icon

Je vodičský preukaz v dnešnej dobe naozaj nutný?

26. jan 2026

Prečo má potrebu sa niekto navážať do človeka len preto lebo nemá vodičák?

Je to podľa Vás naozaj nutnosť mať vodičák v dnešnej dobe? A prečo najviac do človeka rýpu osoby, ktoré tiež vodičák nemajú a už zrejme ani mať nebudú? 🤭

Strana
z4
conquestor
Včera o 13:55

@anonym_autor nutnosť to je uz len ked ti dieťa chyti 40horucky v sobotu poobede a treba utekať na pohotovosť....nemusíš volať taxik alebo otravovať susedov...celkovo sa dostane všade kedy chces....nie si limitovaná, ale žiť sa bez neho určite da.

maxxim
Včera o 16:16
@guiseppinka

@maxxim suhlasim. A najlepsie je, ked spolujazdec nema vodicak a idealne vzdy tak vzdychne, ze sa zlaknem...

@guiseppinka denne najazdím aj okolo 200km a sú dni keď aj 500. A to už nie jeden rok...ale o to viac sa nečudujem že ho niekto nemá. Všade sa ,,tlačí na pílu"... rýchlost, zhony ...hustota premávky a aj pochabosť....
Ak by som ho nepotreboval k práci tak sa ho zrieknem😁...
Mínus dane, spotrebná za palivo , cestná za autá.
Nákupy aut, dialničné, servis, stk...a konec koncov je drahý.
Takže , sú to aj starosti, a ak si človek aj netrúfa, načo by ho mal mať. Lebo renomé? Lebo sused má? Lebo ho má skoro každy? ...to nieje dôvod silný na to prečo je zlé keď ho niekto nemá.

maxxim
Včera o 16:18
@conquestor

@anonym_autor nutnosť to je uz len ked ti dieťa chyti 40horucky v sobotu poobede a treba utekať na pohotovosť....nemusíš volať taxik alebo otravovať susedov...celkovo sa dostane všade kedy chces....nie si limitovaná, ale žiť sa bez neho určite da.

@conquestor no a preto ho niekto nemá. Lebo ,,až " pre pár vecí ho inak nepotrebuje

guiseppinka
Včera o 16:52
@maxxim

@guiseppinka denne najazdím aj okolo 200km a sú dni keď aj 500. A to už nie jeden rok...ale o to viac sa nečudujem že ho niekto nemá. Všade sa ,,tlačí na pílu"... rýchlost, zhony ...hustota premávky a aj pochabosť....
Ak by som ho nepotreboval k práci tak sa ho zrieknem😁...
Mínus dane, spotrebná za palivo , cestná za autá.
Nákupy aut, dialničné, servis, stk...a konec koncov je drahý.
Takže , sú to aj starosti, a ak si človek aj netrúfa, načo by ho mal mať. Lebo renomé? Lebo sused má? Lebo ho má skoro každy? ...to nieje dôvod silný na to prečo je zlé keď ho niekto nemá.

@maxxim pokial byvas vo velkomeste, tak auto su starosti navyse. Pokial byvas v riti, tak sa bez neho nepohnes. Su to vydavky brutalne, ale tak co uz...

zafir01
Včera o 17:01

@anonym_autor u seba ho vnimam ako nutnost . Denne mam v priemere tak 120-150km. Absolutne si neviem predstavit zit bez neho. Pomaha mi v praci , resp mat pracu , a riesit dennu logistiku so 4 detmi , nemam proble. Soferovat v cudzej krajine ,takze aj tam je ti flexi bez taxikov a pod .
Vodicak rovnako dam ako darcek robit vsetkym mojim detom .povazujem to v dnesnom svete za jeden zo skills na sposob ,ze vedia lyzovat ,plavat , jazyky , a rovbako vodicak . A kludne aj viacerych skupin

maxxim
Včera o 21:53
@guiseppinka

@maxxim pokial byvas vo velkomeste, tak auto su starosti navyse. Pokial byvas v riti, tak sa bez neho nepohnes. Su to vydavky brutalne, ale tak co uz...

@guiseppinka presne tak.

anonym_5d27ae
Včera o 22:17

Vodičský mám už od 18- tky ale so šoférovaním som aktívne začala až keď som mala 32 a kúpila som si auto. Samozrejme som si po tých rokoch nepamätala z autoškoly nič a začiatky boli ťažké. Dlhá pauza si vyžiadala kondičné jazdy, ktoré odporúčam ak nemáte nikoho blízkeho čo by si vás vzal na zodpovednosť.
Či je auto vyslovene nutnosť neviem posúdiť, asi ako pre koho...
Za mňa však áno. Už ma skrátka omrzeli tie roky pretĺkania sa po autobusoch a hlavne vlakoch, ktoré večne meškali, boli preplnené, trvalo to nekonečne dlho, po novom aj sa zrážali a vykoľajovali 🙄🫣🙈
Možno sprievodcovia si mysleli o mne, že som socka keď v roku 2025 počas cesty vlakom ma vyhodili z prázdneho kupé, dokonca z celého prázdneho vozňa a ešte aj z uličky!! 😠🤬
Potrebovala som sa dostať aj do zamestnania, odkiaľ mi cez týždeň neišiel spoj naspäť a cez víkend ani tam ani naspäť. Takže človek je veľmi obmedzený dostupnosťou a frekvenciou spojov...
Ďalšia podstatná vec, preprava tašiek, vecí. Ak cestujete s väčšou batožinou verejnou dopravou naozaj sa môžte cítiť zvláštne, dokonca si všimnúť okolité pohľady...
Je to nepraktické, lebo autobusmi, vlakmi a už vôbec nie pešo, ťažký nákup neprepravíte.
Takže šoférujem a zlepšilo mi to život o 💯 %

zeldia
Včera o 22:32
@anonym_0f160f

Nutnosť?To sú keci.Ludia sú rozpišťaní a leniví.
Motto môjho fotra "v dnešnej dobe nemajú vodičák už len ľudia s nízkym IQ" zato on ho má vysoké,preto voli smerácku bandu.
Super nie? Keď vám toto povie vlastný foter do očí.

@anonym_0f160f pozdrav otca a prosim spytaj sa aké mám IQ keď síce vodičský vlastním 30 rokov ale vôbec nešoferujem. Mám auto so šoférom a zároveň podľa potreby využívam Bolt. Jo a ani neplatím poistky a za benzín😉

Strana
z4