icon

Kde umiestniť nálepku Z na auto?

18. dec 2025

ahojte, nalepka sa lepí aj na zadne okno? alebo len na kufor ?
Viem že to je asi jedno ale..

rybkoava
18. dec 2025

Mala som v zadu na kufri, kvôli svojej bezpečnosti, ako aj ostatných účastníkov premávky. Keď mi to zo 3 x zdochlo na križovatke, nikto ma nevytrúbil ani nič podobné. Čo si mysleli má nezaujímalo. Nosila som ju pár týždňov, kým som ako tak nazbierala istotu. Mimo toho som sa chodila s mužom večer voziť. Veľa šťastných kilometrov. 😊

anonym_4eee6a
18. dec 2025

@anonym_autor Máš na mysli Z ako symbol ruskej agresie voči Ukrajine? To by som nerobila, na Slovensku žije dosť Ukrajincov a veľa ľudí, najmä mestách nesúhlasí s ruskou inváziou. Mohla by si mať zbytočne problémy.

anonym_e110ce
18. dec 2025

@anonym_autor Z-ko na auto nepatrí. Ak si absolvovala autoškolu úspešne mala by si vedieť riadiť auto a zvládať všetky situácie, v opačnom prípade ho vráť. Z-ko ťa neospravedlní ak urobíš nejakú chybu a nebodaj spôsobíš niekomu škodu.

autor
18. dec 2025
@anonym_e110ce

@anonym_autor Z-ko na auto nepatrí. Ak si absolvovala autoškolu úspešne mala by si vedieť riadiť auto a zvládať všetky situácie, v opačnom prípade ho vráť. Z-ko ťa neospravedlní ak urobíš nejakú chybu a nebodaj spôsobíš niekomu škodu.

@anonym_e110ce 🙈 dobre to som nevedela. Hned zajtra vrátim vodičák

done
18. dec 2025

@anonym_autor daj si radšej takúto

autor
18. dec 2025
@done

@anonym_autor daj si radšej takúto

ninusa221
18. dec 2025

Ahoj ja jazdím 4 mesiace a teda Z mám a nedám ho dole tak skoro. Už chyby ani tak nerobim. Ale zo začiatku mi to hocikde zdochlo, atď.. a mám pocit že berú na mňa ohľad všetci okrem prifajcenych kamionistov ktorí mi začnú blikať kde je 50 tka prečo idem 50😀takže určite si ho nalep stojí to pár €. Mám ho na kufri na ľavo. Magnetické by som nekupovala ja som si kúpila toho škrečka že pls buď milý či ako😀 a potom som až zistila že mám plastový kufor😆.

tiezjedna
18. dec 2025

@anonym_autor nikam. Je to rovnako zbytočná nálepka ako "baby on board"...

anonym_38d5bf
18. dec 2025

Ja žasnem koľko eb*utych ľudí je v tejto téme..

hiro
18. dec 2025

Noo, za mňa keď si to nalepíš na predné dvere tak každý čo to zbadá bude mať určite rešpekt 🙂

janinah
18. dec 2025
@anonym_8c7607

@anonym_autor Z na auto nidky, zbytočne budeš na seba upozorňovať. Takéto autá chcem mať čím skor ďaleko od seba a tak isto aj xy vodičov

@anonym_8c7607 blbosť.ja na nich davam pozor....a neznaša ich len niekto kto si neuvedomuje,že raz bude začiatočnik aj jeho veľke malé dieťa

autor
18. dec 2025
@anonym_38d5bf

Ja žasnem koľko eb*utych ľudí je v tejto téme..

