábavu času niet. Sama na mládeži v rodine vidím, že ich svet sa krúti okolo učenia a budúcnosti. Sú náročnejší ako boli mladí v minulosti. Po skončení VŠ by hneď chceli mať a dosiahnuť to, čo majú ich rodičia. A to ich ženie za inými prioritami ako je zabávať sa. Radšej sa stretávajú v seberovných skupinkách, čo je chvályhodné, pretože si tu poradia, vymenia skúsenosti, atď., čo je pre nich prínosom a posunom vpred.

karolina196
6. okt 2025
@evkatk

Musíme si priznať, že zabávať sa tancom a pitím je dosť ponižujúce. Toho času väčšina mladých študuje a pri tom mnohí privyrábajú, na zábavu času niet. Sama na mládeži v rodine vidím, že ich svet sa krúti okolo učenia a budúcnosti. Sú náročnejší ako boli mladí v minulosti. Po skončení VŠ by hneď chceli mať a dosiahnuť to, čo majú ich rodičia. A to ich ženie za inými prioritami ako je zabávať sa. Radšej sa stretávajú v seberovných skupinkách, čo je chvályhodné, pretože si tu poradia, vymenia skúsenosti, atď., čo je pre nich prínosom a posunom vpred.

@evkatk A kde si nabrala,že kazdy kto siel na diskoteku,tak aj pil a neštudoval? 🫣 To môžeš mať mienku akurát tak o niekom zo svojho okolia.A vôbec to nie je ponizujúce.Ano,zeny,ktore sa nevedia hybat,tak to je ozaj smiešne,tie diskoteky vynechali. 😆
A nejde az tak o diskoteky.Ide celkovo o to,ze dnešna mladež sa nevie zabavit,vacsina.Ano,su partie,ktore sa stretnu na chate alebo ich spoji šport a robia vselijake stretavky.Ale co ti ostatní?A prepač,držat svoje dietá doma,aby nikam nechodilo a civelo iba do knih,klobuk dole.Mala som take spoluziacky a viem,co sa z niektorych stalo.Neuveríš,ale dodnes sa nevedia zaradiť do spolocnosti...

lucilaines
6. okt 2025
@evkatk

@evkatk 😀tak toto je strasne obmedzeny nazor. Ako som tu uz pisala, boli casy, kedy som bola vonku na diskoteke dva aj trikrat do tyzdna, niekedy som rano isla rovno na prednasku z mesta. Popritom som studovala vysoku, pisala diplomovku, organizovala mezinarodne konferencie, mala tri brigady a hned po vyske isla pracovat do zahranicia. Zabavala som sa tancom a alkoholom a boli to paradne casy 😀som rada, ze som si to uzila, teraz by ma to tempo pravdepodobne zabilo, ale teda nikdy som sa necitila nijak ponizena

lllaila
6. okt 2025

@anonym_autor áno, ja som nad tým rozmýšľala pred dvomi rokmi, keď sme s kamoškami s hrôzou zistili, že v našom meste funguje už iba jeden klub. Normálne sme si museli vygúgliť, kde je nejaká oldies párty, latino, čokoľvek a zajednať ubytovanie - lebo v našom meste to nebolo. Ďalej, keď sme chceli deťom spraviť oslavu, 16 narodeniny a oni skutočne nemali do akého klubu ísť sa zabaviť. Funguje u nás jeden, ale tam pozývajú raperov a berie sa to ako koncert. Tradičné diskotéky, oldies atď každú sobotu, u nás ani v okolitých obciach vôbec nie. Ale je veľmi veľa rôznych koncertov a tam mladí chodia. Ale zase, alkohol im nenalejú (chvalabohu) tak oni sa tak bavia, že skáču pod pódiom, natáčajú speváka, postujú, nepijú, nefajčia a po koncerte idú domov. Videla som to na viacerých akciách. Tí 18+ pijú, ale žiadne ožierky a vytancované topánky. Si myslím, že diskotéky zabil zákon o hluku, zákaz fajčenia, predaja alkoholu do 18+, silná sbs kontrola, a tak. U nás je centrum mŕtve. Doslova.