@anonym_38d5bf ako asi v každej 😁

autor
18. dec 2025
@hiro

Noo, za mňa keď si to nalepíš na predné dvere tak každý čo to zbadá bude mať určite rešpekt 🙂

@hiro dakujem veľmi múdra odpoveď ☺️

anonym_a49abf
18. dec 2025
@anonym_e110ce

@anonym_e110ce 🙈🙈🙈🙈🙈🙈
Einstein, Trump a Musk v jednom?

anonym_530c9f
18. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_a49abf zbytočne sa pozastavovať nad takými komentármi, napríklad tu sa niekto aj zasmeje že sme mali nehodu, tak už ma neprekvapi nič🙂

@anonym_8c7607 písala že kvôli prívesnému vozíku.
@anonym_autor neviem či si vtedy šoférovala s tým vozíkom ty alebo nie, ale dodám k tomu len jednu veľmi dôležitú radu, keďže vozík sa len tak sám od seba nerozkyve a nehodí tá kvôli tomu do protismeru - do vozíka nikdy ale nikdy nenakladat dozadu. Vždy sa váha musí rozložiť ak nie je rovnomerne rozložená váha, tak sa nakladá od oje, nie dozadu (preto vás rozkývalo).

anonym_e110ce
18. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_e110ce 🙈 dobre to som nevedela. Hned zajtra vrátim vodičák

@anonym_autor no vidíš lepšie rozhodnutie ani nemôžeš urobiť.

autor
19. dec 2025
@anonym_530c9f

@anonym_8c7607 písala že kvôli prívesnému vozíku.
@anonym_autor neviem či si vtedy šoférovala s tým vozíkom ty alebo nie, ale dodám k tomu len jednu veľmi dôležitú radu, keďže vozík sa len tak sám od seba nerozkyve a nehodí tá kvôli tomu do protismeru - do vozíka nikdy ale nikdy nenakladat dozadu. Vždy sa váha musí rozložiť ak nie je rovnomerne rozložená váha, tak sa nakladá od oje, nie dozadu (preto vás rozkývalo).

@anonym_530c9f nie, nesoferovala som ja. Mali sme zrejme "lahke" auto a priliž tažky neviem či aj široký vozík a teda tým, že sme išli z kopca sa stalo čo sa stalo...

Viem, že s vozíkom chodiť tade nebudem, no strach v tom useku ešte aj s malou ked idem mam obrovsky. Ale len cestou z kopca :D ked idem domov tak idem v pohode, tým, že idem smerom hore

madeincssr
19. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_530c9f nie, nesoferovala som ja. Mali sme zrejme "lahke" auto a priliž tažky neviem či aj široký vozík a teda tým, že sme išli z kopca sa stalo čo sa stalo...

Viem, že s vozíkom chodiť tade nebudem, no strach v tom useku ešte aj s malou ked idem mam obrovsky. Ale len cestou z kopca :D ked idem domov tak idem v pohode, tým, že idem smerom hore

@anonym_autor presne. K priecnemu rozkmitaniu vozika (kto nezazil, nevie co to dokaze urobit s lahsim taznym vozidlom) moze prist, ked je vozik riadne tazky (resp. dlhy naklad presahujuci vozik) napr. na serpentinach z kopca. Vodic vtedy musi prerusit zvacsujuce sa kmity vozika dupnutim na brzdu.

anonym_38d5bf
19. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor choď pomalšie vždy a dobre bude neboj nič 🙂 držím palce

anonym_337d68
19. dec 2025

bezdôvodná pomalá jazda môže byť tiež príčinou nehody.

anonym_38d5bf
19. dec 2025
@anonym_337d68

@anonym_337d68 pre ňu nemusí byť bezdovodna a navyše vo väčšine prípadov je na vine lepenie sa a vyššia rýchlosť než má byť

autor
19. dec 2025
@anonym_337d68

@anonym_337d68 ahá, takže neskusený vodič alebo vodič, ktorý si netrufa isť 90tkou tak MUSI isť 90... To som netušila

autor
19. dec 2025
@madeincssr

@anonym_autor presne. K priecnemu rozkmitaniu vozika (kto nezazil, nevie co to dokaze urobit s lahsim taznym vozidlom) moze prist, ked je vozik riadne tazky (resp. dlhy naklad presahujuci vozik) napr. na serpentinach z kopca. Vodic vtedy musi prerusit zvacsujuce sa kmity vozika dupnutim na brzdu.

@madeincssr áno, muž na svojom nemal gulu tak zobral moju vtedy fabiu, naložili sme makadam na vozik a bolo... Človek sa počas celeho života učí.
Myslím, že muž začal brzdiť ale sa to len zhorsilo.
Aj ked teda s vozíkom chodiť ja nebudem, strach ostal..

anonym_337d68
19. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_337d68 ahá, takže neskusený vodič alebo vodič, ktorý si netrufa isť 90tkou tak MUSI isť 90... To som netušila

@anonym_autor
ty nie si neskúsený vodič, ale bojazlivý. Ja nehovorím, že v tom úseku máš ísť 90 keď si netrúfaš. Ale nemáš ísť ani 50.

autor
19. dec 2025
@anonym_337d68

@anonym_autor
ty nie si neskúsený vodič, ale bojazlivý. Ja nehovorím, že v tom úseku máš ísť 90 keď si netrúfaš. Ale nemáš ísť ani 50.

@anonym_337d68 tak chodím približne 70, aj tak mam pocit že znervoznujem vodico za mnou aj ked jazdím pri krajnici aby ma mohli obehnuť v tom useku.

rybkoava
19. dec 2025

Teraz čítam, že máš 10 rokov vodičský ja cca 15, rešpekt mám. Človek za volantom je jednou nohou v base a druhou v hrobe. No myslím si, že po toľkých rokoch už si ako-tak skúsená vodička. Ja mám rešpekt, hlavne potom čo mi počas autoškoly, mimo prechodu pre chodcov vybehla mamička s kočárom. Nič sa nestalo, stihla som zareagovať a cítila som ako v tom momente dupla na brzdu aj inštruktorka. Osobné si neviem predstaviť, že by som si po toľkých rokoch nalepila Z. Ale, ak ťa to upokojí, tak si ho tam daj.

autor
19. dec 2025
@rybkoava

Teraz čítam, že máš 10 rokov vodičský ja cca 15, rešpekt mám. Človek za volantom je jednou nohou v base a druhou v hrobe. No myslím si, že po toľkých rokoch už si ako-tak skúsená vodička. Ja mám rešpekt, hlavne potom čo mi počas autoškoly, mimo prechodu pre chodcov vybehla mamička s kočárom. Nič sa nestalo, stihla som zareagovať a cítila som ako v tom momente dupla na brzdu aj inštruktorka. Osobné si neviem predstaviť, že by som si po toľkých rokoch nalepila Z. Ale, ak ťa to upokojí, tak si ho tam daj.

@rybkoava ja chcem aby to upokojilo auta za mnou 😀 lebo sa bojím, že ich vytáčam😀

madeincssr
19. dec 2025
@rybkoava

@rybkoava respekt je dobry. A najma tolerantnost a ohladuplnost. Nikdy nebudu na cestach len sami rychli majstri volantu (a ze sa ich tak mnoho citi), ktori hned z autoskoly (alebo po dlhooom nejazdeni, alebo zmene z automatu na manual, alebo...xy) su hned super vodici. Kazdy ma ist tak, ako je to z jeho pohladu bezpecne. A KAZDY (aj ti majstri volantu) obcas urobi chybicku. 🍀

tiezjedna
19. dec 2025
@anonym_autor

@rybkoava ja chcem aby to upokojilo auta za mnou 😀 lebo sa bojím, že ich vytáčam😀

@anonym_autor mňa skôr vytáčajú tie nálepky😂 A nemyslím, že som jediná. Fakt to ničomu nepomôže. Mieru tolerancie nálepka neovplyvní. Hlavne si za volantom ver a podľa toho šoféruj. Neboj, bude dobre. Jazdi, jazdi, jazdi👍

autor
19. dec 2025
@tiezjedna

@anonym_autor mňa skôr vytáčajú tie nálepky😂 A nemyslím, že som jediná. Fakt to ničomu nepomôže. Mieru tolerancie nálepka neovplyvní. Hlavne si za volantom ver a podľa toho šoféruj. Neboj, bude dobre. Jazdi, jazdi, jazdi👍

@tiezjedna jazdiť jazdím, aj dlhšie trasy 50-60km. Problem mi robí len ten úsek, kde bola nehoda a v zime to už vôbec neviem ako zvládnem :/ Kedže tade budem chodiť do práce a dceru voziť do školy