tilonka
6. okt 2025
@anonym_autor

ďakujem za vaše odpovede, ja osobne mám 37 a mali sme stretávku zo strednej a rozmýšľali sme že po večeri by sme niekam vybehli. predsa len som nebola od detí už ani nepamätám. a celkom ma prekvapilo keď sme hľadali podnik že niekam pôjdeme všetko zrušené. tak ma tak zaujalo že kam chodia mladý ľudia. keď som bola ja mlada tak byvali diskotéky na dedinách, v mestách všetko plné... tak že kedy sa to stihlo zmeniť. tak dám asi ozaj len slúchadlá a pôjdem si niekde svoje😀😀😀😀

@anonym_autor tato generacia mladych je ina nez ta nasa...diskoteky ich az tak nebavia. Vzdy to tak bolo, ze kazda generacie nesie iny zivotny styl. Ak nebudem porovnavat a zameriam sa len na tie diskoteky a krcmy, tak za mna je to len pozitivne, ze upada ich slava

karolina196
6. okt 2025
@lucilaines

@evkatk 😀tak toto je strasne obmedzeny nazor. Ako som tu uz pisala, boli casy, kedy som bola vonku na diskoteke dva aj trikrat do tyzdna, niekedy som rano isla rovno na prednasku z mesta. Popritom som studovala vysoku, pisala diplomovku, organizovala mezinarodne konferencie, mala tri brigady a hned po vyske isla pracovat do zahranicia. Zabavala som sa tancom a alkoholom a boli to paradne casy 😀som rada, ze som si to uzila, teraz by ma to tempo pravdepodobne zabilo, ale teda nikdy som sa necitila nijak ponizena

@lucilaines Presne tak.Takých obmedzených názorov je tu veľa.Ja som sa vždy slušne správala a aj som si dala drink,podľa nálady,za nič sa nehanbím.A pravda,teraz by ma také tempo uz zabilo.Pred 3/4 rokom som bola prvý krát v živote v Ministri.A poviem ti,zabavila som sa neskutočne.Celú noc sme tancovali a ráno o 3h sme išli s boľavými nohami na hotel. 😂😂😂 Lebo veď čižmičky 😁 A boli tam rôzne vekové kategórie,takže nech tu nerozprávajú,že mladí o toto nemajú záujem.Majú..Ale jasné,keď je dieťa vychovávané štýlom rodičov,tak do takých miestností nevojde,takže nedávajme tu ilúziu o tom,že táto mladá generácia nevie,čo znamená disko.

karolina196
6. okt 2025
@tilonka

@anonym_autor tato generacia mladych je ina nez ta nasa...diskoteky ich az tak nebavia. Vzdy to tak bolo, ze kazda generacie nesie iny zivotny styl. Ak nebudem porovnavat a zameriam sa len na tie diskoteky a krcmy, tak za mna je to len pozitivne, ze upada ich slava

@tilonka Si predstav,ze po dobrom bicyklovaní mi v najbližsej krčme padne vhod vychladená kofola alebo malé pifko.Bože,toto su názory..

tilonka
6. okt 2025
@karolina196

@tilonka Si predstav,ze po dobrom bicyklovaní mi v najbližsej krčme padne vhod vychladená kofola alebo malé pifko.Bože,toto su názory..

@karolina196 tu sa ale nikto nebavi o malej kofolke ci malom pifku 😀

karolina196
6. okt 2025
@tilonka

@karolina196 tu sa ale nikto nebavi o malej kofolke ci malom pifku 😀

@tilonka Ved o to ide.Tam su tie predsudky,ktoré sa robia okolo krčiem a diskoték.Do takýchto podnikov chodia aj slušní ľudia.Pokial bol človek od malička vedený k slušnosti,tak sa tak správal v hociakom podniku.Ja som jedna z nich. 🙂

tilonka
6. okt 2025
@karolina196

@tilonka Ved o to ide.Tam su tie predsudky,ktoré sa robia okolo krčiem a diskoték.Do takýchto podnikov chodia aj slušní ľudia.Pokial bol človek od malička vedený k slušnosti,tak sa tak správal v hociakom podniku.Ja som jedna z nich. 🙂

@karolina196 ty si vobec nepochopila pointu, ale ok, nevadi

jamimo
11. nov 2025
@anonym_6539e0

@anonym_46ede4 aj ty si prezitok a tvoje dnesne videnie sveta, disco generacia ma aspon na co spominat...🌞🌞🌞

@anonym_6539e0 jasné! Ja som chodila aj piatok, sobota. Nepili sme, nefajčili, tancovali sme celú noc, vyslovene sme sa zabávali, bola to radosť. Poznali sme všetky songy a choreografie z MTV naspamäť 😉 Dodnes spomínam 💃

Strana
z3